Her kommer oppskriften på verdens beste fiskesuppe! Den har gjort stor suksess i mangt et vennelag, både som forrett og hoverett! Til ca 4 porsjoner trenger du:

2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 dl hvitvin
1/2 dl kremfløte
100 gram smør
150 gram filet av laks eller ørret, i terninger ca 2 x 2 cm
150 gram steinbitfilet, i terninger ca 2 x 2 cm
150 gram rensede reker
1 gulrot, i staver
1 fennikel, i strimler
1 liten bit rotselleri, i staver
1 liten purre, i strimler
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss hakket frisk gressløk
2 ss hakket frisk persille
6 dl fiskekraft
salt og nykvernet pepper
  • Surr løken litt i olivenoljen og ha på hvitvin. La det surre uten lokk, til vinen nesten er kokt inn.
  • Kok forsiktig opp fløten i en liten kjele (skal ikke koke) og rør inn smøret.
  • Ha grønnsakene og fiskekraften over i hvitvinsgryta. Kok opp og la koke ca 5 minutter. Rør i fløtesmøret og ha i fiskebitene.
  • La suppa trekke til fisk og grønnsaker er ferdige. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med godt, nybakt brød til – og gjerne et glass hvitvin.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!Bruker du buljong eller skikkelig kraft i denne oppskriften? Har du evt erfaring med puljonkis demi glace innkokte fiskekraft (det heter kanskje noe annet enn demi glace når det er av fisk?)

  2. Hei, Jeg har brukt fiskebuljong i denne oppskriften, men den blir sikkert mye bedre med skikkelig fiskekraft! Jeg har ikke kjennskap til fiskekraften du nevner. Lykke til! Trine 😉

  3. Hei! Jeg fant denne oppskriften da jeg idag lette etter en fiskesuppe. Skal feire 30-årsdag på lørdag, men 19 kvinner rundt bordet.Hvor mange er denne oppskriften til?Katharina

  4. Denne oppskriften rekker til 4-5 porsjoner. Lykke til med 30 års dagen og planleggingen forut!PS! Dette ER en god suppe og absolutt et godt valg!Trine 😉

  5. Hei!Prøvde å lage denne suppen i dag,men syntes den smakte stort sett bare hvitvin. Hva kan jeg ha gjort feil?Mvh Sara

  6. Hei Sara, Jeg vet ikke hvor feilen eventuelt ligger, men kanskje er hvitvinen du har benyttet litt for dominerende? Neste gang bør du kanskje benytte en annen vin og kanskje også holde igjen litt på mengden? Lykke til neste gang!Trine 😉

  7. Hei.jeg har hatt denne oppskriften på fiske suppe i mange år. Og i min oppskrift legger jeg et nett med ferske blåskjell i gryta med løk, olje og vin.tar disse ut når de har åpnet seg, og får en herlig kraft i kjelen. skjellene brukes i suppa, med skallet på.

  8. Hei Trine, kan man sløyfe vinen her uten at suppen blir ødelagt? Er det evt. noe annet jeg kan bruke isteden (hvitvinseddik?). Høres kjempegod ut (men jeg har aldri hvitvin i huset). Kan jeg også bruke torsk istedenfor steinbiten? På forhånd takk for svar 🙂

    1. Du må ikke ha vin i suppen, men den blir best da. Du kan eventuelt tilsette noen teskjeer hvitvinseddik i stedet eller litt eplemost. Jeg har sett at enkelte velassorterte dagligvareforretninger slger matvin som er holdbar i en mnd, som er et godt alternativ dersom man ikke har vinrester på lur. Ellers kan du fryse ned vinskvetter i feks isbitposer. Du kan selvfølgelig benytte andre fiskesorter (og grønnsakssorter) enn det som står i oppskriften. Lykke til, du har valgt en av mine favorittoppskrifter!

  9. Jeg dobblet oppskriften og lagde suppen til 8 venninner. Det ble en stor suksess og det var kun en halv øse igjen av suppen 😉
    Takk for en nydelig oppskrift.

  10. Jeg lagde denne suppen i går og den smakte fortreffelig. Det eneste problemet er at det dannet seg små hvite prikker i suppa etter at jeg tilsatte fløten og det så ikke dårlig delikat ut. Brukte matfløte og ikke vanlig kremfløte, tror det kan ha vært årsaken? Eller skulle jeg heller ha varmet fløten forsiktig opp og ikke ha latt den koke? Håper du kan svare meg på dette, fordi jeg elsker fiskesuppe og jeg kommer garantert til å lage denne igjen, men da helst uten klumper! Finner ingen forklaring på det på nettet heller.. Men vil ellers takke deg for en super matblogg! Jeg er stadig vekk innom her og har imponert med mange av dine oppskrifter. 🙂 Tusen takk!

  11. Forresten, en ting til.. Smøret la seg på toppen av suppa. Akkurat som den skilte seg.. Skal det være sånn?

    1. Nei, det skal verken være hvite prikker eller “skilt” smør i denne suppen. Har kun laget den med kremfløte og synes det er vanskelig å finne noen forklaring på hvorfor det gikk som det gikk. Kan det ha vært noe med fløten du brukte?

  12. Jeg brukte matfløte som sagt, men den skal jo tåle litt koking, så kan ikke ha vært det.. Ikke gått ut på dato heller. Den eneste årsaken må derfor være at jeg lot fløten koke litt før hardt, slik at det dannet seg en slags snerk. Husker at jeg hadde litt ekstra fløte i rett før jeg rørte det inn i suppa, noe som sikkert førte til at fløten ble avkjølt og smøret skilte seg.. Men smaken var det ingenting i veien med! 🙂

  13. Hei:)
    Så flott blogg du har:)) bare et lite spm…. Hva slags smør bruker du i denne suppen?? Å hvilket smør anbefaler du til steking ved andre oppskrifter der smør er nevnt i oppskriften??
    Har alltid lurt litt på det da det som oftest ikke står annet enn “smør”;)
    Takker for mye flott matinspirasjon:)

  14. Hei! Kan supperestene fryses? Det ble litt mye mat for to voksne og et barn, selvom den var veldig god!:-) (hadde oppi et nett med blåskjell til kraft, men selve skjellene serverte jeg ved siden av, så de restene kaster jeg vel bare! ) hvor lenge kan den evt fryses? Og hvor lenge kan suppen oppbevares i kjøleskapet? Mvh Kristin

  15. Høres godt ut. Denne vil jeg lage til forrett. Men leter fremdeles etter enkel men spesielt god hovedrett. Noe jeg kan lage uten å stå på kjøkken mens gjestene spiser. Skulle ønske du kunne sette sammen forslag til tre retters selskapsmenyer. Det hadde vært fint!

  16. Tar gryten med fløte av platen når jeg ser de første boblene og rører inn smøret. Begge gangene har jeg opplevd at smøret har lagt seg på toppen av suppen. Hva gjør jeg feil??

  17. Trine! Jeg laget denne fiskesuppen for 3 dager siden. Den var NYDELIG! 🙂 Men hvordan er holdbarheten i kjøleskap? Kan jeg fremdeles spise den, tror du?

    1. Så hyggelig å høre! Det er vanskelig å si noe generelt om holdbarheten, da den vil være avhengig av kvaliteten på råvarene dine, hvor lenge den har stått i romtemperatur før du avkjølte den osv. Mitt beste råd er å lukte og smake på suppen og fisken. Smaker det godt er det sannsynligvis helt ok å spise den. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.