Gruppebilde kinadamene

I midten av september reiste jeg til Beijing sammen med 17 flotte damer. Hovedtemaet for turen var mat, men det var likevel satt at rikelig med tid slik at vi kunne få med oss de viktigste severdighetene i Beijing – og litt shopping, selvsagt. Invitasjon til turen ble lagt ut på bloggen i januar. I tillegg til en lokal (engelsktalende) kinesisk guide (Jack) og en sjåfør, hadde vi med oss den flinke guiden Christine, som har bodd i Kina i flere år og villig delte av sin kunnskap og sine erfaringer. Når det også ganske raskt skulle vise seg at de som hadde meldt seg på turen var blide og positive damer, med veltrent lattermusklatur, løse replikker, lakenskrekk og en felles kjærlighet til mat og vin, lå alt til rette for at det skulle bli en fantastisk tur. Og det ble det!

 

Vi ankom Beijing kl. 7 om morgenen kinesisk tid, som ligger 6 timer foran norsk tid. Det ble derfor en lang dag, i alle fall for oss som ikke fikk blundet ett eneste minutt på flyet. Første post på programmet var en tur på Den kinesiske mur, noe som innebar at et par tusen trappetrinn skulle tilbakelegges, på en ganske så varm dag. Vel oppe på muren fristet reiseleder Christine med bobler – og vi kunne nyte medbragte matpakker. Og ja, muren er imponerende!

2013-09 Beijing dag 1

Vi sjekket deretter inn på The Schoolhouse i Mutianyu, hvor vi skulle tilbringe den første natten. The Schoolhouse består av rekke landsbyhus som eierne har restaurert, i samarbeid med landsbybeboerne, og alle husene har utsikt til muren. Gruppen ble fordelt på 3 hus, og de var en opplevelse hver og ett.

beijing - the schoolhouse

Etter en velsmakende middag på Schoolhouse, en kort kveld og en laaaang natts søvn – og en god frokost, var vi klar for nudelkurs. Her ble nudeldeigen (hvetemel, egg, salt og vann/grønnsaksjuice) kjevlet, brettet og skjært opp. Vi fikk også prøve oss, og etterpå kunne vi nyte deilige nudler med godt tilbehør til lunsj.

beijing - the schoolhouse - nudler

Deretter gikk turen til Beijing sentrum og hotel Jianguo, som skulle være vår base resten av turen. Neste post på programmet var Silkemarkedet, noe som de fleste av oss opplevde som en selsom opplevelse, mens andre lot det gå sport i det. Det var i realiteten et stort kjøpesenter med mange bittesmå butikker og alle som jobbet i disse butikkene gjorde hva de kunne for å få med seg nettopp deg inn i sitt lille avlukke, som var fylt til randen av falske merkevarer. Ingen av varene var priset og her var kunsten å prute de nest mest mulig. De fleste av oss var ikke helt med på det gamet, og dro ganske raskt tilbake til hotellets hage (ja, faktisk) og smakte på den kinesiske vinen.

 

Etter middag dro vi på nattmarkedet, som var en opplevelse i seg selv.

Nattmarkedet

Vi hadde med oss to guider som kyndig loste oss gjennom bodene, og kjøpte små smaksprøver til oss av ting som var verdt å smake på.

Nattmarkedet

Men det som var mest fasinerende var alt som ikke var verdt å smake på, slik som edderkopper, slanger, testikler og sjøhester. Og så var det også ganske fasinerende å se at den aller lengste køen var ved boden som serverte «kumage»! Jaja, hver sin smak!

Nattmarkedet

Ser du noe som frister?

 

Dag 3 var vi på matlagingskurs i hutongene. Mer om det kommer i et eget innlegg, sammen med to deilige oppskrifter. Deretter gikk turen til Den himmelske freds plass og Den forbudte by. Mer om det og resten av turen kan du lese om HER.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste