Pita er et rundt, flatt brød som spises mye i Middelhavsregionen. Brødet stekes i varm ovn og blåser seg opp under stekingen slik at det danner seg en lomme inni. Lommen kan fylles med forskjellige godsaker, eller du kan bryte av biter av brødet og dyppe det i for eksempel en god olivenolje eller hummus.

Ingredienser

25 g gjær eller ½ pose tørrgjær
3 1/2 dl skummet melk (ca. 20 grader)
500 g hvetemel
1 ts salt
1/2 ts sukker
1 ss smør

SLIK GJØR DU

Bruk kjøkkenmaskin med eltekroker og ha alle ingrediensene, med unntak av smøret, i bakebollen. Kjør på lav hastighet til ingrediensene er godt blandet. Har du ikke skummet melk kan du benytte annen melk, eventuelt benytte en blanding av melk og vann. Øk hastigheten litt og elt deigen i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med mer melk eller hvetemel, om nødvendig. Tilsett smørklumpen og elt i ytterligere 5-10 minutter, til du har en jevn og fin deig. La deigen heve på et lunt og trekkfritt sted, til ca. dobbel størrelse (ca. 1 time).

Ha deigen på melet bakebord. Form deigen til en pølse og del i 8 jevnstore emner. Trill emnene til boller og la dem hvile i ca. 15 minutter på bakebordet, før du trykker (eller kjevler) dem ut til flate brød, ca. 15 cm i diameter.

Sett stekeovnen på 250 grader (over- og undervarme). Legg brødene på bakepapirkledd bakebrett, 4 på hvert. La brødene etterheve i ca. 10 minutter. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter, til brødene er gylne og gjennomstekte. Følg med mot slutten av steketiden.

Avkjøl pitabrødene på rist, og nyt dem helst nylaget, for eksempel som tilbehør til ”pulled chicken” eller marokkansk lammegryte.

Du kan fint fryse ned pita. La brødene tine på benken og gi dem et par minutter på 175 grader varmluft rett før servering, så er de så godt som nybakte igjen.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Jeg prøvde meg på pitabrødoppskriften din og det gikk egentlig veldig bra. Jeg trykte noen utover med fingrene og kjevlet noen. Erfaringen min ble at de pitabrødene som ble kjevlet ‘blåste’ seg mye mer opp og ble jevnere og finere enn dem som ble trykket utover med fingrene. Er det en erfaring du har også eller?

  2. Jeg har lagt pitabrød noen ganger men det ender alltid med at de blir veldig tynne på den ene siden. Hva kommer det av?

  3. Hei
    Jeg lurer på hva som er grunnen til at disse skulle heve kun 10 minutter i den første versjonen av oppskrifta, mens det er 1 time i denne?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste