Torsk er litt som poteten, den passer til det meste! Her sammen med en smaksrik tomat- og grønnsakssaus, en deilig basilikumpesto – og pasta. Kjempegodt, dermed basta!

Ingredienser

TORSK & TILBEHØR

700 g torskefilet , i 4 porsjonsstykker
maldonsalt
pepper
nøytral olje
4 porsjoner pasta , ris eller poteter

TOMATSAUS

1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , i skiver
1 fennikel , i skiver
1 rød paprika , i biter
1/2-1 rød chili , finhakket
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 neve sorte oliven
1 sitron , saften (smak til)
sukker
salt og pepper

BASILIKUMPESTO

1 potte basilikum
3 ss pinjekjerner , ristet
2 fedd hvitløk , grovt hakket
20 g parmesan , revet
1 1/2 dl extra virgin olivenolje (ca.)
sitronsaft (smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og litt nykvernet sort pepper. Stek torsken i nøytral olje med «skinnsiden» ned i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt til. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg. Alternativt kan du bake fisken i stekeovnen. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og stek midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt ”flaker” seg. Ta formen ut av ovnen og la fisken hvile under litt aluminiumsfolie i 2-3 minutter før servering.

Skjær opp grønnsakene til tomatsausen som angitt. Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett fennikel, paprika og chili, og la det surre med i ca. 2 minutter, før du tilsetter de hermetiske tomatene. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett oliven og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Bland eventuelt sammen pasta og tomatsaus, eller server tomatsausen ved siden av. Legg torsken oppå, og topp det hele med en raus skje med basilikumpestoen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har lenge abonnert på oppskrifter på mail, men opplever at mange innlegg går direkte i SPAM. Jeg klarer ikke se hva som skiller disse innleggene fra de som kommer i innboksen, f.eks kom både ukemenyen og mandagsinnlegget i innboks, mens dagens torsk kom i spam.
    Kan det være noe med innstillingen hos avsender?

  2. Savner at de flotte bildene av oppskriften kommer med når jeg skriver ut oppskriften, samt at det ikke går an å forandre oppskriftene til antall personer. Ellers mange flotte, gode oppskrifter som jeg har laget mange av.

  3. Tomatsaus ble veldig god. Trengte nesten ikke torsk og pesto. Tror jeg prøver med scampi neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste