Matpakketips egg og tomat

Da jeg begynte i første klasse, for omtrent hundre år siden, gledet jeg meg veldig til endelig å få matpakke! Samme høst var jeg i Trøndelag Teater og så Knutsen og Ludvigsen synge Matpakkevisa (“Det er ikke morsomt å spise sin mat, når den ligger i pakke og ikke på fat“). Jeg var dypt uenig, og koste meg ekstra mer med kneipskivene med svett brunost når det endelig ble spisefri. Jeg er ikke helt der i dag, jeg spiser helst maten på fat nå, men av og til må jo matboksen frem. Da liker jeg gjerne å gjøre litt ekstra ut av det.

For å gjøre brødskivene litt mer spennende kan det kanskje være en idè å skjære dem opp på skrå, slik at de ser litt mer innbydende ut? Dytt gjerne en tannpirker gjennom lagene slik at skivene holder seg på plass, og sett gjerne en cherrytomat på toppen. En ellers ordinær blings oppgraderes ved et blunk til den herligste sandwich!

Matpakketips

I matboksen (som er fra Høstbarn): 2 skiver med grovt brød med kremost, salat, krydderskinke av kalkun og cherrytomat. Ellers i boksen: appelsinskiver og en klase blå druer.

Dette er nok favorittmatpakken til junior. Han elsker polarbrød, røkt laks og egg. Egg kan fint kokes kvelden før, avkjøles og oppbevares i kjøleskapet.

Matpakketips

I matboksen (som er fra Høstbarn): hjemmebakt polarbrød med kremost, påleggslaks og agurk, kokt egg, hjemmebakte tynne knekkebrød, “minispyd” med cherrytomater og minimozzarella + 1/2 kiwi.

Med litt planlegging kan du imidlertid gjøre litt mer ut av matpakken, for eksempel ved å putte middagsrester rett i lunsjboksen istedet for å kaste dem eller gjemme (og glemme) bort det hele i kjøleskapet. Det er mange nye matbokser på markedet som er egnet for formålet, og mange av dem er slett ikke dyre heller. Denne matboksen har for eksempel to rom, og kan suppleres med egnet liten boks til dressing og sammenleggbart bestikk.

Matpakketips

I matboksen (som er fra Sistema): pastarester, agurkskiver og “minispyd” med cherrytomater og minimozzarella + pølserester. I den lille boksen: olivenolje og balsamicoeddik.

Flere av de nye matboksene har kjøleelementer som bidrar til å holde maten frisk og kald lengre, enkelt og praktisk!

En annen variant av matbokser til for eksempel middagsrester er termosene fra Bottleup, som holder maten varm/kald i 4-5 timer.

Matpakketips salat på termos

I matboksen (som er fra Bottleup): pastasalat med pasta, cherrytomater, pølsebiter, mozzarella, agurk, vinaigrette og basilikum.

Ta gjerne også en titt på gårsdagens innlegg, MATPAKKETIPS #1. Alle matpakkeinnleggene finner du samlet her.

Det er også mye matpakkeinspirasjon å finne på nettet, sjekk for eksempel ut brodogkorn.no, melk.no, frukt.no og helsenorge.no.

Hva er ditt beste matpakketips?

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fine matpakker 🙂 den søte lille boksen som du har balsamicoeddik i, hvor stor er den ca i høyde og diameter. Er på utkikk etter småbokser som passer i matboksene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste