I dag er det selveste kakedagen! Hva med å feire den med en smakfull og saftig banan- og sjokoladekake? Ja, forutsatt at du har tre godt modne bananer på lur, da. Hvis ikke så må du vente til du har, eller romstere litt i fruktdisken etter de mørkeste eksemplarene - og det er det verdt å gjøre, for dette er en skikkelig godbit! Du rører den kjapt og enkelt sammen for hånd - "piece of cake"!

Ingredienser

3 modne bananer , most
115 g smør , smeltet
1 egg
125 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker (ekte)
1 ts natron
1/4 ts salt
125 g hvetemel
40 g kakao
175 g mørk sjokolade , knapper/hakket

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme).

1-Banan- og sjokoladekake

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Finn frem en stor bolle, og mos bananene fint med en potetstapper eller lignende. Rør inn det noe avkjølte smøret, og deretter egg, sukker og vaniljesukker. Bland sammen natron, salt, hvetemel og kakao, og sikt det deretter inn i bananblandingen. Rør sammen, til alt er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene til slutt (jeg brukte mørk kokesjokolade med 55% kakaoinnhold).

Smør og strø en form (min er ca. 22 x 13 cm) og fordel sjokoladeblandingen jevnt oppi. Stekes midt i ovnen i 55-65 minutter, til kaken er ferdigstekt. Sjekk med en bakenål eller fyrstikk, det skal ikke henge igjen røre på pinnen (men litt sjokolade vil uansett følge med). La kaken avkjøles i formen (på rist) i ca. 15 minutter, og ta den deretter forsiktig ut av formen (bruk en kniv langs kanten, om nødvendig) og la den avkjøles helt. Kaken blir (etter min mening) best om den får “satt” seg litt. Nytes med en god kopp kaffe!

Banan- og sjokoladekake

Eventuelle kakerester pakkes inn i folie og oppbevares i kjøleskapet. La kaken hvile i romtemperatur noen minutter før servering. Kaken er holdbar i ca. 1 uke, og kan fryses. Inspirasjon til denne kaken har jeg funnet på Smitten Kitchen.

Hvis du ikke har modne bananer innen rekkevidde kan du feire kakedagen med en av de andre kakene her på bloggen. Du finner dem samlet her.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Ble så fristet at jeg løp rett på butikken. Måtte lete godt for å finne brukbare bananer. Tok akkurat kaka ut av ovnen, og det lukter i hvert fall godt. Gleder meg til å smake 😀 Har blitt så glad i å prøve ting etter jeg ble leser av bloggen din! TAKK 😀

 2. Jeg hadde ingen kokesjokolade og bare to bananer. Tilpasset oppskrifta og brukte spelt istedenfor hvetemel. Resultatet ble supersaftig og kjempegodt! Men kan tenke meg at den må være syndig god med kokesjokolade ? Neste gang…. Takk for nok en enkel og god oppskrift – den kommer garantert til å bli en gjenganger her i huset ?

 3. Det var lite hvetemel i denne, så tror du jeg kan lage den glutenfri? Feks med bokhvetemel? Takk?

 4. Mathilde! Jeg har laget mange glutenfrie kaker ved bytte ut hvetemelet med glutenfri melblandinger fra Toro eller Semper i ordinære kakeoppskrifter. Funker som bare det. Bare prøv!

 5. Hei! Den ser deilig ut – jeg bare lurer på: bruker du lysebrunt rørsukker eller sånn klissete brunt farin (som vel er hvitt sukker farget med brun sirup)?

  1. Hei Trine,
   Er det brunt strøsukker, eller det seige brune sukkeret man skal bruke?
   Du skriver at du smør og strør formen. Hva strør du i formen?

   Ingvild

 6. Hei,
  Jeg elsker denne kaken og liker bloggen veldig godt! Har laget flere kaker og bakt masse brød etter dine oppskrift.
  Jeg vil lage den for barnet mitt og vil helst unngå sukker. Kan man erstatte sukkeret med dadler? Kan du eventuelt anbefale noe annet?

 7. Ser at denne kaken blir magisk. Men kan man bruke vanlig lys Freia melkesjokolade – eller er det ekstra viktig å bruke mørk kokesjokolade?

 8. Har bakt en variant av denne til podens første fødseldag, og brukte 50 gr hvit sjokolade istedet for 175 gr kokesjokolade.

  Hadde ferdig biter av brune bananer i frysern, så mengden ble litt på slump. Reduserte litt på sukkermengden, og tok 1/2 dl kulturmelk i fordi jeg syns røren ble så tykk.

  Tjuvsmakte på en bit, og den var inmari saftig og god, men synsegentlig den var litt i overkant søt. Trenger man egentlig sukker i det hele tatt i denne kaka?

  Kommer garantert til å bake igjen, dog med enda mindre sukker enn denne gangen.

 9. Bakte denne enkle kaken i dag. Byttet hvetemel med spelt, brunt sukker med kokkosblomstsukker, kakao med råkakao fra helsekost den var helt toppers og kommer helt klart til å bli bakt flere ganger✨

 10. Kan hvetemel og melk/meierismør erstattes med havremel og havremelk/smør uten at kaka blir tung?

 11. Vi elsker denne! Bruker 100 g havregryn og 100 g mel, blir ikke tørt, og gir en deilig chunky følelse. Pluss litt mer næring. Har brukt kokossukker og rårørsukker 50/50. Kunne sikkert hatt litt mindre sukker også. Og sløyfer kokesjokoladen. Da er denne kaken ganske sunn

  1. Takk for tips. Elsker å gjøre kaker sunnere. Men, brukte du 100 g hvetemel og 100 g havregryn? Totalmengden med mel er jo 125 g?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste