Dette velsmakende oliven- og fetabrødet kan benyttes som tilbehør, eller rett og slett nytes alene med et glass rødvin eller er kopp te.

25 gram gjær
1 ss honning
2 ss olivenolje
5 dl lunkent vann
700 gram hvetemel (eventuelt halvparten hvetemel og halvparten durumhvete)
1 1/2-2 ts salt
100 gram sorte oliven, uten steiner
100 gram fetaost, smuldret

Rør ut gjæren i vann, honning og olivenolje. Ha i mel og salt og elt deigen godt sammen. Bland forsiktig inn oliven og fetaost. Dekk deigen med plast og la den stå å heve på et lunt sted i ca 45 minutter.

Ta deigen ut av bakebollen og del i to emner. Rull deigen til runde brød. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Skjær noen snitt på toppen med en skarp kniv. La brødene etterheve i ca 40 minutter. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 35-40 minutter. Avkjøles på rist.

Vent bittelitt, og nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For en herlig blogg -her fant jeg masse inspirasjon!:)Nå er den lagt til mine favoritter. Gleder meg til å prøve brødoppskriften.- Hilsen Caroline

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste