Hjemmelaget hamburgere med hjemmelaget hamburgerbrød og dressing er noe helt annet enn det du finner i disken på butikken. Og ikke er det så veldig krevende heller, hvis du har tid til en gjærdeig. Prøv denne oppskriften, som rekker til 3-4 store hamburgere.

Hamburgerbrød
2 dl vann
1,5 dl melk
25 gram gjær
2 ss olje
0,5 ts salt
o,5 ts sukker
ca 10 dl hvetemel
sesamfrø
Løs opp gjæren i fingervarm vann og melk. Tilsett olje, salt, sukker og hvetemel, og elt sammen til en glatt og smidig deg. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving på et lunt sted – til ca dobbel størrelse (ca 40-45 minutter). Ta deigen ut på melet bakebord og kjevle ut en tykk leiv, ca 2 cm tykkelse. Bruk et pizzahjul og en liten tallerken (ca 10 cm i diameter) og skjær ut runde brød. Legg brødene på bakepapirkledt stekeplate, dekk til med et klede og la de etterheve i ca 20 minutter. Pensle med litt vann og dryss på sesamfrø. Stekes på 225 grader på nest nederste rille i ca 14-16 minutter. Avkjøles litt før de deles i to og fylles.
Hamburgere
800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
ca. 1 ss salt
1 ts pepper
Bland kjøttdeig med krydder,og del i 3-4 like store hamburgere, ca 1,5 cm høye. Stekes i varm panne i ca 2 minutter på hver side. Når den ene siden er stekt legger du på osteskivene og sett lokk på pannen – og stek i ca 2 minutter på den andre siden. Hamburgeren er da rosa inni. Hvis du vil ha den mer gjennomstekt kan du dra pannen av platen og la hamburgerene «hvile» litt i pannen et par minutter.
Barbequedressing
1 dl majones
1 dl ketchup
0,5 dl barbequesaus
1 stor tomat, i små terninger
litt salt
Bland alt godt sammen, og smak til med salt og evt litt pepper.
Øvrig tilbehør
3-4 tykke skiver ost, feks Norvegia eller Jarlsberg
6-8 skiver bacon, stekt
3 tomater, i skiver
1 stor løk, i skiver
salat

Anretning
Smør dressingen på de delte hamburgerbrødene. Legg på salat, hamburgere og øvrig tilbehør, og sett på toppen av hamburgerbrødet. Stikk gjerne en trepinne gjennom brødet, slik at det hele blir mere stødig. Server gjerne med stekte potetbåter til, med en god dip.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Pizzaen fallt veldig i smak, kjempe god!I dag skal vi prøve hamburgeren 🙂 Er godt man kan unne seg litt god mat, selv midt i den verste eksamenstiden. Hehe 😉

  2. Nok en flott oppskrift:) Tusen takk! Laget hamburgerbrødene idag, og de var supre:)

  3. Stekte hamburgerbrød, de ble kjempegode. Men hamburgerene krøp veldig under steking. Blandet ett egg i kjøttdeigen + salt og pepper. Hvorfor krøp de?
    Feil varme i stekepanna?
    Brukte middels varme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste