I dag kan jeg friste med en ny variant av pulled pork, som denne gangen har fått følge av en smakfull appelsin- og chilisaus, syltet rødløk og knasende sprø grønnsaker. Prøv den du også! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PULLED PORK & MARINADE

1,4 kg svinenakke (ca.)
2 appelsiner , saften
40 g fersk ingefær , grovt hakket
½ hvitløk , grovt hakket
1 dl hoisinsaus
3-4 ss srirachasaus eller annen sterk chilisaus
1 dl soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss honning
1 dl vann

SYLTET RØDLØK

2 rødløk , i tynne skiver
25 g frisk ingefær , i tynne skiver
1 dl riseddik
1 dl vann
1 dl sukker
1/2 rød chili , i tynne skiver
1 klype salt

WOKEDE GRØNNSAKER

4 gulrøtter , i tynne staver
2 røde paprika , i tynne staver
5 vårløk , i tynne staver

TILBEHØR

2 hjertesalat
tortillalefser
frisk koriander

SLIK GJØR DU

PULLED PORK
Ha alle ingrediensene til marinaden i en kjøkkenmaskin med kniver, og kjør til alt er godt blandet. Ha svinenakken i en plastpose og hell marinaden oppi. Pass på at marinaden fordeler seg godt rundt kjøttet, lukk posen og la kjøttet marinere i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne over natten.

Ha kjøttet og marinaden i en gryte/form med lokk. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stekes ved 120 grader (over- og undervarme) midt i ovnen, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 94 grader. Det tok ca. 4 timer på mitt kjøttstykke. Har du større eller mindre kjøttstykke må du hhv. legge til eller redusere steketiden noe. Du kan gjerne redusere steketemperaturen til ca. 110 grader, men da trenger kjøttet enda lengre steketid for å nå ønsket kjernetemperatur. Ta det ferdigstekte kjøttet ut av gryta og ta vare på marinaden. La kjøttet hvile i minst 20 minutter, og dra det deretter fra hverandre med to gafler eller med fingrene. Skal du ikke benytte det umiddelbart bør du dekke det til med aluminiumsfolie eller lignende.

APPELSIN- OG CHILISAUS
Mens kjøttet hviler lager du appelsin- og chilisausen. Ha marinaden i en kjele og la den koke til den begynner å tykne. Smak til med eventuelt mer soyasaus og srirachasaus om nødvendig. Tilsett ca. halvparten av sausen oppi det revne svinekjøttet rett før servering. Server resten av sausen som tilbehør.

SYLTET RØDLØK
Kok opp eddik, vann, sukker, salt og chili. Ha rødløk og ingefær i et syltetøyglass eller lignende og hell eddiklaken over. Avkjøl blandingen og sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten. (Holdbar et par uker i kjøleskapet.)

WOKEDE GRØNNSAKER
Skjær opp grønnsakene som angitt. Stekes raskt i nøytral olje i varm stekepanne umiddelbart før servering, slik at grønnsakene beholder spensten sin.

ANRETNING
Varm opp tortillalefsene som angitt på emballasjen. Legg et hjertesalatblad på lefsen og fordel pulled pork, wokede grønnsaker og syltet rødløk oppå. Drypp litt appelsin- og chilisaus over, og nyt!

TIPS

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,

  Kjernetempratur på 94 grader høres mye ut. Stemmer dette? Ser det står ca 65 grader i andre oppskrifter.

 2. Helt fantastisk. Vi var så fornøyd, smakte fortreffelig. Ett spørsmål «Kan mann bruker eplesider edikk istendfor risedikk i syltet rødløk?»

  Takk for så gode oppskrifter. Jeg er blitt litt avhengig.

 3. Hei Trine! Elsker bloggen din. Masse inspirasjon her. Lurer på noe med denne oppskriften. Kan man droppe chili i marinaden for å gjøre den mer vennlig for en nybakt, ammende mamma?

  1. Det er korrekt som det står, det skal være 1/2 hvitløk (men du kan selvsagt ha i litt mindre dersom du ønsker det).

 4. Hei Trine 🙂 Sliter litt med å skille hva som skal i marinaden og hva som skal i sausen her. Står først bland alle ingrediensene til marinaden og mariner før steking også skal det også i sausen? Mest sannsynlig er jeg bare korttenkt, men spør likevel

  1. I marinaden har du alle ingrediensene i det punktet, med unntak av svinenakken. Når svinenakken er ferdig stekt tar du vare på marinaden, for den skal benyttes som saus (evt. smakes til med mer chilisaus og soyasaus). Var dette oppklarende?

 5. Hei.
  Jeg klarer ikke se hvor mange personer du regner på 1,4 kg. Svikter synet eller har du glemt det?

  1. denne gangen er det nok synet ditt som svikter. Oppskriften gir ca. 6 porsjoner. Du finner informasjonen øverst i høyre hjørne på desktop og under innledningen på mobil. Lykke til!

 6. Dette ble kjempegodt, men jeg syns sausen ble for tynn. Ble mye «søl» når dette skulle spises. Kanskje en ide å jevne med litt maizena?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste