PANERT SEI MED RATATOUILLE

Panert sei med ratatouille

Panert sei vekker gode minne fra barndommen, mammas panerte sei. Panert sei på 70-tallet ble servert med poteter, gulrøtter og remulade som tilbehør. Panert sei anno 2016 er blant annet panert med litt finrevet parmesan og får selskap av en fargerik og smakfull ratatouille. Begge variantene kan anbefales – hvilken liker du best?

Til ca. 4 porsjoner anno 2016 trenger du:

PANERT SEI

  • ca. 600 g seifilet (eller torsk), i serveringsstykker
  • ca. 1/2 sitron, saften
  • 2 egg, sammenvispet
  • ca. 5 ss griljermel/brødrasp (eller panko)
  • 50 g parmesan, finrevet
  • ca. 5 ss hvetemel
  • nøytral olje til steking
  • salt og pepper

TILBEHØR

  • 1 porsjon ratatouille
  • 1 sitron, i båter
  • pasta, ris eller poteter

Lag ratatouille etter oppskriften, samt kok poteter, ris eller pasta.

Panert sei med ratatouille

Skjær opp fisken i jevnstore biter og drypp over litt sitronsaft. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha griljermel og parmesan i den tredje. Sånn, nå er du klar til å panere! (Hvis du vil lage panert sei a la 70-tallet kan du droppe parmesan og erstatte den med griljermel/brødrasp/panko.)

Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi parmesanblandingen slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene.

Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i to omganger) i litt nøytral olje på litt over middels temperatur, ca. 2-3 minutter på hver side, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er gjennomstekt.

Server fisken umiddelbart, med rykende varm ratatouille, en sitronbåt og poteter/pasta/ris som tilbehør.

Panert sei med ratatouille

VELBEKOMME!


, ,

4 Kommentarer

  1. Christel 17. februar 2016 at 08:33 #

    En av de bedre fiskemiddagene vi har hatt på lenge 🙂

  2. Silje 10. april 2016 at 22:50 #

    Nydelig rett! Paneringen ble sprø og smakte uendelig mye bedre enn ferdigpanert sei. Personlig syns jeg pasta er klart å foretrekke fremfor ris/potet til denne retten, men det er smak og behag:-)

  3. Elisabeth 2. november 2016 at 10:19 #

    Fantastisk god rett 🙂 Beste fiskemiddagen alle fire hjemme har smakt noen gang 🙂

    • Trine ;) 2. november 2016 at 10:29 #

      Så utrolig hyggelig å høre! 🙂

Legg igjen en kommentar