Sushi lager du enkelt selv. Noe av det enkleste du kan lage er nigiri. Nigiri er formet ris med sjømattopping og litt wasabi. Det er slett ikke vanskelig å lage selv!

nigiri

Når du lager sushi er gode råvarer alfa og omega. Bruk derfor sjømat av god kvalitet – og sørg for at sushirisen du benytter er god og at den har den konsistensen den skal ha. Lag sushiris etter beskrivelsen på emballasjen. Sushiris skal deretter marineres med riseddik tilsatt salt og sukker. Det vil si at du først blander sammen riseddik, vann og salt – og deretter drypper det over risen, som du har hatt i en vid bolle. Når du jobber med sushiris er det viktig at du ikke rører for hardt i risen, slik at du unngår at den går i stykker. Risen skal være klebrig og ikke for bløt. La risen hvile på benken under et fuktig klede.

sushiris

Når risen er romtemperert, er den klar til bruk. Ha gjerne en liten bolle med vann tilsatt litt riseddik klar, slik at du kan fukte hendene dersom risen kleber for mye mens du former nigirien. Ta en «munnfull» sushiris og lag en oval «ball» av risen. Skjær opp sjømat i 2-3 mm skiver på skrå, mot trevlene i fiskekjøttet. Du kan benytte laks, torsk, kveite, kamskjell, eller det du har lyst på. Ha litt wasabi på sjømatskivene og legg oppå risballen. Snu biten slik at sjømaten ligger oppå risen, og klem den lett sammen slik at risen fester seg til sjømaten.

nigiri

Server nigirien med soyasaus, litt ekstra wasabi og syltet ingefær.

Vil du lage maki og uramaki, se her.

Hva er din sushifavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Min favoritt må vere maki med laks, philadelfiaost, agurk og sesamfrø. Men elska egentlig all sushi. Gje meg rå laks og soyasaus og eg e godt fornøgd! Spørs om eg må lage sushi snart igjen, har bare laga heime én gong.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste