
Hjertesalat er et ypperlig utgangspunkt for deilige wraps. Saftig, fresht, sunt og veldig, veldig godt! Her har jeg laget et deilig kjøttfyll med svinekjøtt, knasende sprø grønnsaker og asiatiske smaker - som toppes med en smakfull chili- og soyasaus. Prøv det du også!
Ingredienser
KJØTTFYLLET
400 g | kjøttdeig av svin |
1 | rødløk , i små terninger |
2 | gulrøtter , i små terninger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | rød chili , finhakket |
1 | rød paprika , i små terninger |
2 | vårløk , finsnittet |
65 g | babyspinat , grovt hakket (ca.) |
salt og pepper |
CHILI- OG SOYASAUS
4 ss | hoisinsaus |
6 ss | soyasaus |
2 ts | Sriracha (sterk chilisaus) |
3 ss | vann (smak til) |
GARNITYR
8-12 | blader hjertesalat |
sesamfrø, ristet | |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med mer vann om nødvendig. Dersom du ikke har srirachasaus kan du eventuelt benytte 1 ts sambal oelek eller 1/2 finhakket rød chili isteden.
Ha kjøttdeigen i en liten bolle, tilsett ca. 2 ss av chili- og soyasausen, litt salt og pepper, og rør godt sammen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bytt gjerne ut svinekjøttdeigen med kjøttdeig av storfe eller kylling, og bruk ellers det du har tilgjengelig av grønnsaker. Dette er en ypperlig rett å bruke opp grønnsaksrester i.
Finn frem en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje til den er gjennomstekt. Legg til side. Stek deretter løken et par minutter og tilsett deretter gulrøttene. La det få stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk, og la det få surre med et par minutter. Tilsett svinekjøttet, spinaten og 2 ss av chili- og soyasausen, og smak til med salt og pepper. Kjøttfyllet er ferdig når spinaten begynner å falle sammen.
Skyll hjertesalatbladene og la dem renne av på litt kjøkkenpapir. Rett før servering fordeler du kjøttfyllet i hjertesalatbladene. Drypp litt av sausen over, strø over ristede sesamfrø og litt frisk koriander. Nytes umiddelbart.
Server gjerne med ris, nudler eller tortillalefser som tilbehør dersom du ønsker at det skal mette litt mer.
VELBEKOMME!