Her kommer desserten vi avsluttet forrige Gourmetkveld med. Desserten var en skikkelig suksess, noe Gourmetklubbens sekretær oppsummerte slik: «Nydelig. Voksen smak. Grei å lage og god å spise. Suffleene hevet seg greit. Men, mye oppvask.» Vi serverte portvin til sufleene, Rozes LBV 2004, noe som passet veldig bra!
Til 6 Cappuccino-suflèer trenger du:
6 former
smør til formene
25 gram lyst sukker (+ ekstra til formene)
6 ss kremfløte
2 ts espressopulverkaffe
2 ss Kalhua (eller annen kaffelikør)
3 store egg (skilt)
1 ekstra eggehvite
150 gram kokesjokolade (gjerne med høyt kakaoinnhold), smeltet og litt avkjølt
kakaopulver, til dryss
vaniljeis
  1. Forvarm stekovnen til 190 grader. Smør innsiden av 6×1,5 dl porsjonsformer med smør og dryss etterpå med sukker. Sett formene på en stekeplate.
  2. Ha fløten i en liten tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp. Rør inn Kalhua og kaffepulveret. Fordel kaffeblandingen i bunnen av de smurte formene.
  3. Ha eggehvitene i en ren og fettfri bolle og pisk dem halvstive. Rør gradvis inn sukkeret til det blir stivt, men ikke tørt. Rør sammen eggeplomme og smeltet, litt avkjølt kokesjokolade i en egen bolle. Rør inn litt av den stivpiskede eggehviten. Vend gradvis inn resten av eggehviten.
  4. Fordel røren i formene. Stek ved 190 grader i ca 15-20 minutter, eller til sufleene har satt seg (sluttet «å leve»). Gi et lett dryss med kakapulver og server med god vaniljeis til.
Oppskriften er hentet fra «Verdens beste desserter».
Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste