17 mai

Lurer du på hva du skal servere på 17. mai? Her har du noen tips som kanskje kan være til inspirasjon. Optimistisk trønder som jeg er pleier jeg (nesten) alltid å grille på 17. mai, og tenkte derfor jeg skulle friste med en grillmeny. Men, siden det er meldt regn flere steder i landet, blant annet der jeg skal være, tar jeg for sikkerhets skyld også med en “inne-meny” – med blant annet italienske smaker.

 

GRILLMENY

Til forrett kan jeg friste med limemarinerte laksespyd med spicy mango- og avokadosalsa. Laksen kan marineres på forhånd og salsaen kan også gjøres ferdig (men vent med å tilsette avokadoen til rett før servering).

Limemarinert laks med mango- og avokadosalsa
Limemarinert laks med mango- og avokadosalsa

 

Til hovedrett tenker jeg vi satser på en crispy BBQ-kylling med grillede grønnsaker og chilikrem. Også her kan mye gjøres klart på forhånd.

BBQ-kylling med grillede grønnsaker og chilikrem
BBQ-kylling med grillede grønnsaker og chilikrem

 

Hvis det fortsatt er plass til søtsaker i magen etter inntaket av ispinner og sukkerspinn, foreslår jeg grillede bær med vaniljeis i rødt, hvitt og blått til dessert. Enkelt og utrolig godt!

Grillede bær og frukt med vaniljeis
Grillede bær og frukt med vaniljeis

 

“INNEMENY” MED ITALIENSKE SMAKER

Vi starter her med en deilig brushetta med deilig spekeskinke.

Bruschetta med Tind spekeskinke og tomatsalsa
Bruschetta med Tind spekeskinke og tomatsalsa

 

Deretter kommer kalveskankene (osso buco) på bordet, med for eksempel et eltefritt brød til. Kalveskankene kan gjøres klar på forhånd og varmes opp før servering.

Osso buco med gremolata
Osso buco med gremolata

 

Mange har tradisjoner knyttet til pavlova på nasjonaldagen. Lag en stor pavlova eller små porsjonspavlovaer, og fyll dem med deilig limekrem og røde og blå bær.

Minipavlova med limekrem og friske bær
Minipavlova med limekrem og friske bær

 

Fremdeles i tvil? Ta gjerne en titt på forslaget til 17. mai-meny for 2012 og 2011. Eller kanskje det frister mer med fingermat?

 

17. MAI-KAKETIPS

Ønsker du tips til 17. mai-kaker kan jeg friste med 6 av mine 17. mai-kakefavoritter her, eller du kan ta en titt i det etterhvert så rikholdige kakearkivet.

Hurra for 17 mai kake!
“Hurra for 17. mai-kake”

 

Lykke til med planleggingen!

  1. Flott inspirasjon! Men må bare påpeke en ting- pavlova er ikke russisk:) den er riktignok oppkalt etter en sovjetisk ballettdanserinne men desserten er fra down under. Den er nasjonaldesserten både i New Zealand og Australia. Nam:)

    1. Så sant, det er jo bare opphavskvinnen til navnet som er fra Russland. Jeg har derfor fjernet det fra teksten. 🙂

  2. Hei Trine!

    Bra tips, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

  3. Heihei!

    Kunne du lagt ut en oppskrift på waldorfsalat? Tror det er aktuelt for mange i disse konfirmasjonstider 🙂

    1. Jeg har dessverre ikke kapasitet til det akkurat nå, men skal skrive det på “to do” listen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits