GRØNNE WRAPS MED SVINEKJØTT OG CHILISAUS

Hjertesalat er et ypperlig utgangspunkt for deilige wraps. Saftig, fresht, sunt og veldig, veldig godt! Her har jeg laget et deilig kjøttfyll med svinekjøtt, knasende sprø grønnsaker og asiatiske smaker - som toppes med en smakfull chili- og soyasaus. Prøv det du også!

Annonse

Ingredienser

KJØTTFYLLET

400 g kjøttdeig av svin
1 rødløk , i små terninger
2 gulrøtter , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1 rød paprika , i små terninger
2 vårløk , finsnittet
65 g babyspinat , grovt hakket (ca.)
salt og pepper

CHILI- OG SOYASAUS

4 ss hoisinsaus
6 ss soyasaus
2 ts Sriracha (sterk chilisaus)
1 ts sambal oelek eller 1/2 rød chili (finhakket)
2-3 ss vann (smak til)

GARNITYR

8-12 blader hjertesalat
sesamfrø, ristet
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med mer vann om nødvendig.

Ha kjøttdeigen i en liten bolle, tilsett ca. 2 ss av chili- og soyasausen, litt salt og pepper, og rør godt sammen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bytt gjerne ut svinekjøttdeigen med kjøttdeig av storfe eller kylling, og bruk ellers det du har tilgjengelig av grønnsaker. Dette er en ypperlig rett å bruke opp grønnsaksrester i.

Finn frem en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje til den er gjennomstekt. Legg til side. Stek deretter løken et par minutter og tilsett deretter gulrøttene. La det få stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk, og la det få surre med et par minutter. Tilsett svinekjøttet, spinaten og 2 ss av chili- og soyasausen, og smak til med salt og pepper. Kjøttfyllet er ferdig når spinaten begynner å falle sammen.

Skyll hjertesalatbladene og la dem renne av på litt kjøkkenpapir. Rett før servering fordeler du kjøttfyllet i hjertesalatbladene. Drypp litt av sausen over, strø over ristede sesamfrø og litt frisk koriander. Nytes umiddelbart.

Server gjerne med ris eller nudler som tilbehør dersom du ønsker at det skal mette litt mer.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Dette traff virkelig godt i min familie! Tenåringen mente at dette var “den nye fredagstacoen”:) Vi brukte Spring roll wrappers (rispannekaker) fra Blue dragon i stedet for salat. Namnam!

  2. Veldig godt, men tror jeg vil redusere megnden soya saus neste gang – ble litt salt selvom jeg brukte soya med redusert sodium. Hadde ogsaa i raa cashew notter mot slutten av steketiden – veldig godt

    1. Det med tid er alltid vanskelig å anslå, for det er jo så individuelt hvor erfaren man er og hvor raskt man jobber. Jeg pleier å si at man bør legge til ca. 10 minutter ekstra første gang man lager en oppskrift, for det er jo slik at når man har gjort det før så går det ofte litt raskere neste gang. 😉

  3. Dette er skikkelig digg, og har laget retten flere ganger 🙂 Vi har utvidet med kinesiske pannekaker i tillegg til hjertesalat.
    Hva tenker du om å lage retten dagen før, og varme opp til servering?
    Jeg er litt redd for om paprikaen og spinaten blir vassent, eller burde det gå bra?
    Har så lyst til å servere dette til lunsj på jobben 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.