I Maison Mat og Vin (mars/april 2009) fristet de med rundstykkeoppskriftene til bakelandslaget. Jeg hadde merket meg dette, og da jeg skulle bake rundstykker til søndagens kjøttsuppe fant jeg frem bladet. Men her er det vel ett eller annet som ikke stemmer?! Kun tre ingredienser i oppskriften? Vann, mel og salt? Ikke gjær, og ikke olje eller smør? Er det trolldeig som skal lages? Jeg tok ikke sjansen på å bake uten gjær, men gjorde ellers ikke noen vesentlige endringer i oppskriften. Til å være baketips fra bakelandslaget ble jeg ikke direkte imponert over oppskriften, men det skal kanskje hellers tilskrives matbladet enn bakelandslaget?! Uansett, det endelige resultatet ble kjempegodt og dekorativt, og passet godt til søndagsmiddagen vår:

Til ca 9 store rundstykker trenger du:
3,5 dl lunkent vann
ca 500 gram hvetemel
ca en barneskje havsalt
25 gram fersk gjær
litt grovt mel til å strø over før steking
Lag vanlig gjærdeig, men spar 1/2 dl av vannet til senere. Kjør deigen i kjøkkenmaskin med elteklo i ca. 4 minutter på sakte fart. Deretter økes hastigheten i ca. 6 minutter. Tilsett så den siste skvetten vann litt etter litt, mens maskinen går. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. La den hvile i ca. 1 time.
Del deigen i ni like emner. Del emnene i en stor og en liten bit, og trill begge til runde kuler. Kjevl det lille emnet flatt. Denne biten skal bli «hatten» på rundstykket. Legg hatten over det store emnet og trykk ned i midten med tommelen. Snu rundstykket, og la det heve med hatten ned. Ha godt med grovt mel (feks rug) under rundstykkene. Hev til dobbel størrelse.
 
Når rundstykkene er ferdig hevet snus de og settes på en plate med bakepapir. Strø eventuelt litt mere rugmel over før de settes inn i midten av ovnen og stekes ved 225 °C i ca 15-20 minutter til de er gyldenbrune.
Avkjøl på rist.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!Denne bloggen likte jeg! Deg skal jeg besøke igjen!!=)I morgen skal jeg ha besøk, og da skal jeg lage gulrotkaken din! Gleder meg!Ha en strålende onsdag!

  2. Så bra! Jeg laget gulrotkaken selv i helgen. Både gjester og mann var fornøyd. Jeg også!Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste