Emilie på 21 har flyttet hjemmefra og av og til tikker det inn en sms med ett eller annet matrelatert spørsmål. Det varmer et mammahjerte, at barna tar med seg noen mattradisjoner hjemmefra og gjør de til sine egne. Her forleden tikket det inn en melding med spørsmål om ingredienser i Pastasalaten med stor P, en av Emilies favoritter. Tenkte jeg like godt komme legge inn oppskriften her slik at det blir lettere for Emilie å planlegge innkjøpene neste gang. Kanskje også andre får lyst til å forsøke denne pastasalaten? Da kan det være lurt å lage en stor porsjon, slik at det blir igjen litt til lunsj dagen etter.

Salaten:
Kylling, delt i biter
Pasta, kokt og skylt i kaldt vann
Rucculasalat og/eller annen salat
Cherrytomater, delt i to
Fetaost, i terninger
Rødløk, i tynne skiver
Paprika, i små viter
Pinjekjerner, ristet
Evt friske krydderurter

Dressing av:
3 ss olivenolje
3 ss balsamicoeddik
1 ss finhakket frisk oregano eller 1/2 ts tørket oregano
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4-1/2 ts tørr sennep
nykvernet pepper
Bland sammen alle ingrediensene til salaten, med unntak av pinjekjernene. Ha deretter alle ingrediensene til dressingen i et tett glass og rist godt. Vend dressingen forsiktig inn i salaten. Strø ristede pinjekjerner over rett før servering. Serveres med godt brød.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Virkelig god salat!! Min favoritt! Men dressingen var ikke spesilet god, skal det virkelig være så mye balasmicoeddik? Det ble surt… Har jeg feil balsamicoeddik?

  2. Til dressinger pleier jeg å unne meg en god, litt søt balsamicoeddik. Det kan være et godt tips å legge noen kroner ekstra og investere i en god balsamicoeddik. De billige variantene kan ofte være litt sure. Men det er jo smak og behag også. Det er uansett lurt å smake seg litt frem, for det finnes jo så uendelig mange forkjellige oljer og eddiker også. Lykke til neste gang! Et alternativ kan jo også være å sette frem olje, eddik, salt og pepper på bordet, så kan den enkelte forsyne seg selv. Trine 😉

  3. Denne må prøves i dag. Men kan jeg bruke vanlig sennep når jeg ikke har tørr? Eller kan jeg erstatte den med noe annet

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste