Her kommer en kjapp, enkel, fargerik og smakfull fiskerett - med laks, spinat, brokkolini, tomater og en fyldig fløtesaus. Er du litt kjapp på labben står maten på bordet innen en halvtime.

Ingredienser

600 g laksefilet eller ørretfilet, i jevnstore biter
salt og pepper
nøytral matolje til steking
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , i tynne skiver
3 dl kremfløte eller matfløte
1-2 ss dijonsennep
1/2-1 ss grønnsaksfond
150-200 g brokkolini eller brokkoli
100 g spinat
10 cherrytomater eller 6-8 soltørkede tomater
4 porsjoner villris , poteter eller pasta

SLIK GJØR DU

Kremet laksepanne med spinat, brokkolini og tomat

Kok ris, pasta eller poteter, alt etter hva du ønsker å servere til. Skjær opp laks og grønnsaker som angitt.

Finn frem en stekepanne med høye kanter. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje til den har fått en fin stekeskorpe. Legg fisken til side (den skal ikke være gjennomstekt).

Bruk den samme stekepannen og stek løken på middels varme til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett fløte, sennep og grønnsaksfond, og rør god sammen. Smak til med nykvernet sort pepper og litt salt om nødvendig. Ha i spinaten og rør det hele sammen. Når spinaten har falt sammen fordeler du laksebitene og tomatene oppi den kremete spinatblandingen. Sett på lokk og la det trekke i ca. 5 minutter, til fisken er ferdig stekt. Kok brokkolinien i lettsaltet vann i ca. 2 minutter til den er passe mør (eller litt lengre hvis du benytter brokkoli).

Fordel brokkolinien oppi pannen (eller server den ved siden av), krydre med nykvernet sort pepper og server retten umiddelbart sammen med ønsket tilbehør.

Kremet laksepanne med spinat, brokkolini og tomat

TIPS

  • Bytt gjerne ut soltørkede tomater/cherrytomater med konfiterte cherrytomater.
  • Tilsett gjerne litt finrevet parmesan i sausen for ekstra smak.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjempegodt og lettvint!
    Mange gode smaker.
    Kremet laksepanne blir nok en favoritt her!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste