Dersom du er glad i kaffe kommer du til å elske denne kaken - en smakfull sjokoladekake med et hint av kaffe, og toppet med en deilig cappuccinokrem! Prøv den du også!

Ingredienser

KAKEBUNN

175 g smør
150 g mørk kokesjokolade eller melkesjokolade
3 egg
175 g sukker
60 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts espressopulver
1 klype salt

CAPPUCCINOKREM

100 g mascarpone
4 ss melis
1 ss espressopulver
3 dl kremfløte
1/2 ts bakekakao
1/4 ts vaniljesukker
1/8 ts malt kanel

SLIK GJØR DU

KAKEBUNN

Sett stekeovnen på 175 grader, over og undervarme. Finn frem en kakeform som er ca. 24 cm i diameter og kle bunnen med bakepapir eller pensle med smeltet smør. Alternativt kan du lage kaken i en 22 x 22 cm form.

Smelt smøret på middels temperatur, tilsett den hakkede sjokoladen og rør sammen til du har en jevn masse. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Sikt i hvetemelet og vend også det forsiktig inn. Tilsett også vaniljesukker, espressopulver (jeg bruker Nescafe Azera Espresso) og salt. Fordel kakerøren i formen.

Stekes på midterste rille i 25-30 minutter, til kaken er passe stekt. Den kan gjerne være litt bløt i midten. Avkjøles på rist.

(Kaken på bildet er stekt i 22 cm springform. Når du baker den i 24 cm form (som denne oppskriften anbefaler) blir den noe lavere, men jevnt og fint stekt – og utrolig god på smak. Dersom du ønsker en høyere kakebunn kan du benytte denne oppskriften isteden, og tilsette litt espressopulver i røra.)

CAPPUCCINOKREM

Ha mascarpone, melis og espressopulver i miksebollen og rør sammen til det er godt blandet. Tilsett kremfløten mens maskinen går, og pisk det til du har en myk og stabil krem. Pass på at du ikke pisker kremen for mye, for da vil den bli hard og kornete. Ha gjerne kremen i en sprøytepose med tipp. Dekorer den avkjølte kaken med kremen, eller bre den utover med en kniv.

Rør sammen kakaopulver, vaniljesukker og kanel. Bruk en tesil eller lignende og gi kaken et lite dryss av sjokoladeblandingen.

Serveres sammen med god kaffe.

Kaken kan fryses.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei. Kaken ser helt nydelig ut. Må absolutt lages i helgen. Lurer på om man kan bruke frysetørket kaffe i stedet for espressopulver? Må gjerne knuse korna først…

 2. Smaken på denne er helt nydelig, til tross for at bunnen ble helt flat. Neste gang den bakes skal jeg lure i litt bakepulver, selv om det ikke står i oppskriften.

  1. Jeg så desverre ikke komentarwn din om at kaken ble flat før etter bakingen, og nå endte jeg også opp med flat kake:(

   1. Kaken skal være ganske flat. Jeg har presisert dette i oppskriften nå, og har også lagt inn link til en annen kakebunn dersom du ønsker en høyere kake.

 3. Hei. Kaken ser nydelig ut! Kan den fryses ferdig med kremen på? Dvs kan jeg lage den helt ferdig påforhånd,så det bare er å ta den ut av fryserenpå den store dagen?
  Takknemlig for svar!

 4. Denne var helt nydelig! Jeg bakte den til selskap med venninner og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Jeg brukte form på 22 cm og synes den ble passelig høy da. Hadde også på noen friske bringebær som både pyntet opp og ga god frisk smak som passet til sjokolade/kaffesmaken. Drysset på toppen med kakao, vaniljesukker og kanel var prikken over i’en. Anbefales.

 5. Hvis man ikke får tak i mascarpone – kan man bruke Philadelphia som erstatning? Eller er det noe annet som fungerer bedre?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste