ANNONSE - BREMYKT

På menyen i dag står det lammecarré med timiansjy, silkemyk sellerirotmos og søte, ovnsbakte gulrøtter.

Jeg har brukt Bremykt Flytende i alle elementene til denne retten. Bremykt Flytende er en blanding av meierismør og rapsolje, og inneholder ingen tilsetningsstoffer. Det kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter. Siden rapsoljen tåler høy steketemperatur er produktet godt egnet til steking av for eksempel lam, slik jeg har gjort her - samtidig som meierismøret setter en god smak på kjøttet. Bremykt Flytende benyttes også i timiansjyen, på gulrøttene og som en smaksetter i sellerirotmosen. Prøv det neste gang du skal kose deg med et godt kjøttmåltid du også!

Annonse

Ingredienser

LAMMECARRÈ

800 g lammecarré
2 ss Bremykt Flytende
salt og pepper
frisk timian

TIMIANSJY

2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ss Bremykt Flytende
3 ss frisk timian , hakket
2 ss hvitvinseddik
1 ts flytende honning
1 dl hvitvin
2 1/2 dl redusert oksekraft
salt og pepper

SELLERIROTMOS

500 g sellerirot , i biter
400 g poteter , i biter
3-4 ss Bremykt Flytende
salt og pepper

HONNINGBAKTE GULRØTTER

600 g gulrøtter (gjerne regnbuegulrøtter)
2 ss Flytende Bremykt
1/2 sitron , saften
1 ss flytende honning
salt
frisk timian

SLIK GJØR DU

Ta gjerne lammecarréen ut av kjøleskapet en times tid før du starter tilberedningen, slik at kjøttet er romtemperert. Krydre lammekjøttet med salt og pepper, og stek det raskt på begge sider i Bremykt Flytende. Legg kjøttet i et ildfast fat og ha litt grovt hakket timian oppå kjøttet. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen og stek ved 125 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 54 grader. Det tar ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på kjøttstykkene og hvor lenge du har forsteke det. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det opp mellom bena. Kjøttet bør deretter serveres ganske umiddelbart.

LAMMECARRE MED TIMIANSJY, HONNINGBAKTE GULRØTTER OG SELLERIROTMOS

Skrell gulrøtter og del dem opp i jevnstore biter. Legg dem i et ildfast fat, drypp over Bremykt Flytende, flytende honning og sitronsaft, og krydre med salt og grovt hakket timian. Stekes ved 225 grader i 25-30 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge. (Dersom du ikke har to stekeovner tilgjengelig, se tips helt nederst i innlegget.)

LAMMECARRE MED TIMIANSJY, HONNINGBAKTE GULRØTTER OG SELLERIROTMOS

Skrell sellerirot og poteter, del opp i jevnstore biter og ha dem i en kjele. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre og fine. Mos grønnsakene med en stavmikser eller lignende og smak til med Bremykt Flytende, salt og pepper. Tilsett også litt melk dersom mosen virker fast. Hold mosen varm. 

Rens løk og hvitløk og skjær det opp i små biter. Stekes i litt Bremykt Flytende, til løken er blank og myk. Tilsett timian, eddik og honning, og la det stå å surre til væsken er nesten kokt inn. Tilsett hvitvin og kok den inn til ca. halvparten, før du tilsetter kraften. La sjyen koke til den har ønsket konsistens. Sil sausen, og smak til med pepper og salt, om nødvendig. Hold sausen varm. 

Server lammecarréen med gulrøtter og sellerirotmos, og drypp litt av timiansjyen over. Gi retten et dryss av frisk timian, og nyt den umiddelbart. 

LAMMECARRE MED TIMIANSJY, HONNINGBAKTE GULRØTTER OG SELLERIROTMOS

TIPS

  • Dersom du ikke har to stekeovner tilgjengelig kan du først steke gulrøttene i ca. 15 minutter ved 225 grader, skru ned varmen til 125 grader og deretter steke lammekjøttet til det har ønsket kjernetemperatur. Mens kjøttet hviler skrur du opp varmen til 225 grader og steker ferdig gulrøttene til de er møre og fine.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Fjordland, som forhandler Bremykt Flytende. Bremykt Flytende finner du i kjøledisken sammen med annet smør. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.