GRØNNE WRAPS MED SVINEKJØTT OG CHILISAUS

Hjertesalat er et ypperlig utgangspunkt for deilige wraps. Saftig, fresht, sunt og veldig, veldig godt! Her har jeg laget et deilig kjøttfyll med svinekjøtt, knasende sprø grønnsaker og asiatiske smaker – som toppes med en smakfull chili- og soyasaus. Prøv det du også! Til ca. 3 porsjoner trenger du omtrent:

KJØTTFYLLET

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 rødløk, i små terninger
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 2 vårløk, finsnittet
  • ca. 65 g babyspinat, grovt hakket
  • salt og pepper

CHILI- OG SOYASAUS

  • 4 ss hoisinsaus
  • 6 ss soyasaus
  • 2 ts Sriracha (sterk chilisaus), 1 ts sambal oelek eller 1/2 rød chili (finhakket)
  • 2-3 ss vann (smak til)

GARNITYR

  • 8-12 blader hjertesalat
  • sesamfrø, ristet
  • frisk koriander

Ha alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med mer vann om nødvendig.

Ha kjøttdeigen i en liten bolle, tilsett ca. 2 ss av chili- og soyasausen, litt salt og pepper, og rør godt sammen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bytt gjerne ut svinekjøttdeigen med kjøttdeig av storfe eller kylling, og bruk ellers det du har tilgjengelig av grønnsaker. Dette er en ypperlig rett å bruke opp grønnsaksrester i.

Finn frem en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje til den er gjennomstekt. Legg til side. Stek deretter løken et par minutter og tilsett deretter gulrøttene. La det få stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk, og la det få surre med et par minutter. Tilsett svinekjøttet, spinaten og 2 ss av chili- og soyasausen, og smak til med salt og pepper. Kjøttfyllet er ferdig når spinaten begynner å falle sammen.

Skyll hjertesalatbladene og la dem renne av på litt kjøkkenpapir. Rett før servering fordeler du kjøttfyllet i hjertesalatbladene. Drypp litt av sausen over, strø over ristede sesamfrø og litt frisk koriander. Nytes umiddelbart.

Server gjerne med ris eller nudler som tilbehør dersom du ønsker at det skal mette litt mer.

VELBEKOMME!


, , ,

12 Kommentarer

  1. Anne Marthe 24. januar 2017 at 19:26 #

    Dette var godt!:) funket bra å rulle inn i tacolefse også:))

  2. Pia 26. januar 2017 at 09:35 #

    Dette så digg ut! Vi som ikke spiser svin, hva anbefaler du istendenfor da? Kylling eller okse? 🙂

    • Jannicke 26. januar 2017 at 21:28 #

      Stekt sopp, kylling, oksekjött, vegetarkjött

  3. Hege 31. januar 2017 at 18:22 #

    Dette traff virkelig godt i min familie! Tenåringen mente at dette var «den nye fredagstacoen»:) Vi brukte Spring roll wrappers (rispannekaker) fra Blue dragon i stedet for salat. Namnam!

  4. August Kvan Welle 2. februar 2017 at 16:50 #

    Kjempegodt, sausen blir ekstra god med ketsjup

  5. Cathrin 3. februar 2017 at 15:14 #

    Veldig godt, men tror jeg vil redusere megnden soya saus neste gang – ble litt salt selvom jeg brukte soya med redusert sodium. Hadde ogsaa i raa cashew notter mot slutten av steketiden – veldig godt

  6. Christine Rønning Kvam 6. april 2017 at 19:13 #

    Veldig god. Lagde vegansk variant med vegansk farse istedenfor kjøttdeig. Veldig, veldig godt

    • Trine ;) 6. april 2017 at 22:02 #

      Så hyggelig å høre at den falt i smak. Og takk for tips om vegansk farse!

  7. Line 27. juli 2017 at 16:10 #

    Hva er næringsinnholdet i dette? I en porsjon ca 🙂

  8. Nina 11. august 2017 at 11:57 #

    Dette var SUPERGODT! Så godt at jeg etter å ha laget dette i går, vil ha dette i dag igjen:)
    Kalorifattig og sunt også.

  9. Linn Bryhn Jacobsen 15. september 2017 at 21:54 #

    Fabelaktig godt! Og veldig fin oppskrift, lett å følge, og enkelt. Vi halverte oppskriften, og to voksne ble godt mette, uten ris eller nudler som tilbehør.

Legg igjen en kommentar