Supper er ikke lengre det det engang var, når du først har begynt å lage det fra bunnen av. Det kan jeg også lese ut fra leserstatistikken på bloggen, hvor suppeoppskriftene er blant de mest populære middagsoppskriftene.

Da jeg ble spurt om jeg ville være med i God Morgen Norge og lage mat med Wenche mandag morgen, var det denne smaksrike kyllingsuppen som umiddelbart dukket opp på netthinnen, og da var det ingen grunn til å tenke mer over den saken. Suppen er også blant de mest populære og mest kommenterte oppskriftene på matbloggen. Kombinasjonen med eple, gulrot, ingefær, chili og karri er magisk, og sammen med kylling blir det en perfekt match! Suppen passer like godt til hverdag som til fest - man må ikke nødvendigvis henge over grytene i timesvis for å invitere på middag. Med litt godt brød til er dette det reneste festmåltidet. Her er oppskriften vi skal lage i studio mandag morgen.

Ingredienser

4 kyllingfileter , i biter
1 løk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket (smak til)
1 ss frisk ingefær , revet
3 gulrøtter , i tynne staver
1 syrlig eple , i tynne staver
2 ts karri (smak til)
9 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
2 dl kokosmelk eller matfløte
hvit pepper , nykvernet
salt (smak til)
frisk koriander , grovt hakket
4 nan

SLIK GJØR DU

Skjær opp ingrediensene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løken i litt nøytral olje (eventuelt i kokosfettet øverst i kokosmelkboksen) i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett karri, gulrøtter og epler, og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter.

I mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt nøytral olje på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda. Kyllingfileten kan eventuelt erstattes med grillet kylling (uten skinn).

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

Serveres med godt brød, for eksempel nan eller focaccia. Se her hvordan jeg lager suppen + nan (oppdatert):

TIPS

  • Dersom du ønsker en mektigere suppe kan du tilsette ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eller servere ris som tilbehør. Den smaker også godt med tomater til, så erstatt gjerne litt av kyllingkraften med en boks hermetiske, hakkede tomater (og reduser litt på mengden kyllingkraft).
  • Jeg pleier å gjøre denne retten barnevennlig ved å koke litt ris i tillegg, som jeg blander med kylling og litt av suppen, og litt ekstra kokosmelk. Da blir det istedet en mild gryterett med gode smaker, som også er enklere å spise for små barn.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei:)

    Nydelig suppe! Leita på nettet etter noe å lage til middag i går og kom over denne. Nydelig! Denne skal lages igjen:)

    Ha en fin Mandag!
    Hilsen Anja

  2. Hei Trine! Så deg i GMN. Det er så kjekt at du “jobber” litt i TV også! Suppa er nydelig, og neste gang må jeg prøve å lage nan-brød til. Takk for at du deler så raust med deg!

  3. Dette var den beste suppa ever. Til og med mannen min som er veldig skeptisk til nye smaker forsynte seg flere ganger av den. Vi er bare 2, men porsjonen til 4 ble spist. Takk for en fantastisk oppskrift. PS!! Jeg rakk ikke å lage Nanbrød, men det var OK med en baquett også. Neste gang jeg lager den, blir det med Nan-brød som tilbehør. Man må jo gjennomføre indisk hele veien.

  4. Dette var en nydelig suppe! Den blir nok en gjenganger i hjemmet. Savnet litt mer å bite i som hverdagsmat til sultne munner, og kan tenke meg at det hadde vært godt med kikerter oppi til neste gang! Jeg hadde ikke tid til å lage nanbrød, så det ble en skive hjemmelaget grovbrød til, som også passet bra. Regner med at den indiske opplevelsen ville blitt enda litt bedre med nanbrød! Det skal definitivt prøves til neste gang. Takk for flott hverdagsinspirasjon!

  5. Denne suppen er knallgod! Skal snart lages igjen 😀 Helt fantastisk at jeg oppdaget denne bloggen. Er jeg usikker på hva jeg skal ha til middag, finnes alltid masse bra her inne! Genialt å kunne ha oppskriftene oppe på iPaden mens maten lages 🙂

  6. Deilig suppe. Jeg kjørte suppa i blenderen (ikke kyllingen) og la oppi mini plommetomater de siste minuttene. Til garnityr brukte jeg snittede rå sukkererter. Ved siden lagde jeg foccachia brødet ditt. Kjempegodt!!!

  7. Hei, og takk for en inspirerende blogg!

    Den indiske kyllingsuppa med hjemmebakt nanbrød ble full suksess for 9 personer! Utrolig godt og masse skryt!

    🙂 abbe

  8. Eg er akkurat i ferd med å forlate bloggen din for i dag. Som fleire andre, finner eg ofte middagstips her hos deg og eg har bloggen oppe under tilberedinga. I dag prøvde eg denne indiske kyllingsuppa for fyrste gong. Enkel og knallgod! – har bestemt meg for å ta med ingrediensane og lage den i fjellet i påsken også! God påske og takk for inspirerande og flott blogg!

  9. Lagde denne forrige uke 🙂 vi voksne Syntes den var nydelig, anderledes og spennende! Men kidsa på 5 og 4 likte den desverre ikke.. men skal prøve igjen når anledningen byr seg. Den var utrolig enkel og kjapp og lage!
    Mmmh!!

  10. Takk for knallgod oppskrift!
    Denne suppen var like populær blant barn og voksne.
    Har prøvd flere av rettene dine og alt er supegodt!

  11. Fantastisk god suppe som har blitt lagd flere ganger:-) dobbler alltid og fryser ned så jeg har litt å ha med meg på jobb i lunsjen:-)

  12. Måtte prøve meg på indisk kyllingsuppe i dag! Fabelaktig god!!! Har også ved en tidligere anledning prøvd meg på tomatsuppa di – også helt fabelaktig god! Heretter gjelder kun Trines mat logg! Tusen takk!

  13. Søkte på nettet etter noe godt å lage på lørdagskvelden. Lei av kjedelig mat, også dukket denne oppskriften opp… Utrolig god!! Nam nam. Skal nok lages mange ganger 🙂 Takk for super oppskrift!

  14. Spennende, denne må prøves.
    Kan den lages dagen før. Skal ha gjester og kjenner at det kan være greit å være i forkant.

  15. Hei Trine! Jeg har vært en trofast følger av bloggen din lenge nå, og jeg bruker denne aktivt- jeg elsker å ha besøk og by på gode, spennende retter, men er dessverre også veldig sosial og vil ikke bruke kvelden på kjøkkenet;)) Derfor er jeg veldig glad i dine oppskrifter, som gir meg en mulighet for å lage raske, men velsmakende retter som ikkje minst er trendy og enkle å lage! Takk for at du tar deg tid til dette blogg-arbeidet, det er mange som setter pris på dette! Kyllingsuppen over en en av favorittene, sammen med torskeretten med chorizo som du laget i Godmorgen Norge for en tid siden:)) Du er kjempeflink, og inspirerende! Håper du fortsetter lenge! Hilsen takknemlig bruker!

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Slike inspirerer veldig til å fortsette – så har ingen planer om å “legge opp” enda! 🙂

  16. Hei! Jeg har nettopp laget kyllingsuppa, men lurer på om noe ble feil for suppa ble veldig “vannete”. Jeg hadde 9 dl vann og to kyllingbuljongterninger som kyllingkraft. I tillegg brukte jeg Rema 1000s egen kokosmelk. Jeg liker at supper har en litt tykkere konsistens, tror du det kan løses ved å bruke matfløte i stedet for kokosmelk? Ellers er jeg veldig fornøyd med bloggen din! 🙂

    1. Hei! Jeg laget denne i dag og fikk også en veldig “vannete” og tynn suppe. Veldig god på smak men hadde vært enda bedre om den var litt mer “kremete” 🙂 Fikk også en gulere farge. Noen tips på hva som har skjedd feil her?? Må få den til:D

  17. Takk for en super oppskrift! Tror dette er yndlingsretten min i hele verden – og så er den så enkel å lage også!

  18. Denne suppen er NYDELIG! Lagde den for første gang i dag, kjempegod i kaldt og vått Bergensvær 🙂 Anbefales på det sterkeste!

  19. Har opplevd det samme selv.
    Kan heller anbefale deg å bruke koksmelk fra f.eks go tan. Den blir tykkere 🙂

  20. Nyyydelig suppe!!! Digger bloggen din og prøver stadig oppskrifter til min egen og hele familiens store begeistring:-)))

  21. Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, og synes du har supre oppskrifter. Denne suppa har jeg lagd flere ganger og synes den er kjempe god. Nå leter jeg etter en oppskrift til i morgen. Tenkte jeg skulle overraske med noe nytt!

  22. Hei!
    Denne suppen er nydelig, men det er plundrete å få raspet ingefæren. I enkelte oppskrifter skal du finhakke ingefæren, men det går kanskje ikke her……? Jeg bruker en liten rasp, men som sagt ikke enkelt. Takknemlig for eventuelle råd. Har ellers stor glede av bloggen.
    Aud

  23. Hei!

    Har laget denne suppa flere ganger med små variasjoner. Både yngstemann på 8 og min mor på over 80 liker den – og alle imellom! Jeg lager den av egen kraft kokt på kylling og det kokte kyllingkjøttet. I tillegg har jeg jevnet den litt og da er den lettere å spise for de minste….
    Fin blogg!

  24. Prøvde denne i dag og den var virkelig god! Tenkte å lage den til 8 personer og lurer på om chilien skal 4 dobles eller om det blir for sterkt…?
    Har du tips til en forrett som passer til denne suppen?(Servert som middag med ris og nan brød)

  25. Hei
    Skal lage mat til ca 16 voksne på lørdag 15 desember.
    Fristende å prøve denne suppa. Passer bra med suppe da maten må vere klar når vi kjem fra konsert.

    Skal eg da berre 5- doble denne oppskrifta, eller er det nokon hensyn å ta ???

    Håper på raskt svar da eg må handle inn på fredag 🙂

  26. Nydelig suppe som jeg har laget flere ganger 🙂 faller i smak hos alle.
    Har anbefalt nettsiden din til flere venner som alle er like begeistret som meg 🙂

    Takk for en flott innholdsrik blogg.

  27. Som en student-kokk med veldig få timer med kniven var jeg først skeptisk til å skulle lage en suppe fra bunnen av. For en tullete bekymring! Godt skrevet og enkelt forklart for en så herlig matrett! Selv om dette var første gangen jeg har lagd suppe fra bunnen av i hele mitt liv, smakte den utrolig godt.

    Det enkle er ofte det beste!

  28. Tusen takk for oppskrift på nydelig suppe!! Kjempegod og enkel hverdagsmat for hele familien!:-) Ettåringen er ikke så stødig med bestikket ennå, så hun tok begge hendene fatt og så ut til å elske den barnevennlige versjonen (“gryterett”)!:-) Det ser ikke ut til å være et problem med litt kraftige/sterke smaker for småbarn, så lenge man introduserer det fra starten – så her er det chili, hvitløk og koriander til store og små:-)

  29. Knallgod! Hadde ikke ingefær så brukte litt raspet sitronskall isteden. Lagde suppen uten løk siden jeg ammer og ble kjempegod uansett 🙂 MEN jeg syns kyllingen blir saftigst når den legges rå i suppen og kokes istedenfor å steke den først…det syns mannen min også 🙂

    Elsker bloggen din, det er den jeg sjekker hver gang jeg leter etter inspirasjon til middag 🙂

  30. Denne var helt fantastisk! Og det beste av alt var at alle 4 forsynte seg flere ganger. Vanligvis er det en av oss som ikke er så entusiastisk når en ny rett prøves (vi veksler på hvem det er).

  31. Suppen har blitt laget mange ganger i vinter, fantastisk god!

    Tyr mer og mer til bloggen din for å hente inspirasjon. Tusen takk!!

  32. Er så stolt av at jeg har klart å lage suppe fra bunnen av og at den var kjempegod. Tusen takk for oppskrift. Den skal jeg servere til venner og familie.

  33. Hei Trine.
    Denne suppen så utrolig god ut og midt i blinken for meg da jeg skal ha jentegjengen på besøk om noen dager:)
    Lurer litt på hvilken dessert du ville anbefalt etter en slik suppe.
    Tenker jo at den ikke burde være for søt slik at ikke alle smakene kræsjer:)
    Forslag?

  34. Denne suppa falt i smak og kommer nok på bordet ved fler anledninger 🙂 Kjempe god,smaksrik og enkel!!!

    Trude 🙂

  35. Lagde denne suppa til middag, i en barnevennlig, tykkere versjon med ekstra grønnsaker og ris sånn at lillemor på 15 mnd får til å spise den som en gryterett. Hun er normalt sett ikke så veldig glad i middag, så vi er fornøyde om hun bare smaker litt på middagen til vanlig. Men denne retten gikk ned med begge hender – og tallerkenen ble rensket TRE ganger!! Har aldri sett henne spise så mye til middag noen gang, og det gleder et mammahjerte å se at den lille virkelig koooooser seg med maten man har lagd! Tusen takk! 🙂

  36. Laget suppen på jobben i dag; knallsuksess selv om jeg ikke hadde fersk chili, men brukte tørket istedenfor og vi manglet dessuten koriander. Men denne skal jeg definitivt lage igjen. Kjempegod suppe!

    1. Ja, du kan doble alt, men holde igjen på litt av væsken (og evt litt av krydderet og smake til etterpå).

  37. Denne er alldeles nydelig. Serverte den nylig i et selskap og den falt i smak hos både gammel og ung. Takk for oppskrifta – den blir nok flittig brukt.

    Sylvia

  38. Hei Trine!
    Håper du ser denne tråden og svarer, selv om den er gammel!:)
    Skal lage suppen i morgen, og lurer på om du bruker stavmikser underveis? Kan ikke lese det ut fra oppskriften, men veldig ofte gjør en jo det…

    Mvh Hanne

    1. Det er hektiske dager, og dessverre ikke alltid tid til å besvare kommentarer så raskt som jeg skulle ønske. Som du ser av oppskriften benytter ikke jeg stavmikser, men du kan fint benytte det dersom du ønsker det. Håper du fant ut av det på egen hånd og at suppen falt i smak. 🙂

  39. Hei
    Jeg lagde denne suppen til middag i går, og den falt i smak hos meg og venninnen min. Kjempegod oppskrift så det blir en gjenganger.
    Tusen takk for at du deler, og det er mange gode oppskrifterbpå bloggen din. Du har herved en følger:)

  40. Dette var den første oppskriften jeg prøvde her, for noen uker siden.

    Herlig å få til noe som både ser bra ut, og smaker fantastisk.

    Er dårlig å beregne selv, og trives best med å få nøyaktige anvisninger på hvordan og hvor mye av hva det nå måtte være, så her har oppskriften all ære for at det blir strålende mat. Men jeg tar gjerne på meg en aldri så liten kokke-mine når det faller i smak.

    Men det er Trine som har all æren 🙂

  41. hei! tenkte jeg skulle prøve oppskriften, ser veldig god ut! men jeg foretrekker supper med VELDIG mye grsaker i: skal jeg bare øke mengden grsaker eller bør jeg øke kryddermengden også?:-) tusen takk for en super blogg!!

  42. Takk for en fantastisk oppskrift! Den er virkelig en opplevelse for smaksløkene! Skal servere den på jentekvelden her som meg i dag! Regner med de blir like fornøyde! En stor takk til deg for at du delte den 🙂

  43. Sjelden jeg legger igjen kommentarer, men nå må jeg bare: Denne var fantastisk god! 🙂 Jeg serverte den som gryterett og hadde oppi en boks ferdigkokte kikerter oppi mot slutten av koketiden. Takk for super oppskrift! 🙂

  44. Denne suppen var utrolig god! 🙂 Jeg er herved fast leser og skal teste ut mange av oppskriftene dine fremover!

  45. Har aldri laget suppe fra bunn av før! Jeg hadde kyllingfilet i hus! Manglet ingefær og erstattet noen av de ferske ingiridiensene med krydder utgaver og brukte lettmelk isteden for kokusmelk!

    Men allikevel! Hele familien var enig om at det er den BESTE suppen vi har spist

  46. Muuuuah;0)
    Denne suppen smaker “suppegodt”.
    Takk igjen for oppskrift som smaker, er lett å lage og garantert en hit;0)

  47. Hei! Vet du hva det svarte krydderet man ofte bruker i naanbrød heter? De som ser ut som svarte sesamfrø? Jeg har prøvd å finne det ut, men får så mange forskjellige svar. Takk for en fin matblogg!

  48. Jeg lagde denne suppen til lunsj på jobb i går, til ca. 18-19 personer. Serverte med ris til. Ganget mengdene med 4, ca. 12 porsjoner, siden det var lunsj og ikke middag, og det var akkurat nok oss… Jeg kunne sikkert fått avsetning for mer. Suppen var en STOR suksess og jeg vet flere kolleger som sier de vil bruke bloggen din framover 🙂 Takk for mye deilig inspirasjon, gode forklaringer og matglede!

  49. Hei
    Skal ha denne suppen til 12 personer i morgen…. Og lurte på om jeg kan lage deler av den eller hele ferdig i kveld og bare varme i morgen ?
    Mvh Kristin

    1. Ja, denne suppen kan fint lages nesten ferdig dagen før. Jeg ville ha ventet med kokosmelken til rett før servering. Beklager at du ikke fikk svar så kjapt som du ønsket.

  50. Hei,
    du skriver karri krydder. Bruker du standard norsk karri i santa maria -serien, eller noe mer avansert? jeg har en forestilling om at det er store smaksforskjeller på karri-krydder.
    Mvh

    1. Med mindre det står noe annet kan du vanligvis gå ut ifra at ingrediensene i oppskriftene mine er å få kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Det stemmer at karri kan ha ulik styrke, nettopp fordi det er en krydderblanding, og styrken kan også variere ift hvor lenge krydderet har vært lagret. Det er derfor viktig å smake seg frem og benytte mengdemål i oppskrifter som veiledende. Lykke til!

  51. Tusen takk for herlig suppe. Laget den idag. Familien var over seg av begeistring. Oppskriften tas med pä tysk vennetreff i morgen.

  52. Siden det tross alt finnes en del folk som ikke spiser kylling av ulike grunner så laget je,g denne suppen med svinefilet og byttet ut kyllingkraften med oksekraft. Den ble bare kjempegod!

  53. Hei. Jeg tenkte å lage denne suppen på fredag. Men hva menes med karri? Er det karri som krydderet man finner i krydderhylla, eller er det curry pasta man skal bruke? Jeg skal lage til 25 personer. Hvor mye må man gange opp oppskriften da? Noe man må ha mer/mindre av?

    1. Med karri mener jeg krydderet på glass, ikke karripasta. Oppskriften er til 3-4 porsjoner og da må du gange opp med ca. 7, alt etter “magemålet” til gjestene dine, hva du skal ha til tilbehør osv. Lykke til!

  54. Hei .. Kjempegod suppe.. Jeg lagde den med Rajah sitt carry powder mild madras.. og den ble rimelig hot.. herlig.. Hva slags karri bruker du når du lager suppa?

  55. Hei,

    Hva anbefaler du å drikke til din meget gode kyllingsuppe ?
    Blitt vår favorittsupper her i huset, men sliter med å finne en vin som passer. Best med øl?

  56. Hei, elsker denne suppen og har laget den mange ganger. Har du noe erfaring med å lage en STOR porsjon dagen før den skal serveres? Jeg har lyst til å lage denne til barnedåpen til lillebror, men vet jo at jeg ikke rekker stå der samme dagen og kokkelere….

  57. Tak for en fantastisk opskrift. Det var virkelig en udsøgt og velsmagende oplevelse. Tænker at det ville være super lækkert at bruge tørret limeblade i suppen. Men et stort tak til dig fordi du deler den 🙂

  58. Hei! Håper du svarer selv om dette er et gammelt innlegg 🙂 Jeg har nettopp kjøpt boka di, og har veldig lyst å prøve å lage denne retten. Men hva mener du med kyllingfond? Jeg kjøpte noe som het kyllingfond på Rema, men det var bare et lite glass, og det står ingenting om utvanning av væsken. Hvordan får jeg da 9 dl av det? Mange glass blir jo veldig dyrt. Kan jeg evt bruke hønsebuljong i stedet? Håper på svar! Ser du bruker kylling/fiskefond mye i oppskriftene dine, så jeg trenger svar før jeg får prøvd noen av dem 🙂 Takk for en herlig bok!

  59. Nydelig suppe! Masse god smak. Jeg tok en egen vri og droppa eple og hadde oppi brokkoli i stedet, ble veldig bra. Tusen takk for masse inspirasjon. Har prøvd mange ulike retter de siste ukene, og alle har falt i smak 🙂 Oversiktlig og oppskrifter det går an å følge.

  60. Tror det går bra å lage “grunnsuppa” dagen før, og koke opp med kokosmelk før servering dagen etter?

  61. Takk for nok en nyydelig oppskrift! 🙂 Og så suverent med en liten barnevri også. Det falt i smak både hos voksne og barn! 🙂 Jeg er stor fan av oppskriftene dine! Takk!

  62. Hei Trine,

    Jeg har lyst til å lage denne suppen men kan jeg bruke purre isteden for løk? Har en venninne som ikke tåler løk (hvitløk går bra fikk jeg beskjed om, rødløk ikke). Hva slags karri bruker du? Sånn norsk karri på glass?

    1. Jeg tror ikke at jeg ville ha brukt purre, men tilsatt mer hvitløk og kanskje økt mengden med gulrøtter og eple noe? Jeg bruker som regel karri fra dagligvarebutikken.

  63. jeg driver og koker høne nå, så tenker og kanskje prøve å lage denne med kraften. Koriander er det eneste jeg ikke har i hus nå, forlag til erstatning? =)

  64. Hei, dette var jaggu godt… Brukte lettkokkosmelk fordi jeg prøver å leve litt sunnere enn før, og tok tipset ditt med hakkede tomater. Virkelig nydelig…. 🙂 Så dette blir ikke siste gang!

    ☺️

  65. Denne suppa var fantastisk god. Anbefales på det varmeste! PS. Jeg brukte purre da jeg var fri for løk.

  66. Hei, takk for ein super blogg! Du gir meg så mye god inspirasjon og bruker ofte dine oppskrifter når jeg koser meg på kjøkkenet! 🙂
    Det jeg lurte på var om jeg kan bytte ut kokosmelken i denne med matfløte?

  67. Herlig suppe, har laget den flere ganger. I dag var jeg doven, og gjorde det lettvint. Kjørte alle grønnsaker (unntatt ingefæren) i food processoren, og freste alle grønnsakene sammen i litt olje. Lagde suppen nesten ferdig før jeg tilsatte rå kyllingbiter og lot suppen trekke til de var gjennomkokt. Tilsatte også l1/2 boks hermetiske tomater denne gang. Lurer på å la noen røde linser bli med neste gang…. Gøy med gode oppskrifter man kan bygge videre på!

  68. Familien liker normalt ikke supper (i motsetning ti meg). Denne falt i smak hos alle;-)For en nydelig suppe, denne kan vel lages med fisk/Skampi/Kamskjell?

    Fantastisk suppe.

  69. Hei!
    Denne suppen har virkelig blitt en stor favoritt her i huset. Har brukt fløte og tomater i, og kjørt alt med stavmikseren før jeg puttet kylling i. Da elsket mine barn det som er superkresne til grønnsaker.
    Neste helg skal jeg lage denne til 40 personer. Hvor mange ganger bør jeg doble og skal alt dobles like mye?
    Denne gangen skal jeg bruke kokosmelk i pga melkeallergi. Har lite erfaring med dette, får suppen en veldig annen smak enn med fløte? Kjenner man kokossmaken godt liksom? Og hvor mange bokser kokosmelk trenger jeg? Ser det står 2 dl, er det en boks eller en halv boks eller vet du sånn ca? Og er det stor forskjell på hvilket merke man velger på kokosmelken? Kan jeg bruke Rema 1000 sin, eller blir det bedre resultat med en annen?

    Håper veldig på svar!
    Tusen takk for en helt fantastisk blogg! Digger den og har bøkene dine.
    Hilsen Maria Bøe

  70. Hei! Denne suppen ble kjempegod. Jeg gjorde et par justeringer: Brukte en hel boks med hakkede tomater. Da slapp jeg å kaste halve boksen. Synes også at fond virket litt unødvendig/avansert så jeg brukte i likhet med andre i kommentarfeltet buljong. Begge deler fungerte fint. Trengte ikke mer krydder enn angitt. En deilig suppe, tusen takk!

  71. Hei
    Suppen er helt nydelig, Første gang jeg har laget en suppe fra bunn, og lover deg at dette ikke vil bli siste gang.
    Skal forsøke meg på flere av dine oppskrifter, det er helt sikkert.
    Fortsett med denne matbloggen.

  72. Beste suppen ever?. Jeg har laget den noen ganger nå, og den er en stor suksess hver gang. Så nå er den på menyen igjen. ?Tusen takk en nydelig og enkel oppskrift.

  73. Nydelig suppe! Min barnevennlige versjon ble at jeg putter en liten revet potet også, reduserte mengden ingefær og chilli og mikset det hele med stavmikser før jeg tilsatte kokosmelken og kyllingen. Dattera mi elsket den!

  74. Hei! Skal lage dobbel porsjon av denne i morgen formiddag, men skal ikke serveres før om kvelden. Må jeg avkjøle og sette i kjøleskap, eller kan den stå i gryta i romtemperatur til kvelden?

  75. Bruker du karri pulverkrydder eller currypaste?
    Skal ha klubb til lørdag og vil lage denne suppen

  76. Jeg har laget denne suppen to ganger. Første gang ble den super vellykket og gleden var STOR. så laget jeg den igjen nå til en anledning, jeg fulgte oppskriften ….. Men jeg tok litt mer løk og litt mer eple. Resultatet nå ble en veldig skarp og syrlig resultert. Så spørsmålet mitt er: kan det være stor forskjell på eplene? Eller hva kan årsaken være?
    Solveig

  77. Nydelig suppe .. Har 2 barn som dessverre er kresne og redde for nye smaker så jeg pleier å lage denne suppa i dobbel oppskrift og fryser i porsjoner så jeg har noe når de har middager jeg er lei … Super å fryse ? takk Trine for å redde middagshverdagen min ❤️

  78. Utrolig gode smaker på denne suppa! Lagde den i går på vegetar-vis med oppskriften fra lykkeligevalg.no og den blir definitivt laget igjen i nærmeste fremtid, nam?

  79. Hvilken kyllingkraft/fond synes du er god? Har alltid brukt Jacobs utvalgte, men nå får ikke jeg tak i den lenger.

  80. Denne har jeg fått servert noen ganger, og den er nydelig!!

    Jeg har igjen rester av kalkunbryst fra jula. Dette ble delt opp (ferdigstekt) og lagt i frysen. Kan jeg bruke det i suppen? Noen hensyn jeg må ta annet enn å tilsette det helt mot slutten? La kjøttet koke eller bare trekke?

    Jeg tenker å lage suppen til 10-12 porsjoner. Ganger jeg alt med 3? Noen spesielle hensyn jeg bør ta?
    Og ca hvor stor gryte bør jeg ha?

    Veldig takknemlig for svar (“,)

  81. Ser at noen spør om kalorier over her, men finner ikke noe svar på det. Vet du noe om kalori-innholdet i denne? Ser fantastisk god ut og har lyst til å prøve den. Superfin blogg du har 🙂

  82. Hei, hvor mye av denne suppen kan lages klart dagen i forveien? Kan jeg steke opp kylling og sette lufttett i kjøleskap dagen før f.eks? Skal lage denne til besøk etter jobb men skulle gjerne forberedt det jeg kan dagen før…

    1. Du kan lage suppen nesten ferdig – til og med å tilsette kraften (minus eple), og la det koke ca. 10 minutter. Kyllingen kan også stekes opp, avkjøles og settes i kjøleskapet over natten. Før servering varmer du opp suppen, tilsetter eple og kokosmelk og koker det i ca. 5 minutter, smaker til og tilsetter deretter kyllingen.

      Lykke til!

  83. Suppen var nydelig på smak , men synes suppen ble tynn, hadde i 8 dl kraft samt kokosmelk fra Rema 1000. Skal den ha tynn konsistens?

  84. Denne var supergod. Brukte en hel hvitløk, 3 røde chili og en hel boks med kokosmelk oppi :)Det blei perfekt syns jeg 🙂

  85. Hei!

    Som så mange andre, har jeg latt meg frelse av denne suppen etter Mamma pleide å lage den til meg da jeg forstatt bodde hjemme på tidlig 2010-tallet. I senere år har jeg nærmest tvunget alle vennene mine til å smake på “Mammas thai suppe”, og den har blitt en stor favoritt – selv her i varme Australia.

    “Problemet” er at min kjæreste nå har fått meg med på en prøverunde med å kutte ut kjøtt. For selve kyllingen tenkte jeg at jeg kanskje bare kunne hive i mer gulrøtter og kanskje noen linser (eller kikerter?), men lurer på hva du tenker om kraft/fond. Kan jeg bruke grønnsakskraft eller vil dette endre for mye på smaken? Takk for eventuelt svar 🙂

    (Og takk for gode oppskrifter som hjalp Mamma med å få meg til å spise mer variert. Settes stor pris på den dag i dag haha)

  86. Nam! Suppa var kjempegod!
    Jeg pleier alltid å putte i mer grønnsaker (og evt. kjøtt/kylling osv) når jeg lager supper. De fleste liker å ha litt å tygge på, og så blir den mer mettende.

  87. Kjære Trine, du burde blitt nominert til Nobels fredspris! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger du har reddet middagen her i huset, og maten smaker bestandig supergodt og alle blir fornøyde. Denne suppa var helt himmelsk! Jeg kommer til å drømme om den i natt. Tusen takk for at du finnes!

  88. Hei 🙂
    Nyyydelig suppe!
    Noen i husstanden foretrekker fastere føde, så spm. er, kan man stavmiske hele suppa til slutt og få den tykkere?
    Jeg digger oppskriftene dine, så masse godt!

  89. Et lite hjertesukk:
    Jeg bruker veldig ofte dine oppskrifter for de er alltid så gode :). Men det er en liten ting jeg synes kanskje gjør at oppskriftene blir litt vanskelige å følge, og som for meg har gjort at jeg gjør feil. Jeg skulle nemlig ønske at du delte opp avsnittene dine, gjerne med nummerrekkefølge (eller avsnitt med nytt strekpunkt) av de aktivitetene som skal gjøres, slik at vi i “kampens (les stekeovnens) hete” vet at ja nå har jeg gjort pkt. 2 e.l. Og derved unngår å måtte lese alt fra begynnelsen for å finne ut hvor jeg er i oppskriften når neste aktivitet skal gjøres.

    Bare et lite tips.

  90. Hei! Skal lage indisk kyllingsuppe til 18 personer. Lurer på om det går å lage før selve dagen og fryse ned -?

Leave a Reply to Christine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste