Sommerruller kan varieres i det uendelige, og dagens variant er fylt med rå laks, vermicelli (risnudler), sprø grønnsaker og smakfulle urter. Fine farger og gode smaker, som gjør at sommerrullene er en fryd for øyet, såvel som for ganen.

Mitt beste tips for et vellykket resultat er å kutte opp alle råvarene slik at du har alt klart før du setter i gang. I tillegg må du passe på å ikke bløtlegge rispapiret for lite eller for lenge.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SOMMERRULLER

15 ark med rispapir
400 g fersk laks (av sashimikvalitet)
15 blader isbergsalat eller annen salat
1/2 agurk eller mer, i tynne staver/tynne strimler
2 gulrøtter , i tynne staver
3 vårløk , i tynne staver
100 g vermicelli (risnudler), kokt etter anvisningen på pakken
frisk koriander

CHILI- OG SOYASAUS

4 ss hoisinsaus
6 ss soyasaus
3 ss vann (smak til)
2 ts Sriracha eller 1/2 rød chili, finhakket
chiliflakes , et par klyper eller litt finhakket rød chili til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

chili- og soyasaus

Begynn med sausen, slik at alle de gode smakene får satt seg. Oppskriften finner du her.

Skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang med sommerrullene.

Sommerruller med laks

Finn frem et rent kjøkkenhåndkle som du fukter lett og legger på benken foran deg. Finn frem en rund bolle/dyp tallerken som er litt større en rispapiret, og fyll den med lunkent vann. Ta et rispapir og dypp det i vannet mellom 10 og 15 sekunder og legg det deretter forsiktig oppå kjøkkenhåndkleet. Fordel grønnsaker, laks, vermicelli og urter på rispapiret (men ikke ut mot kantene). Pass på at du ikke har på for mye fyll. Hold ingrediensene på plass med fingrene når du starter, og rull passe stramt uten at rispapiret revner. Brett inn sidene og rull, slik at rispapiret klistrer seg sammen. Dryss (sorte) sesamfrø over sommerrullene, legg dem på et fat og dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle. Oppbevar dem i kjøleskapet dersom du ikke skal servere dem umiddelbart.

Server sommerrullene hele, eller del dem i to rett før servering. Serveres sammen med dipsausen og nytes umiddelbart. Oppskriften gir 12-15 sommerruller (lunsj/smårett til 4 eller forrett til 7).

Sommerruller med laks

TIPS

  • Lag gjerne ulike fyll når du først er i gang, for eksempel med reker og mango eller med kylling og agurk. Bruk det du har tilgjengelig av råvarer (dette er en ypperlig måte å bruke opp restemat på), for eksempel skalldyr, kylling, laks eller svinekjøtt, friske urter, salat, frukt og grønnsaker.
  • Varier gjerne med ulike dipsauser, se for eksempel dette innlegget med tre gode dipsauser.
  • Er du ikke så glad i rå laks kan du heller benytte røkt laks.
  • Du kan gjerne lage sommerrullene et par timer før du skal servere dem, men husk at jo våtere fyllet er, jo kortere tid holder rispapiret.
  • La gjerne gjestene lage sine egne sommerruller med det de har lyst på. Kutt opp ingrediensene og ha dem i skåler, kanskje dette blir den nye tacoen?

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Det går fint! Det som er så fint med sommerruller er at de kan fylles etter smak og behag. Så her er det bare å teste ut med smaker en liker. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste