Min venninne og jeg har hatt to fantastiske uker i Piemonte, hvor vi har studert, jobbet, reist litt rundt, og kost oss med deilig vin og smakfulle retter fra det italienske kjøkken. En av disse var "cacio e pepe" som betyr ost og pepper. I tillegg var retten vi spiste smaksatt med finrevet sitronskall og ristede pistasjnøtter, noe som absolutt ga mersmak. Her er mitt forsøk på å rekonstruere retten. En kjapp, enkel, rimelig og smakfull pastarett - prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g spagetti , gjerne bucatini
1 1/2 ss pepper , grovt kvernet
3 ss smør
150 g pecorino eller parmesan, finrevet
3-4 dl pastavann
1/2 sitron , finrevet skall
1 neve pistasjnøtter , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Cacio e pepe

Kok pastaen i godt saltet vann, ca. 2 minutter mindre enn det som er angitt på emballasjen. Ta vare på ca. 4 dl av kokevannet og hell ut resten.

Finn frem en vid stekepanne med høye kanter. Rist pistasjnøttene i tørr stekepanne, og legg til side. Knus pepperkornene grovt i en morter, og rist dem på middels varme i tørr stekepanne i ca. ett minutt. Tilsett ca. halvparten av smøret og la det smelte, og tilsett deretter ca. 3 dl av pastavannet du har tatt vare på. Rør godt sammen og la det stå og koke litt inn. Ha deretter i pastaen, resten av smøret og cirka halvparten av pecorinoen/parmesanen. Rør godt sammen, og tilsett deretter finrevet sitronskall og resten av osten. Tilsett eventuelt litt mer pastavann dersom pastaen virker «tørr». Rør sammen og server pastaen når den er al dente (gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand). Gi retten et dryss med revet ost og ristede pistasjnøtter, og nyt!

Cacio e pepe

Nyt den som den er til lunsj eller middag, eller som tilbehør til stekt kjøtt, kylling eller laks.

Sjekk også ut de andre pastarettene på bloggen, du finner dem samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste