Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

EN GOD OG MATGLAD JUL ØNSKES DERE ALLE!

Så er den endelig her, selveste julaften! Med en femåring i huset er det ikke fritt for at vi har vært løpende orientert om hvor mange (eller rettere sagt få) dager det har vært igjen. Det har vært travle dager, men nå er vi endelig i mål, og klar for julefeiring med familie og venner. En god jul ønskes dere alle!

SPISELIGE JULEGAVER I SISTE LITEN

Lurer du på hva du skal gi bort i julegave til den som har alt? Hvis vedkommende er glad i god mat og drikke er spiselige julegaver tingen. Det ligger jo mye kjærlighet og omtanke i en hjemmelaget gave, for du gir jo bort det fineste og mest verdifulle du har – nemlig tid. Her er noen forslag til velsmakende og varmende julegavetips.

TEMPERERING AV SJOKOLADE OG KONFEKTKURS

For to uker siden var jeg så heldig at jeg fikk lov til å lage konfekt sammen med Knut Harald Sørdal fra Konditorlandslaget! Vi laget mye godt, og han lærte meg å temperere sjokolade. Det kan du lese mer om her.

MINE 6 LAKSEFAVORITTER

I serien FAVORITTER har turen kommet til den glade laksen. Og heller ikke her er det lett å velge for det begynner etter hvert å bli ganske mange lakseretter på bloggen, men jeg har trukket frem seks deilige retter som alle viser at laksen kan brukes til så mangt!

NOE GODT TIL SØNDAGSKAFFEN?

Det er noe med søndagsettermiddager og -kvelder. Jeg husker det fra jeg var liten jente, at vi var på «kaffe» hos mormor og morfar, eller farmor og farfar. Det var heldigvis ikke bare «kaffe» som kom på bordet, men også deilig hjemmebakst.Det er noe spesielt med søndagsettermiddager og -kvelder. Jeg husker det fra jeg var liten jente, vi var ofte på «søndagskaffe» hos mormor og morfar, eller farmor og farfar. Denne tradisjonen har jeg tatt med meg inn i mitt familieliv, og ofte koser vi oss med hjemmebakst på søndagskvelden, enten vi har mafiaen eller venner på besøk, eller vi bare er «oss tre». Her er noen av våre søndagsfavoritter.

REISEBREV FRA BEIJING #2

Som jeg allerede har skrevet om i et tidligere innlegg så var jeg i september i Beijing på mattur sammen med 17 flotte damer. Her kommer del 2 av reisebrevet.

SUPPERÅDET – MINE 6 FAVORITTSUPPER

Da jeg var i Beijing med en gjeng matglade damer tidligere i høst benyttet jeg anledningen til å spørre om hva de liker ved bloggen, hva de savner og hva som kan bli bedre. Omtrent alle samstemte i at de likte «favoritterinnleggene» mine. Først ut er mine beste supperåd.

REISEBREV FRA BEIJING #1

I midten av september reiste jeg til Beijing på «mattur». Med en dyktig guide og 16 blide og positive damer, med veltrent lattermusklatur, løse replikker, lakenskrekk og en felles kjærlighet til mat og vin, lå alt til rette for at det skulle bli en fantastisk tur. Og det ble det!

MATTIPS TIL VALGVAKEN

Vi har en lang og spennende valgnatt foran oss, og da er det lov å spandere på seg noe ekstra godt til kvelds- og nattmat. Det skal i alle fall vi! Her er noen velsmakende godbiter (og slett ikke valgflesk) som kanskje kan være til inspirasjon.

LANSERINGSFESTEN – TRINES MAT

Tirsdag den 3. september var det lanseringsfest for TRINES MAT. Responsen var stor, og forlaget måtte sette en sluttstrek etter 250 påmeldte. Det ble servert smaksprøver, Hobbykokken talte, forlagsdirektør Anne intervjuet meg, og etterpå var det boksignering. Du kan lese mer om det her.

HURRA, NUMMER 1. PÅ BOKLISTEN!

Etter to uker i salg troner TRINES MAT i dag på førsteplass i Boklisten for generell litteratur! Boken er nå utsolgt fra lager (men fortsatt tilgjengelig i flere bokhandler) og nytt opplag kommer til uka! Det er nesten for godt å være sant! TAKK til alle dere som har kjøpt boken!

MATPAKKETIPS #2

Da jeg begynte i første klasse, for omtrent hundre år siden, gledet jeg meg veldig til endelig å få matpakke! Samme høst var jeg i Trøndelag Teater og så Knutsen og Ludvigsen synge Matpakkevisa. Jeg var dypt uenig, og koste meg ekstra mer med kneipskivene med svett brunost når det endelig ble spisefri. Jeg er ikke helt der i dag, jeg spiser helst maten på fat nå, men av og til må jo matboksen frem. Da liker jeg gjerne å gjøre litt ekstra ut av det.

MATPAKKETIPS #1

Det er igjen tid for matpakker, og flere har etterlyst matpakkeinspirasjon. Jeg har derfor tatt et lite dykk i kjøleskapet etter pålegg, frukt, grønnsaker og middagsrester, funnet frem diverse matbokser og fotografert ulike varianter som forhåpentligvis kan gi litt inspirasjon. Hva er ditt beste matpakketips?

«SNIKTITT» I TRINES MAT

Nå er det ikke lenge til kokeboken min TRINES MAT er å finne i bokhandlene, eller blir sendt ut – dersom du har forhåndsbestilt den. Inntil da kan du få ta en liten sniktitt i boken. Hva synes du?

VELKOMMEN PÅ LANSERINGSFEST 3. SEPTEMBER!

I løpet av denne uken kommer kokeboken min TRINES MAT i bokhandlene, og det må feires! Jeg inviterer derfor, sammen med Cappelen Damm, til lanseringsfest tirsdag den 3. september, og håper å treffe flere av dere matglade lesere der. Velkommen skal du være!

SOMMERLIGE MATGLEDER OG GODE FERIEMINNER

Jeg har hatt nesten seks fine ferieuker med de to «guttan» mine. Vi har kost oss på hytta vår et par uker, og har vært en uke i Parga. Vi har også hatt hyggelig samvær med min familie i Trøndelag, og vært på min manns hjemsted på Helgelandskysten, nærmere bestemt Hysværøyan.

JORDBÆRFAVORITTER

Det er sommer, sol og det er jordbærsesong! Det er neppe noe som smaker bedre enn norske, søte jordbær akkurat nå, og det er bare å lange innpå fra morgen til kveld. Det er nemlig så mye du kan benytte jordbærene til, i tillegg til å nyte dem som de er. Her er mine jordbærfavoritter.

RABARBRAFAVORITTER

På denne tiden er rabarbraen i sesong, og kunsten er å nyte den når den er på sitt aller beste. Jeg vil derfor benytte anledningen til å minne om mine beste rabarbraoppskrifter.

ASPARGES I GODT SELSKAP

Asparges kan man få tak i hele året, men er du ute etter den beste smaken må du slå til nå, når den i sesong og har modnet i sitt eget tempo. Fersk, nykokt asparges er en delikatesse i seg selv. Her er mine aller beste oppskrifter med asparges som en sentral ingrediens (klikk på bildene).

17. mai-menyer

Lurer du på hva du skal servere på 17. mai? Her har du noen tips som kanskje kan være til inspirasjon. Optimistisk trønder som jeg er pleier jeg (nesten) alltid å grille på 17. mai, og tenkte derfor jeg skulle friste med en grillmeny. Men, siden det er meldt regn flere steder i landet, tar jeg for sikkerhets skyld også med en «inne-meny».

Om blomster, bier og humler og sånn …

I løpet av de siste årene har vi opplevd en massedød av humler og bier, og konsekvensene kan bli skjebnesvangre. Miljøverndepartementet og Hageselskapet har laget denne videoen til kampanjen Summende Hager, som illustrerer problemet og som gir tips om hva vi kan gjøre for å gi humler og bier bedre levevilkår.

Grillsesongen er i gang!

Det er mai og straks helg, og det er kanskje på tide å børste vinterstøvet (eller snøen?) av grillen og innlede grillsesongen? Ta en titt på det rikholdige utvalget med grillmat og tilbehør som allerede ligger samlet HER, og spesielt dette innlegget med mine grilltips og grillfavoritter fra 2012. Happy grilling!

MINE 6 BESTE BOLLEOPPSKRIFTER

Bolleoppskriftene er blant de mest populære oppskriftene på bloggen. Jeg elsker å variere bolleoppskriftene med ulike fyll og smakstilsetninger. Her er mine favoritter, i uprioritert rekkefølge.

HURRA, JEG SKAL GI UT KOKEBOK!

Endelig kan jeg rope det ut i all offentlighet! TRINEs MATblogg kommer mellom to permer i august! Mellom de to permene har jeg plukket ut de aller beste oppskriftene mine – og utviklet noen helt nye. Jeg gleder meg veldig til å vise dere det endelige resultatet!

Mine 6 favorittgryteretter

Det er noe eget med deilige gryteretter, hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte. Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen…

VALENTINESMENY

Den 14. februar er det Valentinesdag eller «Alle hjerters dag» – dagen for å dyrke kjærligheten og romantikken, med gaver og oppmerksomhet, blant annet. Hva med å overraske din kjære med et velsmakende, romantisk måltid? Det sies at veien til hjertet går via magen, kanskje det er noe i det? Her er en enkel treretters meny som kanskje kan være til inspirasjon når du skal planlegge menyen?

Matglade tips til morsdag – og fastelavnsboller

Det er straks helg, og ikke hvilken som helst helg – for denne helgen er det faktisk to anledninger som skal feires, nemlig morsdag og fastelavnssøndag! Her er noen tips til oppskrifter som gjør mor glad – og ikke minst skal du få en reprise på verdens beste fastelavnsboller!

På flyttefot

TRINEs MATblogg er på flyttefot og skal flytte til en ny server, slik at jeg i fremtiden kan tilby en mere stabil blogg enn jeg har hatt de siste månedene. Jeg har heldigvis proffe folk som skal ordne dette for meg, og dere må derfor, i likhet med meg, være tålmodige – for det blir veldig bra til slutt!

HURRA, 6 år i dag!

HURRA for matbloggen som er 6 år i dag! Lite visste jeg den gangen hvor mye bloggen etter hvert skulle bety for meg selv – og ikke minst for andre!

ET TILBAKEBLIKK PÅ MATBLOGGÅRET 2012

Nå er jammen også 2012 straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som nok et fantastisk og minnerikt år for meg og matbloggen. I løpet av dette året har TRINEs MATblogg hatt fantastiske 3,1 millioner besøk og nesten 11,5 millioner sideoppslag! Det er tall jeg ikke helt klarer å fatte omfanget av, men … Continued

FORSLAG TIL FIRERETTERS NYTTÅRSMENY 2012

Det er sikkert mange av dere, som i likhet med meg, lurer på hva de skal servere på nyttårsfesten. Vi ønsker selvsagt å imponere med en spennende og velsmakende meny, samtidig som vi ikke ønsker å tilbringe så alt for mye tid ved grytene når nyttårsfesten først er i gang. Her er mitt forslag til årets nyttårsmeny.

God jul!

Da er det dagen før dagen og brikkene begynner å falle på plass her i heimen. Huset er ryddig, rent og julepyntet, pepperkakehuset er ferdigpyntet, fem småkakesorter er i boks, tre sorter konfekt koser seg i kjøleskapet og nydelig gjærbakst venter i fryseboksen. Julemiddagen er forberedt, julegavene er pakket inn og straks står pynting av juletreet for tur. Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig GOD OG MATGLAD JUL!

Tips til julelunsjen

Julen er høysesong for lange lunsjer og koldtbord. Når jeg inviterer til julelunsj foretrekker jeg å gjøre det relativt enkelt med fokus på gode råvarer og hjemmebakt brød. Her er noen ideer basert på oppskrifter som allerede er publisert på bloggen.

SØTE GAVER TIL Å SPISE OPP

Da jeg publiserte forslag til spiselige gaver på glass for noen dager siden, lovte jeg samtidig at jeg skulle komme med et eget innlegg med spiselige gaver med sukker på (i). Her finner du et lite utvalg.

SPISELIGE GAVER PÅ GLASS

Spiselige gaver blir mer og mer populært, og mange lager dem gjerne på sitt eget kjøkken. Investeringen i kroner og øre er ofte minimal, her er det nemlig omsorgen, innsatsen og tankene bak gaven som teller, og så er det selvsagt også gleden av å kunne nyte matgaven. Her er noen tips til godsaker som du kan putte på glass eller i bokser, og for eksempel gi bort i gave til noen som vet å sette pris på hjemmelaget mat og de gode tankene som ligger bak.

JULEKAKEFAVORITTER 2012

Jeg skal innrømme at jeg synes at julestria er noe pes, i alle fall deler av den. Jeg hater å gå i butikker i desember, men på kjøkkenet derimot, trives jeg mye bedre. Jeg har så smått kommet i gang med julekakebaksten, og i år ligger det an til å bli fem sorter julekaker. Du finner dem her + noen andre favoritter.

JULEFAVORITTER 2012

Så er den her igjen da – DESEMBER, som kommer like fort på meg som julekvelden kommer på kjerringa. Nå er jeg imidlertid klar til å sette i gang, både hjemme og her på bloggen. Her er mine ti julematfavoritter.

Møte med Wassim Hallal på Danmarks beste restaurant

Da jeg var i Aarhus i forrige uke, var jeg så heldig at jeg fikk treffe Wassim Hallal, sjefskokken på Fredrikshøj – som ble kåret til Danmarks beste restaurant i år. Og etter en kjapp research på Google skjønte jeg også at Wassim Hallal ikke er noen hvem som helst han heller.

Min Handleliste