For en stund siden fikk jeg en hyggelig e-post fra en leser som ønsket oppskrift på Zuppa Frantoiana, en grønnsaksuppe fra Toscana. Den finnes i ulike varianter, og etter å ha testet litt endte jeg opp med denne, som er min tilnærming til oppskriften. Suppen lages vanligvis med tørre borlottibønner som skal bløtlegges og kokes. Jeg har imidlertid "juksa litt" og brukt ferdig kokte hermetiske borlottibønner, noe som gjør at jeg kan sette suppegryta på bordet på under en halvtime. Bruk gode (hele) hermetiske tomater som du deler i mindre biter og tilsetter rett før servering, slik at de ikke koker inn. Prøv denne deilige suppen du også - kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

PS. Dersom du ønsker å lage en vegetarisk suppe er det bare å droppe bacon og parmesan, samt erstatte kyllingkraften med grønnsakkraft.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUPPEN

1 gul løk , i terninger
2-3 ss olivenolje

TILBEHØR

extra virgin olivenolje
frisk persille , finsnittet

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste