Fylt gjærbakst smaker alltid godt, og er ypperlig lunsjmat, kveldskos eller nistemat. Du kan fylle med det du har i kjøleskapet, feks skinke og ost, noe som ofte slår an hos små og store barn. Her kommer en vegetarvariant, med en av mine favorittkombinasjoner; spinat, løk, soltørket tomat og fetaost.

Deigen:
50 gram gjær
3 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
1/2-1 ts salt
1 egg
ca 8 dl hvetemel

Fyll:
ca 250 gram frossen spinat
1 liten rødløk, finhakket
salt og pepper
fetaost, smuldret
soltørket tomat, hakket i biter
sorte oliven, delt i skiver

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt og egg. Rør inn hvetemel til passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, i ca 30-40 minutter.

 • Lag fyllet mens deigen heves: Stek løken til den er blank og tilsett avrent opptint spinat og la det hele få stå å surre litt i stekepannen. Smak til med salt og pepper.
 •  

 • Kjevle deigen til et rektangel, ca 5 mm tykk. Fordel spinatblandingen utover leiven og smuldre fetaost og soltørket tomat og oliven over. Rull deigen sammen til en pølse og skjær tykke skiver (ca 2,5-3 cm) og legg på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle pg la etterheve i ca 30 minutter.
 •  

 • Stekes ved 225 grader i 15-20 minutter, eller til spinatsnurrene er passe stekt.
 • Enjoy!

  Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei jeg har vært innom deg for første gang, deilige oppskrifter ser det ut til, her kommer jeg igjen og lar meg inspirere! Takk for titten!

  2. Å dette passet perfekt! Har planer om lignende snurrer i kveld, men nå skal jeg prøve disse heller.Feta, oliven og pesto er kjøpt inn allerede! Mmmm…

  3. ÅÅ, disse ser helt fantastiske ut, og skal klart prøves ut i helgen 🙂 Har du noen forslag til hva en kan ha til, hvis en vil ha de som tilbehør til middag?

  4. Dette minnar meg om den büreken eg åt i Sarajevo for nokre år tilbake. Der kunne du få bürek/børek med potet, feta, spinat og alt mogleg. Bürek lages jo med filodeig og ein kan sikkert bruke det i staden for vanleg gjærdeig dersom ein vil det 🙂 Såg godt ut!

  5. Hei, den er nå bærre lækker denna bloggen;) Hvor “bløt” eller løs skal deigen være? bløtere enn pizza? Fulgte oppskriften men syns det ble veldig løs deig altså

  6. Disse var supergode, serverte de på bursdagsmiddag igår, ved siden av en kyllingsuppe/gryte med stor suksess. (har spist et par i dag også) Takk for at du deler! 🙂 🙂

  7. lagde tripel porsjon av disse igår, ble superdigg! første runde fikk for min smak faktisk for MYE fyll på seg (er visst mulig), så anbefaler andre å vise litt måtehold 🙂

  8. Hei!

   Hvor mye grovt mel vil du anbefale å bytte ut fint mel med i denne oppskriften, vil ha litt mer grov deig.

  9. Disse har vi laget til lunsj for familien til neste uke. Med litt individuelle fyll. Lagde de glutenfrie med halvparten grovt mel.
   Aldeles nydelige.

  Legg igjen en kommentar

  Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

  Min Handleliste