spiselige gaver 2013

Lurer du på hva du skal gi bort i julegave til den som har alt? Hvis vedkommende er glad i god mat og drikke er spiselige julegaver tingen. Det ligger jo mye kjærlighet og omtanke i en hjemmelaget gave, for du gir jo bort det fineste og mest verdifulle du har – nemlig tid. Her er noen forslag til velsmakende og varmende julegavetips:

 

Fikenmarmelade med rødvin og stjerneanis er ypperlig tilbehør til julens ostebord. Kjøp gjerne en god ost og en flaske portvin til også.

Fikenmarmelade med rødvin og stjerneanis

Hjemmelaget frokostblanding er en god start på dagen, og det må vel være noe av det beste man kan gi bort?

Granola med eple og kanel

Et glass med marinert manchego, paprika og oliven kan settes rett på julebuffeten, men sannsynligvis vil den heldige mottakeren foretrekke å nyte den i eget selskap.

Marinert manchego med paprika og oliven

Sjokoladeknekk med mandler og tranebær er enkel, god og litt sunn konfekt, som kan brekkes opp i passende biter og pakkes inn i en cellofanpose eller lignende.

Sjokoladeknekk med mandler og tranebær

Biscotti er velsmakende og holdbare kjeks som er ypperlig å gi bort. Denne gangen falt valget på sjokoladebiscotti med et hint av appelsin.

Sjokoladebiscotti med appelsin

Rødløksmarmelade er en fin gave å få, og er ypperlig tilbehør til juleribben, skinkesteken – og til julens buffeter, blant annet.

Rødløksmarmelade

Sjokolademonser sier aldri nei takk til god konfekt. Disse Mozartkulene fikser du i en fei.

Mozartkuler

Lurer du for eksempel på hva du skal gi til en travel kollega eller til kompisen som har tusen tommeltotter på kjøkkenet? Da kan dette være løsningen, et «hjelp-til-selvhjelp»-glass med julecookies, hvor vedkommende selv på under 30 minutter kan skape litt julestemning og egenprodusert julebakst uten de alt for store anstrengelsene.

Julecookies på glass

Alle oppskrifter på spiselige gaver finner du samlet her.

 

Har du ikke tid eller anledning til å lage noe selv er også et abonnement på et matblad en fin gave, som mottakeren kan nyte i mange måneder fremover.

 

Ha en fortsatt fin førjulstid, og lykke til med «gaveinnspurten»!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste