Lag pannebrød, et ypperlig tilbehør til pulled pork, kebab og annen fingermat. Lag gjerne deigen dagen før og la den kaldheve i kjøleskapet over natten (se tips nederst).

Ingredienser

500 g hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
15 g gjær eller 1/3 pose tørrgjær
3 1/2 dl vann (romtemperert)

SLIK GJØR DU

Finn frem en kjøkkenmaskin med eltekrok, ha alle ingrediensene i bakebollen og kjør det på lav hastighet til ingrediensene er godt blandet. Tilsett eventuelt mer vann dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel dersom den virker løs. Øk hastigheten litt og elt deigen i ca. 10 minutter. La deigen heve på et lunt og trekkfritt sted, til den har omtrent dobbel størrelse (1-1 1/2 time).

Ha deigen på melet bakebord, og del den opp i 6 jevnstore emner. Trill emnene til boller og la dem hvile under plast i ca. 10 minutter på bakebordet, før du kjevler dem ut til flate brød, ca. 20 cm i diameter.

Pannebrød

Stek brødene i tørr stekepanne, på middels til sterk varme, 2-3 minutter på hver side, til brødene har stekeskorpe på begge sider og er gjennomstekte. Legg de ferdigstekte brødene i et rent kjøkkenhåndkle eller lignende og oppbevar dem der til de skal nytes. Serveres og nytes helst nylaget, for eksempel som tilbehør til ”pulled chicken”, pulled pork eller lammekebab (oppskrift kommer).

Pannebrød

TIPS

  • Dersom du ikke kjøkkenmaskin kan du fint bruke hendene, men da må du være forberedt på en skikkelig treningsøkt. Bland alt det tørre i bakebollen og lag en grop i midten. Rør ut gjæren i litt av væsken og tilsett gjærblandingen og resten av væsken i gropen. Rør med en sleiv eller lignende fra midten og utover, til deigen er godt blandet. Juster eventuelt med mer væske eller mel underveis, og elt deretter så mye du bare orker, før du setter deigen til heving.
  • Du kan gjerne lage deigen dagen før og kaldheve den i kjøleskapet over natten. Les mer om kaldheving her.
  • Du kan også steke pannebrødene i stekeovnen (men da blir det ikke pannebrød). Ta heller en titt på fremgangsmåten i denne oppskriften på pita.
  • Stek gjerne pannebrødene i en panne på bål. Oppskriften kan også benyttes til pinnebrød, hvis du heller foretrekker det.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei jeg mente om jeg kunne la deigen heve over natten og hva gjør jeg når jeg ikke har maskin?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste