Kamskjell er en fin råvare å servere når du ønsker å imponere med en smakfull og enkel forrett. I denne retten får kamskjellene selskap av en silkemyk blomkålkrem, samt sprøstekt bacon og pannestekte blomkålbuketter som tilfører retten litt tekstur. Prøv den du også, og se tips avslutningsvis for ekstra lave skuldre når du skal servere denne forretten i selskap el.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KAMSKJELLENE

8 kamskjell
nøytral olje
1 ss smør
1 fedd hvitløk , delt i to på langs
1/2 sitron
salt og pepper

BLOMKÅLKREM

400 g blomkål
3 dl melk , smak til
1-2 ss smør
salt
kajennepepper

BRUNET SMØR

50 g smør
1 sjalottløk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1 1/2 ss soyasaus
1/2 sitron , saften
1 ss persille , finhakket

GARNITYR

150 g bacon eller pancetta, i biter
4-8 blomkålbuketter (små), til dekor
persille

SLIK GJØR DU

Fjern det grønne på blomkålen, og skjær den opp i jevnstore biter. Stilken kan også benyttes, men bør skjæres i litt mindre biter da den trenger litt lengre tid for å bli mør. Ha blomkålen i en liten kjele og tilsett melk til blomkålen er nesten dekket. Kok opp og la det småkoke til blomkålen er mør, etter 15-20 minutter. Hell av melken og la blomkålen dampe på lav varme et par minutter. Tilsett smør og kjør blomkålen med en stavmikser eller lignende, til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og kajennepepper.

Ha smøret i en liten kjele og la det putre på lav varme i ca. 15 minutter, til smøret blir nøttebrunt (men ikke brent). Fjern skummet som danner seg underveis. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, soyasaus og persille i en liten bolle. Rett før servering rører du det inn i det brunede smøret. Smak til med sitronsaft.

Stek baconet i litt smør, til det er sprøtt. La det renne av på litt kjøkkenpapir.

Dersom du benytter ferske kamskjell må du åpne og rense dem. Benytter du frosne tiner du dem opp i kjøleskapet. Varm opp stekepannen og tilsett oljen. Stek kamskjellene på middels varme i ca. 2 minutter, til de har en gyllen og fin farge. Snu skjellene, krydre med salt og pepper og ha smør og hvitløk i pannen. Stek kamskjellene ferdig, og krydre med salt og pepper på den andre siden også, og gi kamskjellene en skvis med sitronsaft.

Ha ca. 2 ss med blomkålkrem på en tallerken og anrett 2 kamskjell oppå. Drypp litt av det brunede smøret over og fordel deretter pancetta og frisk persille over. Nytes umiddelbart, gjerne med en god hvitvin til.

KAMSKJELL MED BLOMKÅLKREM OG PANCETTA

TIPS

  • Blomkålkrem, brunet smør (men vent med å tilsette sjalottløk mm.) og baconet kan gjøres klart flere timer på forhånd, men kamskjellene bør stekes umiddelbart før servering.
  • Alle forrettene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Jeg lurte på hva slags hvitvin du har brukt til denne retten. Denne vil jeg prøve, men da aller helst med riktig drikke til.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste