Sjømatrådet melder om at vi spiser mindre og mindre fisk. Det er faktisk en nedgang på hele 15 prosent fra 2016 til 2017, og det er spesielt unge i aldersgruppen 18-34 år som spiser lite fisk. En av årsakene til dette antas å være at man rett og slett ikke vet hvordan man tilbereder fisken, og da blir det også begrenset hvor ofte man lager fisk til middag.

 

Fisk og sjømat er en fantastisk og smakfull råvare som også gjør godt for helsen vår. Dessuten er det som regel ganske enkelt og kjapt å tilberede – ja, det er “fastfood”! Det tar faktisk kortere tid å steke et fiskestykke enn å varme opp en ferdigpizza! Spis mer fisk du også! Her er mine fiskefavoritter:

 

BARNAS FAVORITTER

Har du barn eller unge i huset har du virkelig muligheten til å legge et godt grunnlag ved å servere fisk flere ganger i uken. Her er det ingen sak å variere, server gjerne tilbehør som barnet liker og gjør det gjerne litt spennende, hvem klarer vel å motstå en fiskepakke  på en helt vanlig tirsdag? Og en god fiskeburger slår alltid an! Fiskegrateng og hjemmelagde fiskepinner med godt tilbehør er også populært.

PASTA & SJØMAT

Fisk og pasta er en god match, prøv for eksempel torsk med pasta, tomatsaus og basilikumpesto, spicy nudelsalat med laks, spagetti med chilireker, paprika og sitron eller squashnudler med karrireker.

FISKESUPPER

En god fiskesuppe er heller ikke å forakte, prøv for eksempel fiskesuppe med torsk, appelsin, tomat og chili, laksecurry, fiskesuppe med torsk og asiatiske smaker eller verdens beste fiskesuppe.

HELT RÅTT!

Rå fisk i ulike varianter er både godt og populært, som for eksempel pokebolle, sashimisalat, maki eller sommerruller. Alle sushioppskriftene på bloggen finner du samlet her.

FESTTORSK

En av mine favoritter er pannestekt torsk med godt tilbehør, for eksempel torsk med chorizosalsa.Torsk med nøttelokk, søtpotetmos og soyasaus, fiskeform med torsk, poteter, paprika og feta og bacalao er andre kjære favoritter hjemme hos oss.

Alle fisk- og sjømatoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

 

Hva er din fiskefavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har du oppskrift på torsk med tomatsaus? Smakte det en gang med potetstappe og asparges. Tomatsausen var helt nydelig men vet ikke hva de brukte i sausen.

  2. Har dessverre klikka bort oppskrift på kylling med kokosmelk ,chili og tomater?( slik jeg husker den) . Var veldig god.
    Kan det hende du finner den?

    1. Jeg har mange oppskrifter med bla. disse fire ingrediensene og jeg finner derfor ikke ut hvilken oppskrift du mener. Det kan du imidlertid enkelt finne ut selv ved å skrive “kylling kokosmelk chili tomater” i et av søkefeltene på bloggen – da kommer alle oppskriftene med disse ingrediensene frem, og da regner jeg med at du kjenner igjen den du leter etter. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste