Året 2013 er straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som nok et fantastisk og minnerikt år for meg og matbloggen. Her er et lite tilbakeblikk.

 

 

I løpet av dette året har TRINEs MATBLOGG hatt fantastiske 6,1 millioner besøk og mer enn 20 millioner sideoppslag! Det er tall jeg ikke helt klarer å fatte omfanget av, men jeg skjønner det er mange som har klikket innom og det er utrolig gøy! Mange av dere melder også tilbake om gode matopplevelser, fornøyde barn, smilende ektefelle, nye favoritter, stor mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet – og det er utrolig gøy å høre! Det er på tide å se seg tilbake og mimre over noe av det som har skjedd det siste året.

 

Bloggen har blitt oppdatert regelmessig, og inneholder nå mer enn 1500 oppskrifter. Noen oppskrifter er mer populære enn andre, og her kommer de 10 som hadde flest «klikk» i 2013:

  1. Indisk kyllingsuppe
  2. Kanelsnurrer
  3. Verdens beste fiskesuppe
  4. Pepperkaker
  5. Kylling tikka masala
  6. Sjokoladefondant
  7. Det aller beste hamburgerbrødet
  8. Hjemmelaget tacokrydder
  9. Gulrotkake a la R.O.O.M
  10. Verdens beste rosinboller

Hva er din favorittoppskrift på bloggen?

I januar begynte jeg for alvor å jobbe med det som etter hvert skulle bli kokeboken min, TRINES MAT, noe som la beslag på mesteparten av min «fritid» frem til begynnelsen av juni. Jeg visste det ville bli mye jobb, og det ble det. Jeg fortalte dere lesere om prosjektet mitt i april (i dette innlegget) og responsen dere ga var utrolig motiverende og inspirerende. Og slik har det vært hele veien.

 

I slutten av august kunne jeg endelig holde min egen kokebok i hendene, med mer enn 150 av mine favorittoppskrifter. Dere kan tro det var en spesiell opplevelse! Forlaget mitt, Cappelen Damm, inviterte til en åpen lanseringsfest hvor den som ville kunne melde seg på. Det ble raskt fullbooket og mer enn 250 møtte opp. Det var mitt første møte med dere lesere, og det var utrolig sterkt, hyggelig og rørende. Du kan lese mer om lanseringsfesten her, samt VGs artikkel her og i Romerikes Blad her. Etter dette har jeg vært på flere signeringsrunder og «bokbad», noe som alltid er veldig hyggelig. Jeg har skrevet mer om veien fra blogg til bok her.

Første opplag var utsolgt kort tid etter at boken kom ut. Nå, fire måneder etter at den kom ut er den igjen utsolgt fra lager, men 6. opplag ventes tidlig på nyåret. Vi er nå oppe i 42 000 eksemplarer og boken ligger på fjerdeplass over mest solgte bøker i 2013 innenfor sjangeren Generell litteratur! Rett før jul ble boken av Gourmand Internationals kåret til Norges beste kokebok innenfor sjangeren «bloggkokebok». Boken går videre som nominert i Gourmand Internationals europeiske konkurranse, og den endelige vinneren kåres i Beijing i mai.

 

I 2013 har jeg blitt intervjuet og omtalt i flere magasiner og aviser, slik som Tara smak (se her og her), Aftenposten, God Morgen Norge, TV2s Ettermiddagen, Norge RundtNRK P1 Brønsj og NRK P2 Kulturnytt, for å nevne noe. Jeg har prøvd å samle dette under «I media».

 

I september dro jeg på en matreise til Beijing med 16 matglade damer. Du kan lese mer om turen her og her. Det var en minnerik og spennende reise med et herlig reisefølge, og nye matreiser kommer i 2014. I april/mai går for eksempel turen til Italia og Bolsena, og i oktober reiser jeg til Piemonte.

Dette er et lite sammendrag av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende matbloggerår. Det jeg opplever via matbloggen er for meg en fantastisk reise, hvor jeg blir tatt med på nye eventyr rett som det er. Det er imidlertid jeg som styrer skuta, og mitt viktigste mål for reisen er å fortsette å ha det gøy og formidle gode matopplevelser til dere lesere. Jeg vil i denne sammenheng benytte anledningen til å takke annonsører og samarbeidsparter i 2013, som har gjort det mulig for meg å satse på bloggen – og ta 50% permisjon fra jobben min slik at jeg kunne få muligheten til å skrive TRINES MAT. Seriøse samarbeidsparter som er opptatt av å formidle matglede, med utgangspunkt i gode råvarer og produkter!

 

Bloggen har imidlertid ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer og heiarop dere har gitt meg i dette året! Jeg har dessverre ikke hatt kapasitet til å svare dere alle, men jeg leser alle tilbakemeldinger jeg får og tar dem med meg videre på bloggen i arbeidet med å gjøre den enda bedre! I tillegg er disse en viktig motivasjonsfaktor for meg og som gjør at jeg fortsatt synes det er gøy å drive matbloggen.

 

Jeg har også lyst til å takke Magnus i WooThemes, som er den som har utviklet temaet bloggen min er bygget på (Canvas). Han kontaktet meg for et par måneder siden, og har hjulpet meg med det tekniske slik at jeg endelig har en stabil og kjapp blogg igjen, etter en del tekniske problemer tidligere i år. Det er forhåpentligvis historie nå.

Mot slutten av januar 2014 går jeg ut i 100 % permisjon fra juristjobben min i Utdanningsdirektoratet for en periode (ut september 2015). Jeg har en spennende og utfordrende jobb jeg trives god med, og avgjørelsen var derfor ikke så enkel å ta. Men, jeg har så mange spennende oppskrifter og ideer på gang, og det er så mye jeg ønsker å lære – både i forhold til matlaging og foto, at jeg ikke kan la denne muligheten gå ifra meg. Jeg har en familie jeg er så uendelig glad i, og som jeg ønsker å se enda mer til. Det blir spennende å se hva det nye året bringer, og jeg håper dere henger med i 2014 også. Selv om mitt primære mål for 2014 er å oppdatere bloggen regelmessig med nye matgleder, skal jeg ikke legge skjul på at jeg har et par spennende prosjekter på gang også. Men først og fremst skal jeg la meg inspirere og kose meg med å lage og dele nye og gode matgleder med dere lesere. Jeg håper du blir med meg videre.

 

Jeg takker for følget i 2013 og ønsker dere alle et GODT OG FREDELIG NYTT ÅR!

 

Klem fra meg 🙂

 

Foto: Gry Traaen (portretter fra kokeboken) og Espen Solli (portrettet øverst). Matbildene er tatt av meg.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste