MIN FAVORITTRÅVARE: LAM
Påsken er høysesong for lam, som nytes i ulike varianter og med ulikt tilbehør. Norsk lam har en ypperlig kvalitet, dyrene går ute hele sommerhalvåret og koser seg i og med frisk, norsk natur. Kjøttet er kortreist og trygt å spise – og anses også som etisk mer riktig å spise enn storfe, svin og kylling. Kos deg derfor med deilig norsk lam i påsken!
Her er noen av mine favorittretter hvor lammekjøtt spiller hovedrollen:
Lammestek er populær påskemat og ypperlig å servere dersom dere er mange til bords, og tilbehøret kan varieres etter smak og behag. Lammesteken på bildet over er gratinert med parmesan og urter, og serveres med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og rødvinsaus. Sjekk også ut denne varianten med paprikasaus, asparges og saltbakte poteter. Rotfruktgrateng er også godt tilbehør til lam. Nam nam!
Lammecarré er et enkelt og smakfullt partytriks dersom du vil imponere med et godt måltid uten å måtte bruke så alt for mye tid på kjøkkenet. På bildet ser du en variant med honningbakte gulrøtter, sellerirotmos og timiansjy som tilbehør. Sjekk også ut oppskriften på sennepsgratinert lammecarrè med rødvinsaus, rotgrønnsaker og potetmos.
Lammeskanker er rustikk, god og ærlig mat – her servert med marokkansk vri. Ønsker du litt mer tradisjonelle smaker kan du prøve mannen min sin favoritt, nemlig lammeskanker med rotgrønnsaker og mandelpotetmos.
Eller hva med en fransk vri med lammekoteletter med pistou og piperade?
Lammekjøtt er også godt i gryteretter, som for eksempel lammecurry (bildet), shepherds pie, marokkansk lammegryte og fransk lammegryte.
Dersom du får lammekjøtt til overs (eller kjøper lammeskav) er lammekebab med syltet rødløk og mynteyoghurt alltid en populær rett, blant både store og små.
Alle lammerettene på bloggen finner du samlet her. Alle oppskriftene i serien “Min favorittråvare” finner du her.