Ratatouille er en klassisk fransk rett som passer som tilbehør til både fisk og kjøtt, men er også en nytelse alene. Ratatouille har jeg laget siden jeg flyttet på hybel som 18-åring, og oppskriften fra den gang er faktisk ikke så ulik denne. Jeg pleier ikke å ha aubergine i min ratatouille, men det kan jo du eventuelt gjøre. Er du klar for gode, franske smaker?

Ingredienser

1 rødløk , i terninger (ca. 1 x 1 cm)
2 paprika (gjerne rød og gul), i terninger (ca. 2 x 2 cm)
1 squash , i terninger (ca. 2 x 2 cm)
3 fedd hvitløk , finhakket
300 g hermetiske tomater (ca.)
1 ts tørket timian (smak til)
1 ss balsamicoeddik (smak til)
1-2 ts sukker
salt og pepper
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Rens og skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart.

Finn frem en vid panne med høye kanter, ha i litt olivenolje og stek først løken et par minutter, før du tilsetter paprika og hvitløk. La blandingen steke i ytterligere et par minutter til løken er blank og myk (men ikke så lenge at hvitløken tar farge). Legg til side. Stek også squashen i litt olje, i et par minutter. Dersom du ønsker en mer autentisk ratatouille kan du steke 1 aubergine (i terninger) nå. Ha løken og paprikaen tilbake i pannen og tilsett også hermetiske tomater og timian. La grønnsaksblandingen stå å småkoke i 8-10 minutter, til grønnsakene er møre (men fortsatt har litt «spenst»).

Smak til med sukker, litt balsamicoeddik, salt og pepper. Rett før servering gir du retten et lite dryss med friske basilikumblader.

Ratatouille

Nytes som den er, eller som tilbehør til fiske- eller kjøttretter, eller sammen med pasta (og gjerne med litt revet parmesan på toppen). Prøv den for eksempel sammen med panert sei.

BON APPETIT!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Synes mange av dine oppskrifter er veldig bra, men her er jeg ikke enig. Ratatouille MÅ ha aubergine i seg, etter min mening. Jeg lærte den av min mor, med hennes bakgrunn fra Paris som au pair, og lærte den igjen da jeg bodde to år i Provence som voksen. Din oppskrift er sikkert god, men ratatouille er det dessverre ikke – etter min mening 🙂

    1. Se tipset: «Dersom du ønsker en mer autentisk ratatouille kan du steke 1 aubergine (i terninger)»

  2. det er noe spesielt å kalle det ratatoille uten å ha med nøkkel grønnsaken auberine…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste