Her kommer siste lammeoppskrift (i denne omgang) i utfordringen om å spise et ekstra måltid lam og sau i 2018. I dag kan jeg friste med en deilig lammekebab i pannebrød - med masse godt tilbehør. Det er ikke fritt for at det kan bli enda flere ekstra lammemåltider etter at du har smakt denne!

Utgangspunktet for denne retten er ferdig oppskåret lammeskav, som etter hva jeg kan se er et relativt nytt produkt som du finner i frysedisken. I og med at kjøttet er skjært i tynne skiver tiner det raskt - og ikke minst er det ferdigstekt etter mindre enn 5 minutter i stekepannen. Dette er rett og slett fastfood, i alle fall dersom du har gjort klart mesteparten av tilbehøret på forhånd (eller går for bortekjøpte varianter). Varier gjerne krydder og tilbehør etter smak og behag, og etter hva du har tilgjengelig. Dette er også en fin mulighet til å bli kvitt grønnsaksrester i kjøleskapet.

Du kan lese mer om bakgrunnen for utfordringen i dette innlegget. Finner du ikke lammeskav eller lammebog i butikken, så spør. Kanskje har de noe på lageret - og hvis ikke, be om at det blir tatt inn.

PS. Oppskriften er også ypperlig dersom du har rester av lammestek eller lignende.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

LAMMEKJØTTET

300 g lammeskav (eller lammebog i tynne skiver)
1/2 ts spisskummen (malt)
1/2 ts koriander (malt)
1/2 ts oregano
1/4 ts chiliflak
1/2 ts salt
1/4 ts sort pepper
1 fedd hvitløk , finhakket
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje

PANNEBRØD (6 stk)

500 g hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
15 g gjær eller 1/3 pose tørrgjær
3 1/2 dl vann (romtemperert)

SYLTET RØDLØK

1 dl vann
1/2 dl eplecidereddik eller 7% eddik
100 g sukker
1 stor rødløk , i ringer
1/4 rød chili , i skiver (kan sløyfes)

MYNTEYOGHURT

150 g gresk yoghurt eller annen matyoghurt
1 fedd hvitløk , finhakket
1 ss mynte , finhakket
1 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper (smak til)

TILBEHØR

1/2 agurk , i skiver
8-10 cherrytomater , delt i to
Sriracha eller annen sterk chilisaus
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Pannebrød

PANNEBRØD

Lag pannebrød etter oppskriften. Alternativt kan du benytte pita, nan eller tortillalefser i denne retten.

SYLTET RØDLØK & CHILI

Kok opp vann, eddik og sukker i en liten kjele, og la det stå å putre til sukkeret er helt oppløst. Rens løken og skjær den i ringer. Fjern frøene i chilien og skjær den i tynne skiver. Finn frem et lite glass, legg løk og chili lagvis, og hell eddiklaken over. Sett på lokk og la det stå å hvile i romtemperatur i minst 30 minutter. (Syltet rødløk er holdbar flere uker i kjøleskapet.)

MYNTEYOGHURT

Ha ingrediensene til mynteyoghurten i en liten bolle og rør godt sammen. Smak til med frisk mynte, salt og pepper.

LAMMEKJØTTET

Ha krydder, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje i en liten bolle og rør det hele sammen. Ha lammeskavet i en plastpose, tilsett marinaden og klem på posen slik at marinaden fordeler seg over kjøttet. La kjøttet marinere i minst 30 minutter (minst 1 time dersom kjøttet er frossent), og stek det deretter i på relativt høy varme i 3-4 minutter under stadig omrøring, til kjøttet er gjennomstekt. Du kan også benytte lammebog, selvsagt. Legg det gjerne i fryseren en halvtimes tid først, så blir det lettere å skjære i tynne skiver.

SERVERING

Skjær opp tilbehøret som angitt. Server lammekjøttet umiddelbart på pannebrød el. med tomat, agurk, syltet rødløk, mynteyoghurt, chilisaus og frisk koriander. Rull sammen pannebrødet og nyyyt!

LAMMEKEBAB MED SYLTET RØDLØK OG MYNTEYOGHURT

 

TIPS

  • Syltet rødløk kan eventuelt byttes ut med rødløk som du steker sammen med lammekjøttet.
  • Har du rester fra lammesteken kan du skjære den opp i tynne skiver, som du steker raskt i stekepannen sammen med kryddermiksen i denne oppskriften.

Sjekk gjerne ut de øvrige lammeoppskriftene jeg har på bloggen også, du finner dem samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne ukesmenyen så helt herlig ut. Jeg fulgte også påskemenyen din til punkt å prikke. Endte opp på legevakten fordi jeg glemte min allergi mot reker(lagde pasta med reker) sånn kan det gå når man er hardcore Trine fan. Queen T

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste