Hjertesalat er et ypperlig utgangspunkt for deilige wraps. Saftig, fresht, sunt og veldig, veldig godt! Her har jeg laget et deilig kjøttfyll med svinekjøtt, knasende sprø grønnsaker og asiatiske smaker - som toppes med en smakfull chili- og soyasaus. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KJØTTFYLLET

400 g kjøttdeig av svin
1 rødløk , i små terninger
2 gulrøtter , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 rød paprika , i små terninger
2 vårløk , finsnittet
65 g babyspinat , grovt hakket (ca.)
salt og pepper

CHILI- OG SOYASAUS

4 ss hoisinsaus
6 ss soyasaus
2 ts Sriracha (sterk chilisaus)
3 ss vann (smak til)

GARNITYR

8-12 blader hjertesalat
sesamfrø, ristet
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med mer vann om nødvendig. Dersom du ikke har srirachasaus kan du eventuelt benytte 1 ts sambal oelek eller 1/2 finhakket rød chili isteden.

Ha kjøttdeigen i en liten bolle, tilsett ca. 2 ss av chili- og soyasausen, litt salt og pepper, og rør godt sammen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bytt gjerne ut svinekjøttdeigen med kjøttdeig av storfe eller kylling, og bruk ellers det du har tilgjengelig av grønnsaker. Dette er en ypperlig rett å bruke opp grønnsaksrester i.

Finn frem en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje til den er gjennomstekt. Legg til side. Stek deretter løken et par minutter og tilsett deretter gulrøttene. La det få stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk, og la det få surre med et par minutter. Tilsett svinekjøttet, spinaten og 2 ss av chili- og soyasausen, og smak til med salt og pepper. Kjøttfyllet er ferdig når spinaten begynner å falle sammen.

Skyll hjertesalatbladene og la dem renne av på litt kjøkkenpapir. Rett før servering fordeler du kjøttfyllet i hjertesalatbladene. Drypp litt av sausen over, strø over ristede sesamfrø og litt frisk koriander. Nytes umiddelbart.

Server gjerne med ris, nudler eller tortillalefser som tilbehør dersom du ønsker at det skal mette litt mer.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette traff virkelig godt i min familie! Tenåringen mente at dette var «den nye fredagstacoen»:) Vi brukte Spring roll wrappers (rispannekaker) fra Blue dragon i stedet for salat. Namnam!

 2. Veldig godt, men tror jeg vil redusere megnden soya saus neste gang – ble litt salt selvom jeg brukte soya med redusert sodium. Hadde ogsaa i raa cashew notter mot slutten av steketiden – veldig godt

 3. Fungerer det om man lager kjøttdeig osv i forveien? Så kan man dandere i siste liten?

  1. Det med tid er alltid vanskelig å anslå, for det er jo så individuelt hvor erfaren man er og hvor raskt man jobber. Jeg pleier å si at man bør legge til ca. 10 minutter ekstra første gang man lager en oppskrift, for det er jo slik at når man har gjort det før så går det ofte litt raskere neste gang. 😉

 4. Dette er skikkelig digg, og har laget retten flere ganger 🙂 Vi har utvidet med kinesiske pannekaker i tillegg til hjertesalat.
  Hva tenker du om å lage retten dagen før, og varme opp til servering?
  Jeg er litt redd for om paprikaen og spinaten blir vassent, eller burde det gå bra?
  Har så lyst til å servere dette til lunsj på jobben 🙂

 5. Mmmm…. 🙂 Jeg skal lage buffet i helgen, og tenkte at dette kunne være et et fint element. Lurer på det samme som Wibeke. Kan jeg lage alt klart dagen før, og varme opp kjøttfyllet + montere før servering?

  1. Ja, det går bra, forutsatt at du legger dem opp rett før servering, eventuelt lar gjestene «montere» dem selv. Lykke til! 🙂

 6. Dette så veldig godt ut! Hvordan tror du det ville funke med and? Har et stykke i fryseren jeg gjerne skulle ha brukt opp;)

   1. Blue Dragon har glutenfri hoisinsaus. Jeg kjøper den i Sverige, men den bør være tilgjengelig her i Norge også

 7. Spiser dette til middag akkurat nå, og jeg ELSKER det!
  Ikke bare er det super-digg, men studentvennlig. Enda en rett som fresher opp en students hverdag, uten at det koster for mye 😀

 8. Kjempegodt! Anbefales.. Mange gode smaker.
  Hvor mange kcal. kan man regne med 1 porsjon inneholder?

 9. Dette anbefales virkelig! Jeg serverte med ris og cashewnøtter. Noe av det beste vi har smakt på lenge!

 10. Hei TrineTusen takk for alle gode oppskrifter . Er så utrolig glad i dine koke bøker og denne nettsiden. De brukes flittig gjennom hele året.

 11. Tusen takk for super oppskrift! Denne retten er blitt stor favoritt hos vår familie. Knallgod på smak!! Vi bruker kyllingkjøttdeig og serverer den i pita.

  1. Det er alltid så hyggelig å høre at andre liker oppskriftene mine også! Tusen takk for tilbakemeldingen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste