Legg blomkålen på grillen! Grillet blomkål et deilig tilbehør til grillmaten, enten du satser på en vegetarisk grillmiddag eller det står kjøtt, kylling eller fisk på menyen. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1-2 blomkål , i skiver
3-4 ss olivenolje
1 lime , saften
1 fedd hvitløk , finhakket
1 ts flytende honning
1 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
salt og pepper
chiliflak

SLIK GJØR DU

Fjern bladene på blomkålen, og skjær av litt av den grove stilken. Del den deretter i skiver (ca. 1 cm) som henger sammen i stilkfestet. Legg resten til side (se tips nederst).

Rør sammen olivenolje, limesaft, honning og finhakket hvitløk, og smak til med krydder.

Grillet blomkål

Pensle blomkålskivene med dressingen, og grill dem deretter på direkte varme (se «grilltips») i ca. 3 minutter på hver side til de er knapt møre og har fine grillriller.

Grillet blomkål

Legg blomkålskivene på et serveringsfat og drypp resten av dressingen over. Dryss gjerne et par klyper med chiliflak (eller friske krydderurter) over før servering.

Serveres som tilbehør til grillmaten.

Nakkekoteletter, BBQ-saus og paprikapoteter, grillmat

TIPS

  • Legg gjerne hele blomkålen en halvtimes tid i iskaldt vann, for ekstra saftig resultat.
  • Alle grillmatoppskriftene finner du samlet her.
  • Ta vare på «blomkålrestene» og bruk dem for eksempel i suppe, blomkålkrem, eller lag blomkålris eller blomkålrisotto.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste