Hvem synes vel ikke det er spennende med pakker?! Ha grønnsaker og fisk på et ark med aluminiumsfolie, drypp over litt olje og soyasaus, pakk igjen – og putt det hele i ovnen. Etter et kvarters tid er det tid for ”pakkeåpning” og da åpenbarer det seg fargerike grønnsaker og perfekt tilberedt fisk – med en saus hvor alle de viktige vitaminene og gode smakene er i behold. Som bonus spiser barn dobbelt så mye som til vanlig, for det er jo ikke hver dag maten serveres i pakke. Og som ikke det er nok, er det en ekstrabonus for den som sitter igjen med «svarteper» når oppvasken skal tas, siden retten genererer minimalt med. Klikk deg også inn på matkanalen min og se hvordan jeg gjør det!

Ingredienser

FISKEPAKKER

600 g torskefilet (eller annen fisk), i terninger
50 g frisk spinat
salt og pepper
1 rød paprika , i strimler
2 gulrøtter , i strimler
1/2-1 rødløk , i tynne båter
3 vårløk , finsnittet
8 cherrytomater , delt i 2-3 skiver
4 ss soyasaus
aluminiumsfolie

SITRONDRESSING

150 g crème fraîche
1 sitron , finrevet skall
salt og pepper

TILBEHØR

villris poteter eller annet tilbehør etter ønske
1/2 lime eller sitron, i båter

SLIK GJØR DU

Fiskepakke

Del opp aluminiumsfolien i kvadratiske ark, og og fordel spinat og fisken oppå. Du kan gjerne benytte frossen fisk, men pass på at den har tint helt opp før du setter i gang. Ha resten av grønnsakene oppå fisken, drypp over olivenolje og soyasaus, og krydre med salt og pepper. (I fiskepakken kan du selvsagt putte de fleste sorter fisk og det du har tilgjengelig av grønnsaker. Pass på å skjære grønnsakene i jevnstore biter, slik at alle ingrediensene er ferdige omtrent samtidig.)

Pakk folien forsiktig sammen og legg pakken på et bakebrett, med skjøten opp. Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til fisken så vidt faller fra hverandre.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Vask sitronen og tørk den med litt tørkepapir. Riv skallet fint på et zesterjern eller lignende. Ha crème fraîche i en bolle og smak til med finrevet sitronskall, salt og pepper.

Server fiskepakken sammen med ris (eller poteter), lime-/sitronbåter og sitrondressingen – og nyyyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg kunne ikke fordra å bli servert dette da jeg var yngre, foreldrene mine spiste det ukentlig om sommeren da det er superlett å legge på grillen, men jeg ble like skuffet hver gang jeg fikk det servert. Nå når jeg er blitt 21, elsker jeg det! Det er SÅ godt og enkelt 😀 Har aldri prøvd spinat på denne måten før, men takk for tips!

  2. Det ser kjempegodt ut. Datteren min på 3,5 år kom bort mens jeg så på filmen og sa «nam, det ser godt ut», «hu dama var flink», «hu var fin og» 🙂 Takk for alle gode oppskrifter du deler.

  3. Heisann! Min eldste datter er allergisk mot paprika. Jeg er egentlig veldig glad i paprika, og synes den gir en god smak i maten. Har du et tips om hva jeg kan bruke istedenfor? Mvh Ida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste