Nyttårsmenyen 2013

Lurer du på hva du skal servere på nyttårsaften? Her er mitt forslag til nyttårsmeny (klikk på bildene):

 

# FORRETT # 1

Forretten består av kamskjell med en deilig parmesanvinaigrette og ristede pinjekjerner:

Kamskjell med parmesanaioliog ristede pinjekjerner
Kamskjell med parmesanaioli og ristede pinjekjerner

 

Alternativt kan jeg friste med disse tre deilige forrettene:

 

FORRETT # 2

Kremet jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke
Kremet jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke

FORRETT # 3

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk
Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

FORRETT # 4

Laksetartar med mango-og avokadosalsa
Laksetartar med mango-og avokadosalsa

# HOVEDRETT # 1

Som hovedrett velger jeg i år reinsdyrfilet, som er noe av det aller beste jeg vet, sammen med fruktige plommer, søtlige rotgrønnsaker – og en saus som gjør at du får lyst til å slike tallerkenen helt ren etterpå.

Reinsdyrfilet med plommer, rødvinsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker
Reinsdyrfilet med plommer, rødvinsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

 

Har du ikke lyst på reinsdyrfilet kan jeg eventuelt friste med:

 

HOVEDRETT # 2

Helstekt indrefilet med rødvinsaus, hasselbackpoteter og saltbakt løk
Helstekt indrefilet med rødvinsaus, hasselbackpoteter og saltbakt løk

HOVEDRETT # 3

Langtidsstekt kalkunbryst med hvitvinssaus og ovnsstekte rotgrønnsaker
Langtidsstekt kalkunbryst med hvitvinssaus og ovnsstekte rotgrønnsaker

HOVEDRETT # 4

Pannestekt breiflabb med tomatolje, sautert spinat og ovnsbakte poteter
Pannestekt breiflabb med tomatolje, sautert spinat og ovnsbakte poteter

# MELLOMRETT #

Som mellomrett serverer jeg ofte en ost eller to, med godt tilbehør:

Osteanretning med godt tilbehør
Osteanretning med godt tilbehør

# DESSERT # 1

Årets dessertforslag er en luftig panna cotta med Grand Marnier og en smakfull pasjonsfruktsaus:

Luftig panna cotta med Grand Marnier og pasjonsfrukt
Luftig panna cotta med Grand Marnier og pasjonsfrukt

 

Andre dessertforslag er:

 

DESSERT # 2

Sjokoladefondant med friske bær og vaniljeis
Sjokoladefondant med friske bær og vaniljeis

DESSERT # 3

Minipavlova med limemarinerte blåbær
Minipavlova med limemarinerte blåbær

DESSERT # 4

Creme brulee med espresso og jordbær
Creme brulee med espresso og jordbær

Alle menyene på bloggen finner du samlet her. Eller ønsker du kanskje å satse på fingermat i år? Sjekk da ut denne fingermatmenyen, del 1 + del 2.

 

Hva skal du servere i år? Har du helt eller delvis satt sammen en meny basert på oppskrifter på bloggen blir jeg veldig glad dersom du deler dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Lykke til med planleggingen og gjennomføringen!

  1. Hei! Hovedretten med Reinsdyr så kjempe god ut, men jeg tåler ikke plomme… Har du en oppskrift på en annen saus som vil passe til?

  2. Jeg skal servere din syrlige panna cotta med mangosalat til dessert på nyttår. Den har blitt en av mine favoritter og bruker den ofte når vi har besøk 🙂
    Til hovedrett skal vi ha kalkun, men har aldri laget det før, så er spent på resultatet 🙂

  3. Hei trine!
    utrolig flott blogg jeg stadig titter innom for inspirasjon og har test utallige av dine supre oppskrifter!
    kanskje om du har mulighet kunne laget noen video innlegg hvor du viser ? 🙂

  4. Vi skal bare være oss tre hjemme, og trenger en enkel meny, som både smaker godt og passer for sarte mager. Fant det jeg lette etter hos deg, som vanlig: Parmasurret kylling med grønnsaker og sitron, og til dessert en enkel fruktsalat. Tusen takk for flotte oppskrifter og masse inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits