De aller beste fiskepinnene lager du enkelt selv, og det trenger slett ikke å ta så lang tid. Sett gjerne resten av familien i arbeid, slik at en kan skrelle poteter, en annen lager råkostsalaten, mens tredjemann lager fiskepinnene - så går det unna på null komma niks! Når du skal lage fiskepinner trenger du fisk, hvetemel, egg og litt krønsj. Prøv det selv, det er enklere enn du tror!

Ingredienser

FISKEPINNER

700 g torskefilet
3 ss hvetemel
3/4 ts salt (ca.)
1/4 ts nykvernet sort pepper (ca.)
2 egg , sammenvispet
100 g brødrasp /panko

FARGERIK RÅKOSTSALAT

3-4 gulrøtter , revet
1 eple (syrlig), revet
1/2 lime , saft og skall
litt sukker salt og pepper

CHILIMAJONES

150 g majones (ca.)
2-3 ss sweet chilisaus , smak til

TILBEHØR

4 porsjoner poteter eller ris

SLIK GJØR DU

Kok potetene møre eller tilbered risen etter anvisningen på emballasjen.

Riv gulrøtter og epler på den groveste delen av råkostjernet og ha dem i en liten bolle. Vask limen, tørk den med litt kjøkkenpapir og riv skallet (kun det grønne). Drypp ca. halvparten av limesaften over de revne grønnsakene. Smak til med litt sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer limesaft.

IMG_6824

Del torsken i jevnstore biter. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha panko/brødsmuler i den tredje. Sånn, nå er du klar til å panere!

Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi panko/brødsmulene slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene.

Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i to omganger) i litt nøytral olje, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er ferdig stekt.

Rør sammen majones og sweet chilisaus. Smak deg frem til du får ønsket styrke på chilimajonesen din.

Server fiskepinnene umiddelbart, med råkostsalaten, chilimajonesen og poteter/ris som tilbehør.

Fiskepinner med råkostsalat og chilimajones

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!

  Må bare si at jeg synes du er fantastisk flink!! Jeg følger bloggen din og har også boka di, jeg prøver ut mange av oppskriftene dine og lykkes faktisk hver gang,mange har blitt favoritter, det som gjør dine oppskrifter så bra er smaksammensetningen av helt vanlige råvarer, men noen få ganger er det inndigrenser som jeg ikke har hørt om og da savner jeg at du kan skrive hvor de er å få kjøpt,
  Lykke til videre !

 2. De har saitaku merket på Meny, på alt sushi ting. Så sikkert der du kan få tak i brødrasp også.

 3. Lagde denne i går. Fantastisk god! Super enkelt og såååå godt!!
  Min mann sier han ikke liker fisk, men sette slukte han??????

  Takk!

 4. Lagde denne forleden med hjemmelaget potet/pastinakk stappe til. Fantastisk god og såå enkel! Takk Trine! 🙂

 5. Hei. Hjemmelaget fiskepinner falt i smak her i huset også. Jeg byttet ut hvetemel med rugmel (hadde bare finmalt, men kan bruke grov også) og da trengte jeg ikke brødrasp. Det grove melet gjør det samme. Var helt nydelig…..

 6. Enkelt og veldig godt 🙂 Til meg selv, om ikke tåler hvete, brukte jeg sammalt grov spelt, ingen brødrasp. Det funket også veldig bra 🙂

 7. «Dette er den beste fiskeretten jeg vet! Hva skulle du ha gjort uten Trine mamma? Min sønn er begeistret. Det er vi andre og´!! I dag dryssa jeg litt currypulver i melet før jeg panerte fisken.Det ble veldig godt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste