Denne oppskriften har jeg fått fra min gode kollega, Guro, som hadde bakt denne kaken da jeg kom på kontoret for å vise frem Mathias for første gang. Kaken var kjempegod, og heldigvis ville hun dele oppskriften med meg.

Bunnen:
2 dl sukker
2 egg
-Vispes til eggedosis

2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
– Blandes sammen, siktes og vendes inn i eggedosisen

0,5 dl matolje
3 dl raspede gulrøtter
– Røres forsiktig inn

– Haes i rund springform 22-24 cm i diameter. Stekes på 175 grader i 30-40 min, til kaken er gjennomstekt.

Fyllet:
100 g Philadelfiaost eller annen nøytral ost (naturell)
30 g smør (ikke smeltet)
1,5 dl melis (siktes)
4 ts vaniljesukker

– Blandes til en jevn masse, og smøres på når kaken er kald.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kjemegod kake. Har laget flere gullerotkaker, men dette oppskriften er den beste!!Frøken rosa på ball.

  1. Hei Trine:-D Baker gulrotkaken din nå..men ser ikke at det er skrevet størrelsen på formen den skal stekes i???Er det liten langpanne?? Mvh Hilde

 2. Hei Trine:)) Akkurat tatt gulrotkaka ut fra ovnen,så kjempefin ut:))Bakte også gulrotkake R.o.o.m, Syntes det ble litt mye muskatsmak i den, men den er nesten oppspist…..Gleder meg til å smake gulrotkake ved kaffen i kveld:))Må bare beundre deg for at du greier å legge ut så masse godt, er innom hver dag:)))Mvh Sissel, Mo i Rana

 3. Lagde denne i går, glasur og det hele – kjempegod og kjempeenkel! Nesten så god at jeg tenker kassere mammas oppskrift – men det må du ikke si :p

 4. Hei.
  Fantastisk bra blogg. Tror nesten jeg innom daglig for å få inspirasjon og gode oppskrifter! Takk 🙂

  hvilke kaker kan du anbefale dersom en ønsker å lage de dagen før servering eller er det eventuelt noen som er like gode etter frysing, slik at jeg kan lage dem allerede nå (skal serveres på søndag)?

 5. Hei!
  Hvis jeg skal doble oppskriften til langpanne, burde jeg doble mengde gulrøtter også, eller blir det litt mye? Takk:)

 6. Jeg bakte denne kaka i dag. men skal ikke serveres før om 2 dager. bør jeg vente med glasuren til da?

 7. Heider,
  Holder på med denne kaken nå, dette er til en rundt form?:)
  Gleder meg til å smake på den 🙂

 8. Hei, jeg har prøvd oppskriften din flere ganger nå, men jeg blir aldri enig med meg selv om hva som er 3 deciliter revet gulerot. Gulerøtter varierer veldig fra heller tørr til veldig mye saft som renner av dem når de raspes. Jeg prøver å få gulerøttene flat og gjevn med decilitermerket, men det er heller brysomt. Går det an å måle skrelte gulerøtter ut fra vekt og så raspe dem rett ned i røren? Da blir det også lettere å være varsom med all luften i eggedosisen. Jeg liker oppskriften din og har tillatt meg å tilsette litt revet appelsinskall, det passer veldig godt sammen med kanel.

  ;- )

  1. Jeg har bakt denne flere ganger og har målt meg fram til at jeg bruker 150 gram gulrøtter med godt resultat.

  1. Denne oppskriften ble lagt ut for nesten 6 1/2 år siden, på den tiden jeg trodde jeg la ut oppskrifter kun for venner og bekjente. Jeg husker ikke helt hvilken form jeg benyttet, men antar at det var en 24 cm springform. Nyere oppskrifter skal være merket med størrelse på formene.

 9. Hei Trine 🙂
  Har lyst til å prøve denne kaka! Hva slags form bruker du til den? Rund? Evt. Hvor mange cm?
  Hvordan oppbevarer jeg den best mulig?
  Ha en fin kveld 🙂
  Hilsen Heidi

  1. Fant du ut hvilken type form som passet? Savner veldig at det ikke står størrelse jeg altså, er ikke så dreven på baking at jeg ser hva som passer selv 🙂

   1. Hei Janne og Heidi. Trur 22cm form ville passe perfekt. Ser at 24cm form kan være for stor da mengder av mel, sukker og gulrot er ikke så store. Lykke til;)

 10. Hei TrineJeg baker ofte din gode gulrot kake. De siste gangene har jeg raspet sitronskall i deigen sammens med gulrot. Kjempe godt ble det!!

 11. Hei, jeg lurer på hvor stor rundform dere har brukt til denne oppskriften? Noen som vet? 🙂

 12. Denne ble vanvittig god! Fulgte rådene oppover i tråden om å tilsette skall av appelsin og det gjorde susen! Jeg brukte 30 min i min ovn:)

 13. Heisann. Har dobblet oppskriften i alle ledd, og prøver meg på vanlig stor langpanne. Bør jeg dobble steketiden også?

  1. Nei, du må ikke doble steketiden, men du bør steke den noe lengre enn det som står angitt. Vanskelig for meg å anslå hvor lenge, så det bør du se an etter at ordinær steketid er over.

 14. Ei brødform var super å lage kaka i 🙂 har laga to mindre kaker i to former, og ei stor i ei form. Lekkert!

 15. Jeg brukte også saft fra appelsin raspet eple og tilsatt rosiner. Raspa gulrot på disse minste hula så kaka var veldig godt.Det er nok også med 1dl sukker.Hilsen Dorota

 16. Veldig god kake, jeg som er 12 år greide fint å lage denne å den smakte super godt:) kommer nok til å lage den igjen:p

 17. Kjempe fin oppskrift! Kaka ble fin og falt ikke sammen! Jeg tilsatte ekstra kanel og litt ingefær og chilli fordi det er meg, men den ble knall god! Jeg brukte 20cm form fordi det var det jeg hadde men da ble den høy og fin og jeg kunne dele denn i to og smøre krem inni også!! Namm! 😀 takk for god oppskrift!

 18. Kjempe god kake. Jeg pleier å bytte ut oljen med walnøtter eller mandler eller andre typer nøtter etter hva jeg har.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste