En nydelig vegetarpai som er enkel og velsmakende!

Paibunn:
125 gram smør
200 gram hvetemel
2 ss vann

Fyll:
1 rødløk
70 gram brie
16 sorte oliven
6 plommetomater
2 ss friske hakkede urter

ca 1 ts salt
ca 1/2 ts pepper
5 egg
3 dl melk

Fremgangsmåte:
* Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en smurt stor paiform. Stek bunnen på 200 grader i 12-15 minutter til den er litt gylden.

* Surr strimlet løk i en panne. Del brie i biter, tomatene i i skiver og olivenene i to. Ha alt over i paiskallet. Hell over sammenvispet egg, melk og krydder.

* Stek paien videre i ca 25 minutter – til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en grønn salat og foccacia.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lagde denne paien i ettermiddag. Ble nydelig, men litt vel fuktig etter min smak. Så jeg vil nok redusere til 3 egg og 2,5 dl melk. Takk for gode ideér:)

  2. Jippi du har kommet med en paioppskrift! Har forsøkt flere ganger på pai, men har aldri funnet en god. Nå når du kommer med en er jeg sikker på at denne er en fulltreffer! Takk skal du ha, jeg skal prøve den!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste