Nå er sommeren virkelig her, og rabarbraen er klar til bruk, både hjemme og på hytta. Det er tid for rabarbrasuppe!

Jeg husker første gang jeg laget rabarbrasuppe. Jeg gikk kanskje i 3. eller 4. klasse og skulle overnatte på hytta sammen med morfar. Mormor var hjemme av en eller annen grunn, og jeg påtok meg frivillig oppgaven å “stelle for” min kjære morfar (som egentlig var fullt kapabel til å ta vare på seg selv altså). Og selvfølgelig måtte morfar få dessert! Ut i hagen for å sanke rabarbra, skrelle og snitte og koke opp. Morfar fulgte skeptisk med i bakgrunnen, spesielt da jeg ba om potetmel og syltetøyglass. Hva skulle jeg nå med det? Joda, heldigvis hadde jeg smugtittet på mamma og fått med meg at suppa måtte jevnes. Men, hvor mye potetmel skulle jeg ha i? Vi prøvde oss frem, og suppa ble etterhvert passe tykk og veldig god. Det var vi begge enige om! Her kommer min oppskrift på sommerfrisk rabarbrasuppe som får smaksløkene til å danse!

6 rabarbrastilker – ca 600 gram
1 vaniljestang (kan også droppes, ble ikke brukt i originalen fra 70-tallet)
8 dl vann
ca 300 g sukker
2 ss potetmel
0,5 dl kaldt vann

Skyll og skrell av det grøvste “skinnet” på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter.Kok opp vann, sukker og vaniljestangen (som er splittet i to på langs). Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i ca 15 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker. Rist sammen potetmel og kaldt vann i et ristebeger el og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen til side og avkjøl.

 

Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel. Vaniljestangen kan eventuelt erstattes med en kanelstang.

Serveres med vaniljeis, vaniljekesam, stivpisket krem – eller som den er, varm eller kald. Det er opp til deg! Jeg foretrekker den “bar”!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. mmm….nå skal jeg ut i hagen å sanke rabarbra! Får vann i munn av å lese bloggen din gett!

 2. Rabarbarasuppe er jo bare så godt. Minner meg veldig om dessert hos mine besteforeldre – nam :=)

 3. Hei! Her var det mye god mat! Første gang jeg er innom bloggen din. Rabarbrasuppe er jo så godt. Jeg drikker den helt kald 🙂

 4. Takk for hyggelige kommentarer! Jeg laget så mye suppe denne gangen at det ble igjen litt til dagen etter, og den var kjempegod å drikke kald – og uten noe til!

 5. Hei. Den såg kjempegod ut! Har fryst rabarbra frå i fjor i frysen.
  Går det an å bruke den? Mvh, Alice

  1. Du kan fint benytte frossen rabarbra. Jeg er usikker på kvaliteten på ranbarbraen fra i fjor, så anbefaler deg å tine den opp og smake på den. Lykke til! 🙂

 6. Rabarbraen ligger klar på kjøkkenbenken og jeg gleder meg som en unge til årets første smak av suppa. Jeg har også et minne fra hyttetur med morfar. Hans erfaring fra kjøkkenet var meget begrenset – der rådet mormor, men plutselig disket han opp med nydelig rabarbrasuppe 🙂

 7. Hei.

  Kjempeflott side du har!! Jeg bruker den mye!

  Vet du hvor lenge denne suppen/grøten holder seg i kjøleskapet?
  Går kanskje fint å fryse ned også? Til kalde høstkvelder?

 8. Jeg skvatt litt da jeg leste «orginalen fra 70-tallet»! Rabarbrasuppe ble nok laget lenge før.Det var vanlig med kald rabarbrasuppe som onne-drikke før i tiden og da snakker vi veldig langt tilbake i tiden. Slukket tørsten og ga masse energi i det harde arbeidet som onna ofte var da. For øvrig laget min mor alltid med kanel, noe som jeg har fortsatt med. Det smaker deilig!

  1. Javisst er rabarbrasuppe laget leeenge før 70-tallet! Det jeg henviser til her er oppskriften jeg selv laget til min morfar på 70-tallet, da brukte jeg nemlig ikke vaniljestang. 🙂

 9. På varme sommerdager brukte vi kald rabarbrasuppe med søt kavring i. Dette var på 60 tallet. Kjempegodt på en varm sommerdag.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste