En herlig lakserett som passer like godt til hverdags som til fest. Ved at du steker laksen litt i pannen før du ettersteker den i ovnen, får den en fin og crispy overflate…

  • 4 skiver fersk laks, feks Salma
  • 2 ss smør
  • 50 g persillerot eller sellerirot, i terninger
  • 1 rød paprika, i biter
  • 2 gulrøtter, i staver
  • 4 hvitløksbåter, finhakket
  • 3 vårløk, i skiver
  • en neve basilikum, finhakket
  • 2 dl fiskebuljong
  • 3 dl matfløte eller creme fraiche
  • ca 1/2 sitron, saften av

Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre. Ha i fløten, smak til med sitronsaft, og la det koke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge. Etterstekes i ovnen ved 200 grader, til fisken har en kjernetemperatur på ca 60 grader.
Server laksen med sitronsaus og kokte poteter eller ris.
(Batteriet på speilreflekskameraet var dessverre utladet, og jeg ble igjen påminnet at det slett ikke er det samme å ta bilder med det kompaktkameraet…)
(En “oppdatert” versjon av denne retten finner du her.)
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg er sååå glad for å ha funnet bloggen din. Forsøkte denne retten i dag og det var kjempegodt. La til søtpoteter til sausen og det fungerte bra. Gleder meg til å prøve ut flere av ideene dine.monica

  2. Har laget denne retten 3 ganger nå og den er allerde blitt en stor favoritt. Jeg har aldri brukt sellerirot før, men synes det er kjempegodt så der har jeg doblet oppskriften. Er litt forsiktig med sitronen for det ble litt mye første gangen… ellers har jeg 1ss maisenna med litt vann for å få litt tykkere saus.Mine to gutter på 3 og 1 år gafler innpå og spiser som voksne menn når denne retten kommer på bordet!!! HÆRLIG!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.