Matpakketips råvarer

Det er igjen tid for matpakker, og flere har etterlyst matpakkeinspirasjon. Jeg har derfor tatt et lite dykk i kjøleskapet etter pålegg, frukt, grønnsaker og middagsrester, funnet frem diverse matbokser og fotografert ulike varianter som forhåpentligvis kan gi litt inspirasjon. Når du skal lage matpakke så er mitt beste tips å gjøre det enkelt, og bruk gjerne middagsrester eller lignende, og putt det i lunsjboksen når du likevel skal rydde det bort. Og sist, men ikke minst: «fargelegg» matpakken med frukt, grønnsaker eller bær. Vi spiser også med øynene, og det er slett ikke mye som skal til før selv den kjedelige osteblingsen blir en aldri så liten høydare!

Først ut er juniors bentoboks som er fylt med massevis av godsaker. Han elsker pasta i ulike varianter og det er stor stas å få med middagsrester i barnehagen. Da går det gjerne også ned noen grønnsaker samtidig. Det er slett ikke en slike han får med seg i barnehagen hver dag, for junior får smørelunsj i barnehagen, og frokost- og ettermiddagsmatpakken er det pappaen som står ansvarlig for.

Matpakketips

I matboksen (som er fra Høstbarn): hjemmebakt polarbrød med gulost og snackspaprika, en klase blå druer, appelsinskiver, restepasta med cherrytomater og agurk – og en liten boks med jordbær og blåbær.

Selv spiser jeg som regel varmmat eller salat i kantinen på jobb, eller mine egne knekkebrød som jeg aldri blir lei av. Knekkebrødene oppbevarer jeg i en tett boks jeg har stående på jobb, og smører på rett før herlighetene skal nytes.

Matpakketips

I matboksen (som er fra Sistema): hjemmelagede knekkebrød med gulost og snackspaprika + en klase blå druer.

Utvalget av matbokser har blitt atskillig bedre de siste årene. Som for eksempel denne boksen med to etasjer og «innebygd» skje, som for eksempel er praktisk dersom du skal ha med deg yoghurt, skyr el. og granola/bær.

Matpakketips yoghurt

I boksen (som er fra Sistema): Biola yoghurt med blåbær, og hjemmelaget granola.

Mere matpakkeinspirasjon kommer i morgen. Alle matpakkeinnleggene på bloggen finner du samlet her.

Det er også mye matpakkeinspirasjon å finne ellers på nettet, sjekk for eksempel ut brodogkorn.no, melk.no, frukt.no og helsenorge.no.

Matpakketips ha en fin dag

Hva er ditt beste matpakketips?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Var ute og spiste helstekt vårkylling (med en sitron inni) med kremet estragonsaus, og har så gjerne lyst til å gjenskape det! Kunne du gitt det et forsøk? 🙂

  2. Problemet med nistemat på skolen er at barna ikke har tilgang til kjøleskap, så dette begrenser veldig Hva jeg tør å sende med de i matboksen. Har begynt å bake «pizza snurrer». Lager en grov (for å få de sunnere) rundstykkedeig, kjevler rektangulær leiv og fyller med ost og skinke, og ruller som når man lager kanelboller. Stekes ferdig. Disse fryser jeg ned, slik at når barna tar de opp fra frysen på morgenen, holder skinken seg kald lengre.

    1. Det finnes flere typer matbokser som også inneholder kjøleelementer som kan puttes oppi boksen og holde matpakken kald og frisk 🙂 Pizzasnurrer er alltid godt å finne i matpakken 🙂

  3. Har selv matpakkedilla, og synes det er topp med inspirasjon, så tusen takk 🙂 Det eneste jeg stusser på (feks i bøkene til Kaluza), er at det ser lekkert ut på bildet, men å skrive ord med gulosten, eller dandere smilefjes oppå brødskiva, funker jo ikke i praksis! Maten ligger jo ikke i ro i skolesekken.. Og med mindre bokstavene er limt på salamiskiva, vil de jo flytte på seg før barna får lest/sett «budskapet» til lunsj!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste