Det er sommer, sol (i alle fall litt innimellom) - og grilltid! Sett litt ekstra smak på grillmaten med en skikkelig god BBQ-saus. Du kan benytte den både til å pensle kjøttet med under grilling, og ikke minst som saus på det ferdig stekte kjøttet. Her har jeg benyttet BBQ-sausen til nakkekoteletter, med ovnsbakte paprikapoteter og grillet blomkål som tilbehør.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BBQ-SAUS

1 løk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 dl eplesidereddik
1 1/2 - 2 dl ketchup
1 ss tomatpuré
2 ss worchestersaus
75 - 100 g brunt sukker
1 ts røkt paprikapulver
1/2 ts chilipulver
1/2 sitron (saften), smak til

NAKKEKOTELETTER & POTETER

4 nakkekoteletter
3 ss BBQ saus
700 g poteter
2 paprika
4 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts chilipasta (sambal oelek)
1/2 ts røkt paprikapulver
flaksalt
sort pepper , nykvernet

SLIK GJØR DU

Stek løken i litt nøytral olje på middels temperatur, til den er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten av steketiden. Tilsett resten av ingrediensene, med unntak av sitronen, og la sausen småkoke under lokk i 10-15 minutter. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt mer krydder eller sukker (om nødvendig). Kjør det deretter med stavmikser eller lignende, til du har en slett saus. Oppbevar BBQ-sausen i tett glass i kjøleskapet. Sausen er holdbar i ca. 3 uker. BBQ-sausen er ypperlig til for eksempel kylling og storfekjøtt også.

Nakkekoteletter, BBQ-saus og paprikapoteter, grillmat

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask eller skrell potetene, og del dem i to eller fire jevnstore biter. Rens paprikaene for frø og hinner og skjær dem opp i grove, jevnstore biter. Rør sammen nøytral olje, hvitløk, sambal oelek og krydder, og bland det med poteter og paprika. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form. Stekes midt i ovnen i 30-40 minutter, til potetene er møre og fine.

Nakkekoteletter, BBQ-saus og paprikapoteter, grillmat

Mens potetene koser seg i ovnen griller du kjøttet. Tørk kotelettene med litt kjøkkenpapir, pensle dem med litt olje og krydre med salt og pepper. Ha litt BBQ-saus over i en skål. Ta litt av gangen, for du kan ikke helle tilbake sausen på flasken av hygeniske årsaker.

Grill kotelettene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem deretter på indirekte varme, og pensle dem med BBQ-sausen. La kjøttet steke på indirekte varme 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Ta kjøttet av grillen og la det hvile 5-10 minutter før servering.

Nakkekoteletter, BBQ-saus og paprikapoteter, grillmat

Server kjøttet med BBQ-sausen som tilbehør, sammen med paprikapotetene. Brokkolisalat, grillet blomkål eller en grønn salat smaker også godt til denne retten.

Nakkekoteletter, BBQ-saus og paprikapoteter, grillmat

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var en veldig god grillrett, måtte justere endel på sausen, og den ble kjempegod sammen med kjøttet og blomkålen

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste