Et enkelt og godt brød som jeg baker minst en gang i uken, og det sier vel sitt: Det er utrolig enkelt å bake og smaker godt – samt at det er veldig anvendelig. Det smaker godt alene, dyppet i god olivenolje og balsamicoeddik – med et glass god rødvin til. Eller som tilbehør til nesten all slags mat. Du trenger:

 

7 dl lunkent vann
50 gram gjær
3+1 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts sukker
ca 14 dl hvetemel
olivenolje
flaksalt
frisk eller tørket rosmarin

Smakstilsetning: 4-5 hakkede soltørkede tomater og tørkede urter (feks rosmarin) kan blandes inn i deigen mot slutten av eltingen, og/eller sorte oliven. Ellers er det bare fantasien og smak og behag som kan sette begrensninger for smakstilsettingen.

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min.

Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. Stikk evt oliven eller tomater ned i brødet. La brødet etterheve under plast i ca 20 min.

Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og evt rosmarin. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 grader i 35- 45 min. Avkjøl på rist.

Alle focacciaoppskriftene på bloggen finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for fin oppskrift, helt perfekt og med ingredienser man gjerne har for hånd! Gleder meg til å prøve den ut som fredagskos:)

 2. Dette var jo mye enklere enn jeg trodde det skulle være, men jeg er likevel ganske stolt av meg selv nå 🙂 Hadde det ved siden av hjemmelaget mexicansk tomatsuppe og sammen ble det en herlig søndagsmiddag! Takktakktakk.- Tina

 3. Kjempeenkel, og alltid vellykket. Alltid morsomt å høre at andre også gjør de samme erfaringene. Trine 😉

 4. jeg må også prøve å lage foccacia selv snart.. =) tror jeg vil prøve oppskriften din! =) klem siri malene 😉

 5. Jeg har lest bloggen din en liten stund, og i dag fant jeg ut at jeg skulle prøve foccaciaen din. Hadde ikke sjekket mellageret, så jeg måtte ta det jeg hadde, (sammalt hvete, spelt og hvetemel) men jammen ble det veldig godt allikevel. Gleder meg allerede til å prøve å lage det "ordentlig". -Og du lyver ikke, det var enkelt!♥Anette

 6. Anette, Jeg har også benyttet andre melsorter i foccaciaoppskriften med stort hell. Dette er en veldig anvendelig grunnoppskrift som alltid blir god – og som er, som du også sier, veldig enkel!Trine 😉

 7. Tusen takk for en helt fantastisk blogg. Jeg er gjevnlig innom både til hverdag og fest og prøver ut oppskriftene du legger ut. Alt har vært med stor suksess.
  Jeg lurte på hva størrelsen er på formen du bruker til denne foccaccia oppskriften og hva størrelsen er på den i stor langpanne.

  Hilsen Henriette

 8. Har nå lagd denne 4-5 ganger med halv oppskrift – enig i at det er en kjempegod grunnoppskrift!

  Jeg synes det er ekstra godt å er pøse på med mer olivenolje (jeg lager groper i deigen) oppå deigen før du setter den inn i ovnen. – blir bare saftigere og enda bedre. Ikke en gang har det blitt for mye. Skorpen bllir også veldig sprø.

  Når den har blitt tørr så er det ekstra godt å steke som krutonger.

  Fin blogg Trine!

  1. Takk for tips! Jeg har også gjort den samme erfaring med bruk av olivenolje. Kanskje det kommer en ny variant på bloggen snart? 😉

 9. Da hever deigen, aldri laget det før, men smakt det mange ganger, utrolig spent.
  Skal lage gryterett, å tenkte brødet burde passe til 🙂
  God helg.

 10. Veldig enkelt og godt med hjemmelaget alioli. Hvordan kan bunnen bli sprøere? Jeg stekte i langpanne med bakepapir, og fulgte oppskriften til punkt og prikke.

 11. Veldig enkel flott oppskrift. Ble kjempegod med tørka tomater, olje og havsalt (flak); den eg lage den ofte. Tusen takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste