INDISK KYLLINGSUPPE MED EPLE, INGEFÆR OG CHILI

Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chiliSupper er ikke lengre det det engang var, når du først har begynt å lage det fra bunnen av. Det kan jeg også lese ut fra leserstatistikken på bloggen, hvor suppeoppskriftene er blant de mest populære middagsoppskriftene.

Da jeg ble spurt om jeg ville være med i God Morgen Norge og lage mat med Wenche mandag morgen, var det denne smaksrike kyllingsuppen som umiddelbart dukket opp på netthinnen, og da var det ingen grunn til å tenke mer over den saken. Suppen er også blant de mest populære og mest kommenterte oppskriftene på matbloggen. Kombinasjonen med eple, gulrot, ingefær, chili og karri er magisk, og sammen med kylling blir det en perfekt match! Suppen passer like godt til hverdag som til fest – man må ikke nødvendigvis henge over grytene i timesvis for å invitere på middag. Med litt godt brød til er dette det reneste festmåltidet. Her er oppskriften vi skal lage i studio mandag morgen:

 • 1 løk, i tynne båter
 • 1-2 hvitløksfedd, finhakket
 • 1/2-1 rød chili, finhakket
 • 1 ss revet frisk ingefær
 • 3 gulrøtter, i tynne staver
 • 1 (syrlig) eple, i tynne staver
 • ca. 2 ts karri (smak til)
 • 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utblandet i vann)
 • 2 dl kokosmelk (eller matfløte)
 • 4 kyllingfileter, i biter
 • hvit nykvernet pepper
 • litt salt
 • rikelig med frisk koriander, grovt hakket
 • godt brød, for eksempel nan

Se her hvordan jeg lager suppen (oppdatert):

Skjær opp ingrediensene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løken i litt nøytral olje (eventuelt i kokosfettet øverst i kokosmelkboksen) i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett karri, gulrøtter og epler, og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter.

I mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt nøytral olje på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda. Kyllingfileten kan eventuelt erstattes med grillet kylling (uten skinn).

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

Serveres med godt brød, for eksempel nan eller focaccia. Se her hvordan jeg lager nan (oppdatert):

TIPS

 • Dersom du ønsker en mektigere suppe kan du tilsette ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eller servere ris som tilbehør. Den smaker også godt med tomater til, så erstatt gjerne litt av kyllingkraften med en boks hermetiske, hakkede tomater (og reduser litt på mengden kyllingkraft).
 • Jeg pleier å gjøre denne retten barnevennlig ved å koke litt ris i tillegg, som jeg blander med kylling og litt av suppen, og litt ekstra kokosmelk. Da blir det istedet en mild gryterett med gode smaker, som også er enklere å spise for små barn.
 • Oppskriften er beregnet til ca. 4 porsjoner.

Enjoy!


, , , , ,

142 Kommentarer

 1. Anja 12. mars 2012 at 08:25 #

  Hei:)

  Nydelig suppe! Leita på nettet etter noe å lage til middag i går og kom over denne. Nydelig! Denne skal lages igjen:)

  Ha en fin Mandag!
  Hilsen Anja

 2. Sylvia 12. mars 2012 at 09:19 #

  Til info heter den indiske suppen din: Mulligatawny suppe.

  • Charles 9. januar 2013 at 13:48 #

   Nei, det gjør den ikke

 3. Tove 12. mars 2012 at 09:43 #

  Tusen takk for flott oppskrift! Ser nydelig ut 🙂

  Tove

 4. Erna Vatvedt 12. mars 2012 at 12:19 #

  Hei Trine! Så deg i GMN. Det er så kjekt at du «jobber» litt i TV også! Suppa er nydelig, og neste gang må jeg prøve å lage nan-brød til. Takk for at du deler så raust med deg!

 5. Dentinista 12. mars 2012 at 18:08 #

  Hei Trine,

  så gøy å se deg på
  tv idag!!

  Du var god:-)

  HC

 6. Turid 13. mars 2012 at 16:35 #

  Dette var den beste suppa ever. Til og med mannen min som er veldig skeptisk til nye smaker forsynte seg flere ganger av den. Vi er bare 2, men porsjonen til 4 ble spist. Takk for en fantastisk oppskrift. PS!! Jeg rakk ikke å lage Nanbrød, men det var OK med en baquett også. Neste gang jeg lager den, blir det med Nan-brød som tilbehør. Man må jo gjennomføre indisk hele veien.

 7. Siri 13. mars 2012 at 20:08 #

  Dette var en nydelig suppe! Den blir nok en gjenganger i hjemmet. Savnet litt mer å bite i som hverdagsmat til sultne munner, og kan tenke meg at det hadde vært godt med kikerter oppi til neste gang! Jeg hadde ikke tid til å lage nanbrød, så det ble en skive hjemmelaget grovbrød til, som også passet bra. Regner med at den indiske opplevelsen ville blitt enda litt bedre med nanbrød! Det skal definitivt prøves til neste gang. Takk for flott hverdagsinspirasjon!

 8. Tone 13. mars 2012 at 22:19 #

  Nydelig suppe!

 9. Grete 14. mars 2012 at 12:44 #

  Kjempegod suppe. Skal lage dobbel posjon neste gang *s*

 10. Kine 14. mars 2012 at 14:05 #

  Fantastisk! Lages garantert igjen. Nam nam…

 11. Marie 16. mars 2012 at 17:32 #

  Denne suppen er knallgod! Skal snart lages igjen 😀 Helt fantastisk at jeg oppdaget denne bloggen. Er jeg usikker på hva jeg skal ha til middag, finnes alltid masse bra her inne! Genialt å kunne ha oppskriftene oppe på iPaden mens maten lages 🙂

 12. Fruen på Skogmo 22. mars 2012 at 18:48 #

  Tuuusen takk for oppskriften på denne nyyydelige suppen! Heldig vis laget jeg dobbel porsjon ;o)

  Klem

 13. Hanne 22. mars 2012 at 23:35 #

  Deilig suppe. Jeg kjørte suppa i blenderen (ikke kyllingen) og la oppi mini plommetomater de siste minuttene. Til garnityr brukte jeg snittede rå sukkererter. Ved siden lagde jeg foccachia brødet ditt. Kjempegodt!!!

 14. Ann Birgitte 23. mars 2012 at 12:35 #

  Hei, og takk for en inspirerende blogg!

  Den indiske kyllingsuppa med hjemmebakt nanbrød ble full suksess for 9 personer! Utrolig godt og masse skryt!

  🙂 abbe

 15. Anita 28. mars 2012 at 15:36 #

  Eg er akkurat i ferd med å forlate bloggen din for i dag. Som fleire andre, finner eg ofte middagstips her hos deg og eg har bloggen oppe under tilberedinga. I dag prøvde eg denne indiske kyllingsuppa for fyrste gong. Enkel og knallgod! – har bestemt meg for å ta med ingrediensane og lage den i fjellet i påsken også! God påske og takk for inspirerande og flott blogg!

 16. Tiril 24. april 2012 at 21:37 #

  Lagde denne forrige uke 🙂 vi voksne Syntes den var nydelig, anderledes og spennende! Men kidsa på 5 og 4 likte den desverre ikke.. men skal prøve igjen når anledningen byr seg. Den var utrolig enkel og kjapp og lage!
  Mmmh!!

 17. Annette 2. mai 2012 at 12:48 #

  Takk for knallgod oppskrift!
  Denne suppen var like populær blant barn og voksne.
  Har prøvd flere av rettene dine og alt er supegodt!

 18. Linn 14. mai 2012 at 21:23 #

  KJEMPEGOD! og veldig enkel! Kommer garantert til å lages igjen 🙂
  Takk!

  • Trine ;) 20. mai 2012 at 01:13 #

   🙂

 19. Bøllemamma 23. mai 2012 at 00:17 #

  Heia. Laga denne i dag med fenikkel i stedet for løk og hvitløk og det blei veldig godt. Passa perfekt til en forkjøla familie 🙂

 20. A.H 16. juli 2012 at 16:37 #

  Fantastisk god suppe som har blitt lagd flere ganger:-) dobbler alltid og fryser ned så jeg har litt å ha med meg på jobb i lunsjen:-)

 21. Lise D. Lyberg 25. juli 2012 at 19:03 #

  Måtte prøve meg på indisk kyllingsuppe i dag! Fabelaktig god!!! Har også ved en tidligere anledning prøvd meg på tomatsuppa di – også helt fabelaktig god! Heretter gjelder kun Trines mat logg! Tusen takk!

  • Lise D. Lyberg 25. juli 2012 at 19:05 #

   «matblogg»

  • Trine ;) 27. juli 2012 at 01:35 #

   Så hyggelig! 🙂

 22. Suzanne Øverlie 28. juli 2012 at 21:12 #

  Søkte på nettet etter noe godt å lage på lørdagskvelden. Lei av kjedelig mat, også dukket denne oppskriften opp… Utrolig god!! Nam nam. Skal nok lages mange ganger 🙂 Takk for super oppskrift!

 23. Linda 8. august 2012 at 12:38 #

  Spennende, denne må prøves.
  Kan den lages dagen før. Skal ha gjester og kjenner at det kan være greit å være i forkant.

  • Trine ;) 8. august 2012 at 21:26 #

   Ja, kan lages dagen før, men er aller best om du lager den samme dag. 🙂

 24. Kristin 9. august 2012 at 19:24 #

  Hei Trine! Jeg har vært en trofast følger av bloggen din lenge nå, og jeg bruker denne aktivt- jeg elsker å ha besøk og by på gode, spennende retter, men er dessverre også veldig sosial og vil ikke bruke kvelden på kjøkkenet;)) Derfor er jeg veldig glad i dine oppskrifter, som gir meg en mulighet for å lage raske, men velsmakende retter som ikkje minst er trendy og enkle å lage! Takk for at du tar deg tid til dette blogg-arbeidet, det er mange som setter pris på dette! Kyllingsuppen over en en av favorittene, sammen med torskeretten med chorizo som du laget i Godmorgen Norge for en tid siden:)) Du er kjempeflink, og inspirerende! Håper du fortsetter lenge! Hilsen takknemlig bruker!

  • Trine ;) 16. august 2012 at 00:50 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Slike inspirerer veldig til å fortsette – så har ingen planer om å «legge opp» enda! 🙂

 25. Live 26. august 2012 at 17:57 #

  Hei! Jeg har nettopp laget kyllingsuppa, men lurer på om noe ble feil for suppa ble veldig «vannete». Jeg hadde 9 dl vann og to kyllingbuljongterninger som kyllingkraft. I tillegg brukte jeg Rema 1000s egen kokosmelk. Jeg liker at supper har en litt tykkere konsistens, tror du det kan løses ved å bruke matfløte i stedet for kokosmelk? Ellers er jeg veldig fornøyd med bloggen din! 🙂

  • Stine 9. november 2015 at 19:14 #

   Hei! Jeg laget denne i dag og fikk også en veldig «vannete» og tynn suppe. Veldig god på smak men hadde vært enda bedre om den var litt mer «kremete» 🙂 Fikk også en gulere farge. Noen tips på hva som har skjedd feil her?? Må få den til:D

 26. Tone 6. september 2012 at 18:32 #

  Supergod suppe skal lages igjen. Nam nam Børre prøves. Veldig godt men nanbrødet ditt til også. Enkelt og godt.

 27. Frode 10. september 2012 at 20:54 #

  Knallgod suppe, tusen takk for super oppskrift og morsom blogg.

 28. EA 15. september 2012 at 18:40 #

  Takk for en super oppskrift! Tror dette er yndlingsretten min i hele verden – og så er den så enkel å lage også!

  • Trine ;) 4. oktober 2012 at 23:42 #

   Så gøy å høre at dette er yndlingsretten din! 🙂

 29. Maria 10. oktober 2012 at 19:21 #

  Denne suppen er NYDELIG! Lagde den for første gang i dag, kjempegod i kaldt og vått Bergensvær 🙂 Anbefales på det sterkeste!

 30. Tine 14. oktober 2012 at 17:50 #

  Har opplevd det samme selv.
  Kan heller anbefale deg å bruke koksmelk fra f.eks go tan. Den blir tykkere 🙂

 31. Hege 21. oktober 2012 at 17:56 #

  Nyyydelig suppe!!! Digger bloggen din og prøver stadig oppskrifter til min egen og hele familiens store begeistring:-)))

 32. Marit 1. november 2012 at 07:11 #

  Akkurat passe hot synes jeg. God høstmat. Deilig med nan-brød til.

 33. Anne 1. november 2012 at 20:14 #

  Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, og synes du har supre oppskrifter. Denne suppa har jeg lagd flere ganger og synes den er kjempe god. Nå leter jeg etter en oppskrift til i morgen. Tenkte jeg skulle overraske med noe nytt!

 34. Aud 3. november 2012 at 14:26 #

  Hei!
  Denne suppen er nydelig, men det er plundrete å få raspet ingefæren. I enkelte oppskrifter skal du finhakke ingefæren, men det går kanskje ikke her……? Jeg bruker en liten rasp, men som sagt ikke enkelt. Takknemlig for eventuelle råd. Har ellers stor glede av bloggen.
  Aud

 35. Torill 23. november 2012 at 18:28 #

  Hei!

  Har laget denne suppa flere ganger med små variasjoner. Både yngstemann på 8 og min mor på over 80 liker den – og alle imellom! Jeg lager den av egen kraft kokt på kylling og det kokte kyllingkjøttet. I tillegg har jeg jevnet den litt og da er den lettere å spise for de minste….
  Fin blogg!

  • Trine ;) 23. november 2012 at 21:46 #

   Så bra at suppen har falt i smak. En favoritt her også! 🙂

 36. Mari Schøyen 6. desember 2012 at 20:55 #

  Prøvde denne i dag og den var virkelig god! Tenkte å lage den til 8 personer og lurer på om chilien skal 4 dobles eller om det blir for sterkt…?
  Har du tips til en forrett som passer til denne suppen?(Servert som middag med ris og nan brød)

 37. Katrine 12. desember 2012 at 09:16 #

  Hei
  Skal lage mat til ca 16 voksne på lørdag 15 desember.
  Fristende å prøve denne suppa. Passer bra med suppe da maten må vere klar når vi kjem fra konsert.

  Skal eg da berre 5- doble denne oppskrifta, eller er det nokon hensyn å ta ???

  Håper på raskt svar da eg må handle inn på fredag 🙂

 38. Anne Marie 15. desember 2012 at 18:57 #

  Har nettopp laget din indiske kyllingsuppe. Fantastisk oppskrtift! Takk skal du ha:-)

 39. Christine 15. januar 2013 at 12:26 #

  Nydelig suppe som jeg har laget flere ganger 🙂 faller i smak hos alle.
  Har anbefalt nettsiden din til flere venner som alle er like begeistret som meg 🙂

  Takk for en flott innholdsrik blogg.

 40. Tor 17. januar 2013 at 18:10 #

  Som en student-kokk med veldig få timer med kniven var jeg først skeptisk til å skulle lage en suppe fra bunnen av. For en tullete bekymring! Godt skrevet og enkelt forklart for en så herlig matrett! Selv om dette var første gangen jeg har lagd suppe fra bunnen av i hele mitt liv, smakte den utrolig godt.

  Det enkle er ofte det beste!

 41. Hege 23. januar 2013 at 19:00 #

  Tusen takk for oppskrift på nydelig suppe!! Kjempegod og enkel hverdagsmat for hele familien!:-) Ettåringen er ikke så stødig med bestikket ennå, så hun tok begge hendene fatt og så ut til å elske den barnevennlige versjonen («gryterett»)!:-) Det ser ikke ut til å være et problem med litt kraftige/sterke smaker for småbarn, så lenge man introduserer det fra starten – så her er det chili, hvitløk og koriander til store og små:-)

 42. Sally 25. januar 2013 at 21:29 #

  Knallgod! Hadde ikke ingefær så brukte litt raspet sitronskall isteden. Lagde suppen uten løk siden jeg ammer og ble kjempegod uansett 🙂 MEN jeg syns kyllingen blir saftigst når den legges rå i suppen og kokes istedenfor å steke den først…det syns mannen min også 🙂

  Elsker bloggen din, det er den jeg sjekker hver gang jeg leter etter inspirasjon til middag 🙂

 43. Hanne-Monica 3. februar 2013 at 18:10 #

  Denne var helt fantastisk! Og det beste av alt var at alle 4 forsynte seg flere ganger. Vanligvis er det en av oss som ikke er så entusiastisk når en ny rett prøves (vi veksler på hvem det er).

 44. Maja 6. februar 2013 at 19:34 #

  Hei Trine!
  Fantastisk god suppe, vil ellers takke for fantastisk insipirerende oppskrifter!

 45. Mette Elisabeth Vian 15. februar 2013 at 20:24 #

  Suppen har blitt laget mange ganger i vinter, fantastisk god!

  Tyr mer og mer til bloggen din for å hente inspirasjon. Tusen takk!!

 46. Lillian 16. februar 2013 at 13:48 #

  Er så stolt av at jeg har klart å lage suppe fra bunnen av og at den var kjempegod. Tusen takk for oppskrift. Den skal jeg servere til venner og familie.

 47. Tone S 20. februar 2013 at 10:06 #

  Hei Trine.
  Denne suppen så utrolig god ut og midt i blinken for meg da jeg skal ha jentegjengen på besøk om noen dager:)
  Lurer litt på hvilken dessert du ville anbefalt etter en slik suppe.
  Tenker jo at den ikke burde være for søt slik at ikke alle smakene kræsjer:)
  Forslag?

 48. Ramona 3. mars 2013 at 19:43 #

  Dette er den beste suppen jeg noensinne har smakt! Nam!:)

 49. Trude 5. mars 2013 at 13:45 #

  Denne suppa falt i smak og kommer nok på bordet ved fler anledninger 🙂 Kjempe god,smaksrik og enkel!!!

  Trude 🙂

 50. Hege 8. mars 2013 at 13:39 #

  Lagde denne suppa til middag, i en barnevennlig, tykkere versjon med ekstra grønnsaker og ris sånn at lillemor på 15 mnd får til å spise den som en gryterett. Hun er normalt sett ikke så veldig glad i middag, så vi er fornøyde om hun bare smaker litt på middagen til vanlig. Men denne retten gikk ned med begge hender – og tallerkenen ble rensket TRE ganger!! Har aldri sett henne spise så mye til middag noen gang, og det gleder et mammahjerte å se at den lille virkelig koooooser seg med maten man har lagd! Tusen takk! 🙂

 51. Kjerstin 12. mars 2013 at 23:06 #

  Laget suppen på jobben i dag; knallsuksess selv om jeg ikke hadde fersk chili, men brukte tørket istedenfor og vi manglet dessuten koriander. Men denne skal jeg definitivt lage igjen. Kjempegod suppe!

 52. Marte 19. mars 2013 at 11:51 #

  Hei, hvis man skal doble oppskriften ganger man bare alt med 2 eller?

  • Trine ;) 20. mars 2013 at 19:18 #

   Ja, du kan doble alt, men holde igjen på litt av væsken (og evt litt av krydderet og smake til etterpå).

 53. Sylvia 20. mars 2013 at 08:21 #

  Denne er alldeles nydelig. Serverte den nylig i et selskap og den falt i smak hos både gammel og ung. Takk for oppskrifta – den blir nok flittig brukt.

  Sylvia

 54. Hanne 17. april 2013 at 16:30 #

  Hei Trine!
  Håper du ser denne tråden og svarer, selv om den er gammel!:)
  Skal lage suppen i morgen, og lurer på om du bruker stavmikser underveis? Kan ikke lese det ut fra oppskriften, men veldig ofte gjør en jo det…

  Mvh Hanne

  • Trine ;) 18. april 2013 at 22:27 #

   Det er hektiske dager, og dessverre ikke alltid tid til å besvare kommentarer så raskt som jeg skulle ønske. Som du ser av oppskriften benytter ikke jeg stavmikser, men du kan fint benytte det dersom du ønsker det. Håper du fant ut av det på egen hånd og at suppen falt i smak. 🙂

 55. johanna helvik 17. april 2013 at 19:30 #

  Kjempegod, nydelig klubbmat

 56. Tone 19. juli 2013 at 14:36 #

  Hei
  Jeg lagde denne suppen til middag i går, og den falt i smak hos meg og venninnen min. Kjempegod oppskrift så det blir en gjenganger.
  Tusen takk for at du deler, og det er mange gode oppskrifterbpå bloggen din. Du har herved en følger:)

 57. Jøran 13. september 2013 at 00:06 #

  Dette var den første oppskriften jeg prøvde her, for noen uker siden.

  Herlig å få til noe som både ser bra ut, og smaker fantastisk.

  Er dårlig å beregne selv, og trives best med å få nøyaktige anvisninger på hvordan og hvor mye av hva det nå måtte være, så her har oppskriften all ære for at det blir strålende mat. Men jeg tar gjerne på meg en aldri så liten kokke-mine når det faller i smak.

  Men det er Trine som har all æren 🙂

 58. kristin 23. oktober 2013 at 09:51 #

  hei! tenkte jeg skulle prøve oppskriften, ser veldig god ut! men jeg foretrekker supper med VELDIG mye grsaker i: skal jeg bare øke mengden grsaker eller bør jeg øke kryddermengden også?:-) tusen takk for en super blogg!!

 59. ewa 12. november 2013 at 00:13 #

  Hei Trine, nydelig suppe! Har du vin anbefaling? skal ha jentefest i på onsdag.. på forhånd takk!

 60. Jeanette 12. november 2013 at 10:15 #

  Takk for en fantastisk oppskrift! Den er virkelig en opplevelse for smaksløkene! Skal servere den på jentekvelden her som meg i dag! Regner med de blir like fornøyde! En stor takk til deg for at du delte den 🙂

 61. Monica 25. november 2013 at 08:35 #

  Sjelden jeg legger igjen kommentarer, men nå må jeg bare: Denne var fantastisk god! 🙂 Jeg serverte den som gryterett og hadde oppi en boks ferdigkokte kikerter oppi mot slutten av koketiden. Takk for super oppskrift! 🙂

 62. Therese 26. november 2013 at 17:13 #

  Denne suppen var utrolig god! 🙂 Jeg er herved fast leser og skal teste ut mange av oppskriftene dine fremover!

 63. Kjersti 5. desember 2013 at 19:37 #

  Har aldri laget suppe fra bunn av før! Jeg hadde kyllingfilet i hus! Manglet ingefær og erstattet noen av de ferske ingiridiensene med krydder utgaver og brukte lettmelk isteden for kokusmelk!

  Men allikevel! Hele familien var enig om at det er den BESTE suppen vi har spist

 64. Sara 9. januar 2014 at 17:47 #

  Muuuuah;0)
  Denne suppen smaker «suppegodt».
  Takk igjen for oppskrift som smaker, er lett å lage og garantert en hit;0)

 65. Mari 13. januar 2014 at 18:02 #

  Hei! Vet du hva det svarte krydderet man ofte bruker i naanbrød heter? De som ser ut som svarte sesamfrø? Jeg har prøvd å finne det ut, men får så mange forskjellige svar. Takk for en fin matblogg!

  • Bjørg 2. mars 2014 at 10:11 #

   De heter Nigella frø. Du får de i våre «utenlandske» grønnsaksbutikker.

 66. Eva Solås Nilsen 18. januar 2014 at 08:13 #

  Jeg lagde denne suppen til lunsj på jobb i går, til ca. 18-19 personer. Serverte med ris til. Ganget mengdene med 4, ca. 12 porsjoner, siden det var lunsj og ikke middag, og det var akkurat nok oss… Jeg kunne sikkert fått avsetning for mer. Suppen var en STOR suksess og jeg vet flere kolleger som sier de vil bruke bloggen din framover 🙂 Takk for mye deilig inspirasjon, gode forklaringer og matglede!

  • Trine ;) 18. januar 2014 at 10:13 #

   Så hyggelig å høre at suppen falt i smak! 🙂

 67. Kristin 22. januar 2014 at 18:44 #

  Hei
  Skal ha denne suppen til 12 personer i morgen…. Og lurte på om jeg kan lage deler av den eller hele ferdig i kveld og bare varme i morgen ?
  Mvh Kristin

  • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:41 #

   Ja, denne suppen kan fint lages nesten ferdig dagen før. Jeg ville ha ventet med kokosmelken til rett før servering. Beklager at du ikke fikk svar så kjapt som du ønsket.

 68. Erland 3. februar 2014 at 19:44 #

  Hei,
  du skriver karri krydder. Bruker du standard norsk karri i santa maria -serien, eller noe mer avansert? jeg har en forestilling om at det er store smaksforskjeller på karri-krydder.
  Mvh

  • Trine ;) 3. februar 2014 at 19:57 #

   Med mindre det står noe annet kan du vanligvis gå ut ifra at ingrediensene i oppskriftene mine er å få kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Det stemmer at karri kan ha ulik styrke, nettopp fordi det er en krydderblanding, og styrken kan også variere ift hvor lenge krydderet har vært lagret. Det er derfor viktig å smake seg frem og benytte mengdemål i oppskrifter som veiledende. Lykke til!

 69. Mette 27. februar 2014 at 01:15 #

  Tusen takk for herlig suppe. Laget den idag. Familien var over seg av begeistring. Oppskriften tas med pä tysk vennetreff i morgen.

 70. Anita 27. februar 2014 at 20:02 #

  Tusen takk for oppskrift til nyydelig suppe! 🙂

 71. Liv 1. mars 2014 at 14:29 #

  Siden det tross alt finnes en del folk som ikke spiser kylling av ulike grunner så laget je,g denne suppen med svinefilet og byttet ut kyllingkraften med oksekraft. Den ble bare kjempegod!

  • Trine ;) 5. mars 2014 at 00:23 #

   Takk for tips! Prøv den gjerne også med for eksempel laks 🙂

 72. Aina 5. mars 2014 at 16:40 #

  Hei. Jeg tenkte å lage denne suppen på fredag. Men hva menes med karri? Er det karri som krydderet man finner i krydderhylla, eller er det curry pasta man skal bruke? Jeg skal lage til 25 personer. Hvor mye må man gange opp oppskriften da? Noe man må ha mer/mindre av?

  • Trine ;) 5. mars 2014 at 17:46 #

   Med karri mener jeg krydderet på glass, ikke karripasta. Oppskriften er til 3-4 porsjoner og da må du gange opp med ca. 7, alt etter «magemålet» til gjestene dine, hva du skal ha til tilbehør osv. Lykke til!

 73. Anne Kristin 19. mars 2014 at 13:38 #

  Hei .. Kjempegod suppe.. Jeg lagde den med Rajah sitt carry powder mild madras.. og den ble rimelig hot.. herlig.. Hva slags karri bruker du når du lager suppa?

  • Trine ;) 20. mars 2014 at 14:35 #

   I denne oppskriften har jeg benyttet vanlig karri fra krydderhyllen i nærbutikken. 🙂

 74. Trine 27. mars 2014 at 12:12 #

  Hei!Dersom du har laks i denne suppen, bytter du da ut kyllingkraft med fiskekraft?

 75. Inger 30. mars 2014 at 12:12 #

  Hei! Kan jeg bytte ut matfløte/kokosmelk med vanlig fløte?☺☺

 76. Erik 14. august 2014 at 10:35 #

  Hei,

  Hva anbefaler du å drikke til din meget gode kyllingsuppe ?
  Blitt vår favorittsupper her i huset, men sliter med å finne en vin som passer. Best med øl?

 77. Seline 18. september 2014 at 15:01 #

  Hei, elsker denne suppen og har laget den mange ganger. Har du noe erfaring med å lage en STOR porsjon dagen før den skal serveres? Jeg har lyst til å lage denne til barnedåpen til lillebror, men vet jo at jeg ikke rekker stå der samme dagen og kokkelere….

 78. Michael Zulow 19. oktober 2014 at 18:25 #

  Tak for en fantastisk opskrift. Det var virkelig en udsøgt og velsmagende oplevelse. Tænker at det ville være super lækkert at bruge tørret limeblade i suppen. Men et stort tak til dig fordi du deler den 🙂

 79. Sylvia 21. oktober 2014 at 12:24 #

  Hei! Håper du svarer selv om dette er et gammelt innlegg 🙂 Jeg har nettopp kjøpt boka di, og har veldig lyst å prøve å lage denne retten. Men hva mener du med kyllingfond? Jeg kjøpte noe som het kyllingfond på Rema, men det var bare et lite glass, og det står ingenting om utvanning av væsken. Hvordan får jeg da 9 dl av det? Mange glass blir jo veldig dyrt. Kan jeg evt bruke hønsebuljong i stedet? Håper på svar! Ser du bruker kylling/fiskefond mye i oppskriftene dine, så jeg trenger svar før jeg får prøvd noen av dem 🙂 Takk for en herlig bok!

 80. Elisabeth 10. januar 2015 at 12:36 #

  Nydelig suppe! Masse god smak. Jeg tok en egen vri og droppa eple og hadde oppi brokkoli i stedet, ble veldig bra. Tusen takk for masse inspirasjon. Har prøvd mange ulike retter de siste ukene, og alle har falt i smak 🙂 Oversiktlig og oppskrifter det går an å følge.

 81. Ida 15. januar 2015 at 23:24 #

  Tror det går bra å lage «grunnsuppa» dagen før, og koke opp med kokosmelk før servering dagen etter?

 82. Jorun 22. februar 2015 at 23:18 #

  Hei! Hvor mange kalorier er det ca i denne suppen? 🙂

 83. Karin 7. april 2015 at 21:39 #

  Takk for nok en nyydelig oppskrift! 🙂 Og så suverent med en liten barnevri også. Det falt i smak både hos voksne og barn! 🙂 Jeg er stor fan av oppskriftene dine! Takk!

  • Trine ;) 19. april 2015 at 00:52 #

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

 84. Kirsten 13. april 2015 at 19:38 #

  Hei Trine,

  Jeg har lyst til å lage denne suppen men kan jeg bruke purre isteden for løk? Har en venninne som ikke tåler løk (hvitløk går bra fikk jeg beskjed om, rødløk ikke). Hva slags karri bruker du? Sånn norsk karri på glass?

  • Trine ;) 19. april 2015 at 00:16 #

   Jeg tror ikke at jeg ville ha brukt purre, men tilsatt mer hvitløk og kanskje økt mengden med gulrøtter og eple noe? Jeg bruker som regel karri fra dagligvarebutikken.

 85. caroline 17. april 2015 at 20:53 #

  jeg driver og koker høne nå, så tenker og kanskje prøve å lage denne med kraften. Koriander er det eneste jeg ikke har i hus nå, forlag til erstatning? =)

  • Trine ;) 18. april 2015 at 23:34 #

   Du kan fint droppe koriander, eventuelt erstatte den med litt thaibasilikum, hvis du har.

 86. Kristin 9. mai 2015 at 18:56 #

  Hei, dette var jaggu godt… Brukte lettkokkosmelk fordi jeg prøver å leve litt sunnere enn før, og tok tipset ditt med hakkede tomater. Virkelig nydelig…. 🙂 Så dette blir ikke siste gang!

  ☺️

 87. Jan 19. mai 2015 at 15:10 #

  Vi byttet ut kyllingen med fisk – prøv !

 88. May-Britt Johansen 2. juni 2015 at 18:14 #

  Denne suppa var fantastisk god. Anbefales på det varmeste! PS. Jeg brukte purre da jeg var fri for løk.

 89. Monica 4. juni 2015 at 08:26 #

  Denne suppen hadde vi til middag i går, fy søren den var god!! 🙂

 90. Kristine 16. juni 2015 at 09:08 #

  Hei, takk for ein super blogg! Du gir meg så mye god inspirasjon og bruker ofte dine oppskrifter når jeg koser meg på kjøkkenet! 🙂
  Det jeg lurte på var om jeg kan bytte ut kokosmelken i denne med matfløte?

 91. Britt 21. juli 2015 at 18:32 #

  Herlig suppe, har laget den flere ganger. I dag var jeg doven, og gjorde det lettvint. Kjørte alle grønnsaker (unntatt ingefæren) i food processoren, og freste alle grønnsakene sammen i litt olje. Lagde suppen nesten ferdig før jeg tilsatte rå kyllingbiter og lot suppen trekke til de var gjennomkokt. Tilsatte også l1/2 boks hermetiske tomater denne gang. Lurer på å la noen røde linser bli med neste gang…. Gøy med gode oppskrifter man kan bygge videre på!

 92. Manuel Valdés 2. august 2015 at 16:23 #

  Familien liker normalt ikke supper (i motsetning ti meg). Denne falt i smak hos alle;-)For en nydelig suppe, denne kan vel lages med fisk/Skampi/Kamskjell?

  Fantastisk suppe.

 93. Mona 4. august 2015 at 12:11 #

  Har suppen mye smak av kokos?

 94. Anette 5. oktober 2015 at 10:43 #

  Hei!

  Har noen et bra forslag på drykk til denne suppen?

 95. Maria Bøe 25. november 2015 at 12:15 #

  Hei!
  Denne suppen har virkelig blitt en stor favoritt her i huset. Har brukt fløte og tomater i, og kjørt alt med stavmikseren før jeg puttet kylling i. Da elsket mine barn det som er superkresne til grønnsaker.
  Neste helg skal jeg lage denne til 40 personer. Hvor mange ganger bør jeg doble og skal alt dobles like mye?
  Denne gangen skal jeg bruke kokosmelk i pga melkeallergi. Har lite erfaring med dette, får suppen en veldig annen smak enn med fløte? Kjenner man kokossmaken godt liksom? Og hvor mange bokser kokosmelk trenger jeg? Ser det står 2 dl, er det en boks eller en halv boks eller vet du sånn ca? Og er det stor forskjell på hvilket merke man velger på kokosmelken? Kan jeg bruke Rema 1000 sin, eller blir det bedre resultat med en annen?

  Håper veldig på svar!
  Tusen takk for en helt fantastisk blogg! Digger den og har bøkene dine.
  Hilsen Maria Bøe

 96. Harald Nyquist 30. desember 2015 at 21:15 #

  Hei! Denne suppen ble kjempegod. Jeg gjorde et par justeringer: Brukte en hel boks med hakkede tomater. Da slapp jeg å kaste halve boksen. Synes også at fond virket litt unødvendig/avansert så jeg brukte i likhet med andre i kommentarfeltet buljong. Begge deler fungerte fint. Trengte ikke mer krydder enn angitt. En deilig suppe, tusen takk!

 97. Jo Inge 12. januar 2016 at 17:30 #

  Hei
  Suppen er helt nydelig, Første gang jeg har laget en suppe fra bunn, og lover deg at dette ikke vil bli siste gang.
  Skal forsøke meg på flere av dine oppskrifter, det er helt sikkert.
  Fortsett med denne matbloggen.

 98. Linda Hammer 30. januar 2016 at 16:25 #

  Beste suppen ever😜. Jeg har laget den noen ganger nå, og den er en stor suksess hver gang. Så nå er den på menyen igjen. 😉Tusen takk en nydelig og enkel oppskrift.

 99. Marsela 31. januar 2016 at 18:38 #

  Nydelig suppe! Min barnevennlige versjon ble at jeg putter en liten revet potet også, reduserte mengden ingefær og chilli og mikset det hele med stavmikser før jeg tilsatte kokosmelken og kyllingen. Dattera mi elsket den!

 100. Synne 3. februar 2016 at 10:03 #

  Er det karrikrydder eller currypaste som skal brukes i denne? 🙂

  • Trine ;) 3. februar 2016 at 10:09 #

   Karrikrydder, som det står i oppskriften. 🙂

 101. Vigdis 16. februar 2016 at 07:16 #

  Hei! Skal lage dobbel porsjon av denne i morgen formiddag, men skal ikke serveres før om kvelden. Må jeg avkjøle og sette i kjøleskap, eller kan den stå i gryta i romtemperatur til kvelden?

 102. Bente Sund 2. mars 2016 at 11:09 #

  Bruker du karri pulverkrydder eller currypaste?
  Skal ha klubb til lørdag og vil lage denne suppen

  • Trine ;) 3. mars 2016 at 00:25 #

   Jeg bruker karri krydder (pulver) i denne suppen.

 103. Solveig Lien 10. april 2016 at 20:04 #

  Jeg har laget denne suppen to ganger. Første gang ble den super vellykket og gleden var STOR. så laget jeg den igjen nå til en anledning, jeg fulgte oppskriften ….. Men jeg tok litt mer løk og litt mer eple. Resultatet nå ble en veldig skarp og syrlig resultert. Så spørsmålet mitt er: kan det være stor forskjell på eplene? Eller hva kan årsaken være?
  Solveig

 104. Kjers 15. april 2016 at 23:41 #

  Nydelig suppe .. Har 2 barn som dessverre er kresne og redde for nye smaker så jeg pleier å lage denne suppa i dobbel oppskrift og fryser i porsjoner så jeg har noe når de har middager jeg er lei … Super å fryse 😃 takk Trine for å redde middagshverdagen min ❤️

 105. Torjus 30. april 2016 at 18:01 #

  Det beste jeg vet, lager den nesten en gang i uka. Takk for fantastisk oppskrift

 106. Silje 5. juni 2016 at 17:51 #

  Utrolig gode smaker på denne suppa! Lagde den i går på vegetar-vis med oppskriften fra lykkeligevalg.no og den blir definitivt laget igjen i nærmeste fremtid, nam😋

 107. Helene 26. juli 2016 at 20:34 #

  Hvilken kyllingkraft/fond synes du er god? Har alltid brukt Jacobs utvalgte, men nå får ikke jeg tak i den lenger.

 108. Kine 8. januar 2017 at 02:49 #

  Denne har jeg fått servert noen ganger, og den er nydelig!!

  Jeg har igjen rester av kalkunbryst fra jula. Dette ble delt opp (ferdigstekt) og lagt i frysen. Kan jeg bruke det i suppen? Noen hensyn jeg må ta annet enn å tilsette det helt mot slutten? La kjøttet koke eller bare trekke?

  Jeg tenker å lage suppen til 10-12 porsjoner. Ganger jeg alt med 3? Noen spesielle hensyn jeg bør ta?
  Og ca hvor stor gryte bør jeg ha?

  Veldig takknemlig for svar («,)

 109. Marita 10. januar 2017 at 15:14 #

  Nydelig!! 👌🏻

 110. Anette 11. februar 2017 at 20:38 #

  Hei Trine,
  Tusen takk for alle magiske oppskrifter og inspirasjon!
  Denne kyllingsuppen har jeg brukt i min tidligere jobb hvor vi lagde den til eldre under rehabilitering. Den har alltid vært en hit, gryta bilr alltid tom og vi (som lagde maten) får alltid tonnevis med skryt! Vil derfor bare gjøre deg oppmerksom på hvor mye du settes pris på for denne fantastiske jobben du gjør:D

  Gratulerer så mye med 10 år! Håper du holder ut i minst 10 år til! 😉

 111. Caroline 22. mars 2017 at 15:46 #

  Kan denne lages dagen før?

 112. Karine 29. april 2017 at 21:33 #

  Den smakte ikke så mye da jeg laget den – er det noen eventuelle tiltak som kan iverksettes for å få suppen til å være en større smaksbombe. Er glad i spicy mat…. Håper du kan hjelpe meg, Trine! 🙂

  Beste hilsner,
  Karine Margrethe (31) ;* (K) (L)

  • Trine ;) 1. mai 2017 at 19:58 #

   Tilsett mer ingefær, hvitløk, chili og karri. Smak deg frem til ønsket styrke på suppen. Lykke til!

 113. Marianne 22. mai 2017 at 16:00 #

  Fantastisk god suppe. Hadde til lunsj idag. Smakte til med mer salt, karri og kokosmelk. Denne skal jeg ha i foreningen min neste gang 👌😉 tusen takk for oppskriften 😉

 114. Gro Helene 12. juni 2017 at 09:23 #

  Hei! Jeg tenkte å lage denne suppen slik at jeg får ca. 40 liter (Suppefestival!). Vet du om jeg skal bare øke mengden på alle ingrediensene likt, eller ha mindre væske i?

 115. Randi 20. september 2017 at 11:04 #

  Hei! Lagde denne suppen til middag igår, smakte nydelig! Så nå står rundstykkene eg fant innpå her til heving og tomatsuppe din står på menyen når vi får gjester imorgen. Du har en fantastisk matblogg:) 🙂

 116. wenche 3. oktober 2017 at 14:29 #

  Jeg tenker lage denne suppen til et bursdagselskap,vi blir 16 stk. skal jeg gange alle ingridinensene med 4?

Tilbaketråkk/Pingbacks

 1. » SO CHIC(K) | Monique Lund - 5. september 2012

  […] masse godsaker. Jeg skal ikke påstå at jeg har funet den opp selv – oppskriften finner du her. Superenkel å lage og en fin måte å få i de små frukt og grønt. Du kan også lage den litt […]

Legg igjen en kommentar