Det er ikke mye som slår en fyldig og silkemyk blomkålsuppe, og spesielt ikke når den får følge av en hissig og smakfull chorizo, sprøstekte blomkålbuketter og friske urter!

Ingredienser

BLOMKÅLSUPPE

750 g blomkål eller mer, i buketter
2 poteter , i biter
1 gul løk , hakket
2 fedd hvitløk , hakket
7 dl kyllingkraft , kyllingbuljong eller utblandet kyllingfond
4 dl melk
100 g crème fraîche eller rømme
salt og kajennepepper

GARNITYR

225 g chorizo (spicy type), i terninger
1 ss god olivenolje
frisk persille og/eller gressløk, finhakket

SLIK GJØR DU

Blomkålsuppe med chorizo

Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Hold av noen små buketter (ca. 100 g) som skal benyttes som garnityr. Skrell potetene, og del dem opp i biter.

Fres løken raskt i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett deretter poteter og blomkål og la det surre med i ca. 1 minutt og tilsett deretter kyllingkraft og melk. La det småkoke til blomkålen og potetene er møre. Koketiden vil variere etter størrelsen på grønnsakene, men beregn ca. 15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller lignende. Smak til med crème fraîche (eller rømme), og kjør den litt til. Gi suppen et lett oppkok, og smak til med salt og kajennepepper.

Mens suppen koker steker du resten av blomkålen på middels varme (i nøytral olje) til den tar litt farge og er så vidt mør, men fortsatt har litt «spenst». Sett til side. Stek deretter chorizoen til den er gjennomvarm. Ha blomkålbukettene tilbake i pannen og tilsett om nødvendig litt olivenolje eller smør. Rett før servering tilsettes de friske urtene.

Øs opp suppen i suppeskåler og fordel garnityret over. Drypp paprikaoljen fra stekepannen over suppen – og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Blomkålsuppe med chorizo

TIPS

 • Sjekk gjerne også ut denne oppskriften på blomkålsuppe med purre og sprøstekt bacon
 • Ønsker du en vegetarisk suppe kan du sløyfe chorizo, og eventuelt tilsette finsnittet purre og ristede gresskarkjerner i garnityret. Kyllingbuljongen erstattes med grønnsaksbuljong.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Du har fantastisk gode oppskrifter. Men kan du sette på ca tidsbruk? Det savner jeg i en hektisk hverdag 🙂

  1. Det er ikke alltid så enkelt å anslå, synes jeg. Men, når den nye nettsiden lanseres på nyåret vil tidsbruk være med, i alle fall på fremtidige oppskrifter. 🙂

 2. Hei Trine, kan denne suppen lages dagen i forveien, og bare varmes opp før servering? Eller blir den ikke like god da? Lager garnityret samme dag dom serveringen, tenkte jeg.

 3. Hel. Jeg hadde et mat og helse prosjekt og valgte og lage denne sunne gode suppen. Den ble så god! Det er min nye favoritt suppe

 4. Blomkålsuppen m chorizo

  Hei, du skriver ar paprikaoljen fra pannen skal spres over suppen, men hvor står det noe om paprikaoljen i oppskriften?

  Suppen ble veldig bra den, men uten paprikaoljen.

  Hilsen Anita

  1. Så hyggelig å høre at suppen falt i smak. Paprikaoljen får du når du steker chorizoen i litt olje – det er den jeg drypper over suppen til slutt. 🙂

 5. Går det fint å fryse ned restene på denne suppen? Pleier å fryse ned supper, men har ikke lagd blomkålsuppe før gleder meg til å prøve!

 6. Nydelig suppe. Helt klart en ny favoritt, både til forrett og som egen rett. Tok litt chilli- flakes på toppen ved servering. Takk for flotte oppskrifter, Trine!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste