Hva skal vi har til kvelds er ofte gjennomgangsspørsmålet her, spesielt hvis vi har det litt travelt og verken har tid til å planlegge eller lage spennende middager. Som nå, når vi er midt i oppussing av stuen.

Da er pizza et godt og enkelt alternativ. De var utsolgt for fersk mozzarellaost på nærbutikken i går, og i min jakt etter andre pizzaoster kom jeg over denne pizzaosten fra Synnøve, med oppskriftstips på baksiden. Så da ble det en litt annerledes pizza, med creme fraiche-saus i stedet for tomatsaus. Og det var faktisk veldig godt!

Til to tynne pizzaer laget jeg saus av omtrent:
1 boks creme fraiche
1/2-3/4 rød chili, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
frisk timian
salt og pepper
Topping:
1 pakke parmaskinke
1 pose pizzaost fra Synnøve – italiensk blanding
1 rødløk, i skiver
soltørkede tomater, grovt hakket
sorte oliven

Rør sammen ingrediensene til creme fraichesausen og smak til med salt, pepper og frisk timian. Bre sausen over pizzabunnen, ha osten over og fordel resten av toppingen over.

Jeg stekte pizzaen på bakestein på ca 275 grader i 6-7 minutter. Oppskrift på pizzabunn finner du for eksempel her.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har akkurat oppdaget bloggen din og lagt den til i min leseliste. Håper det er ok ?! :-)Så utrolig mange fine oppskrifter du har og så mange flotte bilder!Har hørt om "Hvit pizza" før, men aldri turt å prøve…men nå ble jeg så fristet at jeg tror jeg må herme neste helg 🙂

  2. Nammmmmmmm, denne hørtes virkelig kjempelekker ut!Minstetuppa her i huset er ikke glad i noen form for tomatsaus – så denne kan virkelig falle i smak hos henne også.Tusen takk!!!Ønsker deg en koselig fredagskveld 🙂

  3. Denne ble prøvd ut i kveld, og meget meget godt motatt!husker å ha smakt noe lignende da jeg og mannen var på besøk i paris..og siden da lurt på hva som var på den quichen/pizzaen.syntes liksom ikke at "hvit saus med ost på" var et bra nok svar :Dnydelig!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste