Sommeren har kommet for alvor, og varmen gjør at jeg verken har lyst på særlig mye mat – ei heller å tilbringe mye tid ved kjøkkenbenken. Det går derfor mye i enkle salater for tiden. Asparges er en av mine favoritter, som kan varieres i det uendelige. Her kommer en veldig enkel variant med asparges, skinke, pinjekjerner og parmesan. Kan benyttes som både forrett, hovedrett eller som en kveldssnacks. Du trenger omtrent:

4-6 asparges pr. pers som forrett eller 8-10 asparges pr. pers som hovedrett
Spekeskinke, parmaskinke eller serranoskinke
Parmesan, i flak
Pinjekjerner, ristede
Rucculasalat
Frisk basilikum
Olivenolje
Balsamicoeddik
Nykvernet pepper
Når du kjøper asparges må du passe på at stilkene er friske, faste og rette, samt at toppene ser fine ut. Skjær av stilken der den begynner å bli trælete. Skrell eventuelt stilken litt hvis den er stor og grov, men mye smak sitter i stilken, så ikke skrell mer enn nødvendig.

Kok aspargesen i vann tilsatt salt og litt sukker. Bruk gjerne en aspargeskjele med kurv, og legg aspargesene i med toppene opp. Pass på at toppene ikke står under vann, slik at de bare blir dampkokte. Alternativt kan du bruke en vid kjele/panne med høye kanter. Kok aspargesene i 4-6 minutter, avhengig av tykkelsen. Pass på å ikke koke for lenge, det er bedre at aspargesen er litt for lite kokt enn overkokt! Du kan kjenne etter med en skarp kniv hvor godt kokt den er.

Anrett godt avrente varme asparges på en tallerken, sammen med rucculasalat, basilikum, spekeskinke, noen flak parmaskinke og ristede pinjekjerner. Ringle over litt god olivenolje, balsamicoeddik og et par tak med pepperkverna. Serveres med godt brød og rød- eller hvit vin.

Ha en fin sommer!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste